• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşumun kanatlarını yolması

erdmoks

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum 2.5 yaşında. Kayseri'de özel veterinere ve hayvan hastanesine defalarca götürdüm. Şimdiye kadar uygulanan tedavi hayvan hastanesinde antidepresan / alerji ilacı, özel klinikte ise akarmix ve vitamin oldu. Kuşum uçamayacak kadar kanatsız ve tüysüz şu an. Kanatlarının altı çıplak. Kanat köklerinin fotoğrafını çektim. Tüm gagası kanlar içindeydi gagasını temizledim. Görseli ekliyorum. Ne yapacağım lütfen bir akıl verin. Veterinere götürüyorum ivermectin vermiyor önermiyoruz diyor, hayvan hastanesi hayvanın ağzına sıktı. Gerçekten hayvan da perişan oluyor bu işbilmezlerden dolayı. Daha kuşu bile tutamıyorlardı :(

Ekli dosyalar

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Merhaba. Muhabbet kuşum 2.5 yaşında. Kayseri'de özel veterinere ve hayvan hastanesine defalarca götürdüm. Şimdiye kadar uygulanan tedavi hayvan hastanesinde antidepresan / alerji ilacı, özel klinikte ise akarmix ve vitamin oldu. Kuşum uçamayacak kadar kanatsız ve tüysüz şu an. Kanatlarının altı çıplak. Kanat köklerinin fotoğrafını çektim. Tüm gagası kanlar içindeydi gagasını temizledim. Görseli ekliyorum. Ne yapacağım lütfen bir akıl verin. Veterinere götürüyorum ivermectin vermiyor önermiyoruz diyor, hayvan hastanesi hayvanın ağzına sıktı. Gerçekten hayvan da perişan oluyor bu işbilmezlerden dolayı. Daha kuşu bile tutamıyorlardı :(
O yaralara eczanelerden rif ampül satılıyor. Alın ondan sürün. Boyunluk satılıyor onlardan alın. Kanatlarını kopartması kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabilir , bit vardır ondan kaynaklanabilir. Bit için vilmectin satın alın mamaistte satılıyor galiba @Şehmus BAKIR abiyle iletişime geçin. Ensesine 1 damla yapın fazlasını sakın yapmayın. Sonra ensesine masaj yapın. Bunun düzeni 1 aydı diye hatırlıyorum tam emin değilim @Demet bükay . Gervit w , entrobac ve bt amin satın alın tüy gelişimi için tekrar çıksın tüyleri uçamazsa yağlanmaya başlayabilir. Kalsiyum eksikliği için yapılacak kanatlıoil formmix öneririm , versele laga calcilux var ondan da alabilirsiniz(Kalsiyum kesin tüy yolmasına sebep değildir aklıma geldiği için yazdım). Bu yazdıklarımın hepsini mamaistten alın derim vilmectini internette Şehmus abi satıyor ekstra kargo parası vermeyin derim başka sitelere. Bölünmüş olarak alın. Stresten can sıkıntısından da yoluyor olabilir vakit geçirin onla.
görsel_2026-01-24_014307913.pnggörsel_2026-01-24_014252840.png

Üst Alt