• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun karnında ne var

abidik

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarık sessiz hareketsiz, kaka yaparken zorlanma ıkınma, yukarı aşağı kuyruk sallaması
Hastalık Belirti Tarihi
26 Şub 2023
Kullanılan İlaç
antibiyotik
Dişi muhabbet kuşumun 2 ay önce sadece popoya yakın karın kısmında yağlanma olduğunu fark ettim ve veterinere götürdüm. 1 hafta boyunca sabah akşam 2 damla antibiyotik kullandım ve bayağı azalttı. Sonra bir daha tekrarladı. Şu anda o kısımda popo kısmına doğru içinde bir sertlik var, ilk olduğunda o kısımda yağlanma yumuşaktı. 2 gün önce yine gittim veterinere aynı ilacı verdiler muayene etmeden. O sertlik bu ilaçla geçer mi? Cerrahi bir müdahale gerekiyor mu? Kakasını yaparken çok zorlanıyor. İştahı iyi. Sürekli kabarık, sessiz ve hareketsiz. Ne yapmalıyım elim kolum bağlı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz
Mümkünse kuşunuzun tünekte videosunu ve dışkı resmi görebilir miyiz streamable com dan video yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍 antibiyotik olarak ne verildi?

abidik

Yeni Üye
Son düzenleme:

abidik

Yeni Üye
Mümkünse kuşunuzun tünekte videosunu ve dışkı resmi görebilir miyiz streamable com dan video yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍 antibiyotik olarak ne verildi?
istediğiniz bilgileri yolladım

abidik

Yeni Üye
Kuşuma bir şey olacak diye korkuyorum lütfen yardımcı olun 😞

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Popodaki sertilk birikmiş dışkılar ve o sert kitle çürümüş dışkılar olabilir bu yüzden kuşunuzu iyi bir kanatlı uzmanına götürün nerede ikamet ediyorsunuz?

abidik

Yeni Üye
Popodaki sertilk birikmiş dışkılar ve o sert kitle çürümüş dışkılar olabilir bu yüzden kuşunuzu iyi bir kanatlı uzmanına götürün nerede ikamet ediyorsunuz?
İstanbul pendikteyim yarın götüreceğim.yumurta sıkışması olabilir mi bu. Beyaz bir şey göründü çıkışında

abidik

Yeni Üye
İstanbul pendikteyim yarın götüreceğim.yumurta sıkışması olabilir mi bu. Beyaz bir şey göründü çıkışında
Abi şu an kuşumun yardım etmesiyle zar zor çıkardık yumurtayı. Zeytinyağı sürmüştüm. Poposu için yapacağımız bir şey var mı çok zorlandı orası acıyor çok muhtemelen.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Abi şu an kuşumun yardım etmesiyle zar zor çıkardık yumurtayı. Zeytinyağı sürmüştüm. Poposu için yapacağımız bir şey var mı çok zorlandı orası acıyor çok muhtemelen.
Kanama veya anüsün dışarı çıkma durumu var mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kanama yok şu an ama birazcık çıkmış kırmızı mor gibi anüsü çok zorlandı
Kulak çubuğu yardımıyla içeri sokun geçmiş olsun kuşun durumu nasıl yem yemeğe başladı mı

Üst Alt