• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun kanadının altında yara farkettim

Başkankuş

Yeni Üye
Merhaba herkese. Muhabbet kuşum bir iki haftadır kaşınıyor gibiydi ama tüylerini düzeltiyor sanmıştım. Kanadının altının yara gibi kızarıklık olduğunu farkettim çok kötü görünüyor. Gagalıyor oynuyor kanadının altıyla. Genel olarakta kaşınıyor. Maalesef veteriner yok götürebileceğim. Yardımcı olur musunuz lütfen ne yapmam gerekiyor :(Ekli dosyayı görüntüle 13025Ekli dosyayı görüntüle 13026

Bahar Y.

Müdavim
Yarayı flaşla yakından çeker misiniz

Bahar Y.

Müdavim
Tamamdır terramycin sürmeye devam edin, orayla uğraştığını gördüğünüzde müdahale edin dikkati dağılsın

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Simal'ın dediği gibi teramycin sürün iç dış parazit tedavisi yapın.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ense damlası kullan 1 damla yeterli veterinerden temin edebilirsin yada internet üzerinden satatn siteler bulabilirsin. Vilmectin olabilir kullanımı 1 damla fazla değil 1 sefer

Başkankuş

Yeni Üye
Ense damlası kullan 1 damla yeterli veterinerden temin edebilirsin yada internet üzerinden satatn siteler bulabilirsin. Vilmectin olabilir kullanımı 1 damla fazla değil 1 sefer
Sprey kullanımı için bir önerin var mıdır abi. Hangi marka güvenilir parazitlere karşı. Ve ya kullanmak gerekli mi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yalan onlar. Sprey kullanacadina akartox kullan

Başkankuş

Yeni Üye
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ikinizede. Çok kaşınmaya başladı. Daha da açıyor gibi yarası olan yeri :( Damlayı bulup parazit tedavisi yapıcam. Durumdan haberdar ederim. Tekrar teşekkürler.

Başkankuş

Yeni Üye
@Ronay Ayk. @Tuğrul Bey İyi günler. Vilmectin alternatifi olarak avameks buldum. Bunu kullanayım mı? Ve 4 yer gezdim ama boyunluk yok maalesef. Kendim bir şekilde yapmaya çalışacağım.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 damla kullanabilirsiniz. 1 sefer unutmayın

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Açık yara olduğu için kurtlanma durumu olamasın güzelce dezenfekte edin enfeksiyon kapmaması için bildiğiniz kapsül şeklinde olan antibiyotiğin içindekş tozu dökebilirsin parazit uygulaması uygulayın ve yara merhemi sürün.

Başkankuş

Yeni Üye
Sabah bir damla avameks damlattım.Tüm kafes her şeyi çamaşır suyu ile temizledim. Yaranın bugünkü hali fotoğrafta var. Boyunluk yaptım çıkarmaya çalışıyor ama gagalayamıyor kendini. Uçamıyor ve kafesin tabanında duruyor. Çay tabağına da yem koydum yemiyor maalesef. Acıkınca yer mi kendisi acaba?

Başkankuş

Yeni Üye
Burnunun üstünde böyle birşey farkettim. Mantar mı bu nedir. Valla çok üzülüyorum birden ne oldu kuşuma böyle :( Bu nedir ve tedavisi nedir yapayım bir an önce. Teşekkür ederim hepinize.

Bahar Y.

Müdavim
Hayır mantar değil kuşunuz kızışmış, bazen öyle tabaka şeklinde oluyor vere dişilerde kızışınca

Üst Alt