• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun kanadı yaralandı

Sinemkiwi

Yeni Üye
Arkadaşlar muhabbet kuşum bugün evden kaçtı bir şekilde bulduk onu fakat kanadında bir yara var üst tarafında kanamasının durması için un sürüp tentürdiyot ile pansuman yaptık. Yemek yiyip su içiyor(suyuna vitaminlerini koydum) fakat normale göre daha çok uyumaya eğilimli. Ona bir şey olur diye çok korkuyorum. Yaptıklarımızın haricinde başka neler yapabiliriz?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yarayı atar mısınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun videosunu veya fotoğraını paylaşırmısınız

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanama ne durumda devam ediyor mu yoksa durdu mu. Batikon da sürebilirsiniz oraya. Tam belli olmuyor açık yara mı acaba. Yani bir hayvan saldırısı mı olmuş yoksa başka bir etken mi bir fikriniz var mı. Eğer imkanınız varsa kanatlı uzmana götürün derim röntgen çekilsin kanadı kırılmış mı kırılmamış mı belli olur. Daldarı asın kafese stresini alsın.

Sinemkiwi

Yeni Üye
Kanama ne durumda devam ediyor mu yoksa durdu mu. Batikon da sürebilirsiniz oraya. Tam belli olmuyor açık yara mı acaba. Yani bir hayvan saldırısı mı olmuş yoksa başka bir etken mi bir fikriniz var mı. Eğer imkanınız varsa kanatlı uzmana götürün derim röntgen çekilsin kanadı kırılmış mı kırılmamış mı belli olur. Daldarı asın kafese stresini alsın.
Hayır onu bulduğumuzda kanaması durmuştu zaten o koyu olan renk muhtemelen pıhtılaşmış kan. Batikon sürülü şu an da. Günde iki kez sürmeyi düşünüyorum. Hayvan saldırısı değil de çarptı muhtemelen çünkü biri bulmuştu onu ama o telaşla nerde bulduğunu nasıl bulduğunu sormak hiç aklıma gelmedi. Kanadını açtığında alt tarafında bir yara gözükmüyor ama yarasını dediğiniz gibi bende tam olarak göremiyorum kandan dolayı üst kanadında olduğunu biliyorum sadece. Daldarı ve kalamar kemiği deneyeceğim teşekkür ederim ilginiz için.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır onu bulduğumuzda kanaması durmuştu zaten o koyu olan renk muhtemelen pıhtılaşmış kan. Batikon sürülü şu an da. Günde iki kez sürmeyi düşünüyorum. Hayvan saldırısı değil de çarptı muhtemelen çünkü biri bulmuştu onu ama o telaşla nerde bulduğunu nasıl bulduğunu sormak hiç aklıma gelmedi. Kanadını açtığında alt tarafında bir yara gözükmüyor ama yarasını dediğiniz gibi bende tam olarak göremiyorum kandan dolayı üst kanadında olduğunu biliyorum sadece. Daldarı ve kalamar kemiği deneyeceğim teşekkür ederim ilginiz için.
Sadece yaralanmaysa kanada zarar gelmemişse yara zamanla kapanacaktır. Eğer gagasıyla kanadını didiklerse boyunluk takmakta fayda var. Siz yine de tüy gelişimi için BT amin Forte temin edin. Dışkı da şuan değişim olabilir çok streslidir çünkü. Rica ederim. Çok geçmiş olsun kuzucuğa 🙏🏻

Sinemkiwi

Yeni Üye
Sadece yaralanmaysa kanada zarar gelmemişse yara zamanla kapanacaktır. Eğer gagasıyla kanadını didiklerse boyunluk takmakta fayda var. Siz yine de tüy gelişimi için BT amin Forte temin edin. Dışkı da şuan değişim olabilir çok streslidir çünkü. Rica ederim. Çok geçmiş olsun kuzucuğa 🙏🏻
Evet çok didikliyor yarayı batikon sürdüğüm için kalıplaştı o noktada biraz tüyleri onu rahatsız ediyor sanırım bu durum o yüzden sürekli orayı koparmaya çalışıyor. Boyunluğu nerden alabilirim petshoplarda bulunuyor mu bir bilginiz var mı? Çok teşekkür ederim hem ilginize hem bilginize.

Sinemkiwi

Yeni Üye
Vitaminlerimiz bunlar

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Vitaminlerimiz bunlar
Bunlar petshop ürünleri pek bir faydası olmaz. Çok daha zengin içerikli ve kaliteli takviyeler temin ederseniz iyi olur kuşun sağlığı açısından. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac. İnternet ortamında satılıyor bilginize. Haftanın farklı günlerinde bu iki takviyeyi suluğuna katabilirsiniz. Boyunluk içinde kendiniz de yapabilirsiniz YouTube de örnekleri olması lazım. Karton dan yada plastik şişe den boynuna göre yuvarlak kesip takabilirsiniz. Petshoplarda var mı bilmiyorum. İsterseniz sorun bulamazsanız dediğim şekilde yapabilirsiniz. Estağfurullah bilgim dahilinde cevap vermeye çalışıyorum 😊 yeter ki minik canlarımız sağlıklı olsun. 🙏🏻

Üst Alt