• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşumun Kanat üstünde şişlik var

billywilly

Yeni Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşumun kanadının üstünde şişlik var, vücudunu kontrol ettim başka hiçbir yerinde yok sadece kanat üstünde var ama epey şiş. İltihap mı yoksa tümör mü bilmiyorum ve çok korkuyorum. Yaklaşık 8-9 yaşlarında olması lazım. Ben aldığımda yavru değildi o yüzden yaşını tam bilemiyorum ama 8 senedir benimle. Bilgisi olan biri cevap yazarsa çok sevinirim.🥹🩷
1000003090.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşumun kanadının üstünde şişlik var, vücudunu kontrol ettim başka hiçbir yerinde yok sadece kanat üstünde var ama epey şiş. İltihap mı yoksa tümör mü bilmiyorum ve çok korkuyorum. Yaklaşık 8-9 yaşlarında olması lazım. Ben aldığımda yavru değildi o yüzden yaşını tam bilemiyorum ama 8 senedir benimle. Bilgisi olan biri cevap yazarsa çok sevinirim.🥹🩷
Ekli dosyayı görüntüle 69810
Orada tüy kökü iltihabı da olabilir daha net fotoğrafı varsa atabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 69810
Merhaba, geçmiş olsun😊🤲
Deri altına yerleşmiş akar(canlı parazit olabilir, öncelikle Eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
1 hafta hergün 3-4 defa sürün
Apse yada akar ise %99 etki gösterir ve yok eder, hızlı bir şekilde iyileşme olur
Yok hiç bir değişiklik olmazsa lipom veya kitle deriz
Ama önceliğimiz akar yada apse, kılcal damarın tam altında akar olabilir, kaşıyor mu?
Dış parazit damlası uyguladınız mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy kökü kisti tahminim. Kanatlı hekim o bölgedeki kistin içini boşaltabilir. Yada demet ablanın dediği gibi rif ampül ile pansuman fayda sağlar diye düşünüyorum. Yaşı da varmış hareketlerinde yemesinde içmesinde problem yoksa kist te herhangi bir yayılma yoksa yavrunuzun genel hayatını etkilemiyorsa sorun olcağını düşünmüyorum.

billywilly

Yeni Üye
Özellikle o bölgeyi kaşıyıp kaşımadığından emin değilim. Ama sık sık kaşıyor kanatlarını. Hiç parazit damlası uygulamadım.

billywilly

Yeni Üye
Tüy kökü kisti tahminim. Kanatlı hekim o bölgedeki kistin içini boşaltabilir. Yada demet ablanın dediği gibi rif ampül ile pansuman fayda sağlar diye düşünüyorum. Yaşı da varmış hareketlerinde yemesinde içmesinde problem yoksa kist te herhangi bir yayılma yoksa yavrunuzun genel hayatını etkilemiyorsa sorun olcağını düşünmüyorum.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için hemen yarın sabah rif ampul alacağım 🥹❤ İyi gelmezse de hemen ilçedeki veterinere götüreceğim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Özellikle o bölgeyi kaşıyıp kaşımadığından emin değilim. Ama sık sık kaşıyor kanatlarını. Hiç parazit damlası uygulamadım.
Dış parazit damlası uygulayın
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur 😊🤲

billywilly

Yeni Üye
Dış parazit damlası uygulayın
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur 😊🤲
Ne kadar teşekkür etsem az sizlere. Çok çok teşekkür ederim ilginiz için. Kuşum Limon ailemizin bir üyesi gibi ve onun başına bir şey gelmesi fikri beni kahrediyor. Şişliği farkedince oturdum ağladım korkudan. Gerçekten çok çok teşekkür ederim. İyi gelirse inşallah ilaçlar mutlaka haber vereceğim sizlere🥹❤

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ne kadar teşekkür etsem az sizlere. Çok çok teşekkür ederim ilginiz için. Kuşum Limon ailemizin bir üyesi gibi ve onun başına bir şey gelmesi fikri beni kahrediyor. Şişliği farkedince oturdum ağladım korkudan. Gerçekten çok çok teşekkür ederim. İyi gelirse inşallah ilaçlar mutlaka haber vereceğim sizlere🥹❤
Limon a çok güzel bakmış emek vermişsiniz, Rabbim ayırmasın nazarlardan korusun inşallah 🤲😊, endişe etmeyin lütfen, parazit ise rif çözer tüy kökü apsesi ise de rif çözer
Biraz sabır, üzülmeyin lütfen, dış parazit damlasını da uygulayın, düzelecektir, rif antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur, kırmızı sıvıdır, kulak pamuğu ile sürün, üzerine tampon yapar gibi bastır çek yapın😊🤲
Geçmiş olsun 😊

billywilly

Yeni Üye
Limon a çok güzel bakmış emek vermişsiniz, Rabbim ayırmasın nazarlardan korusun inşallah 🤲😊, endişe etmeyin lütfen, parazit ise rif çözer tüy kökü apsesi ise de rif çözer
Biraz sabır, üzülmeyin lütfen, dış parazit damlasını da uygulayın, düzelecektir, rif antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur, kırmızı sıvıdır, kulak pamuğu ile sürün, üzerine tampon yapar gibi bastır çek yapın😊🤲
Geçmiş olsun 😊
Çok çok teşekkür ederim tekrardan.☺ Mutlaka dediklerinizi uygulayacağım.İçime su serptiniz. Rabbim ne size ne de sevdiklerinize dert yüzü göstermesin🤲🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yaşıyla ilgili urlar çıkabılır bu normaldir. Onlar büyüdükce içi temizlenebilir.Tıbbı müdahele için uzmana götürmeniz daha doğru olacaktır geçmiş olsun

Üst Alt