• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun kanadı döküldü

Yigit06

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat dökülmesi
Merhabalar yaklaşık 3 sene önce french moult olduğunu düşündüğüm tüy hastalığı olan bir muhabbet kuşu sahiplendim yalnız kalmasın diye yanına petshoptan bir kuş aldım. 3 senedir sorunsuz birlikte yaşarken büyük bir kafese geçiş yaptım, yeni kafese geçirdikten 1-2 hafta sonra sağlıklı olan kuşun kanatlarından biri döküldü. Uçamıyor acaba tekrar çıkar mı ne yapmam gerekir? Mavi olan french moult olduğunu düşündüğüm sahiplendiğim kuş (Yeni kafese çabuk alışmışlardı stres yaptıklarını düşünmüyorum tekrar eski kafeslerine taşıdım.) WhatsApp Video 2023-01-27 at 16.14.46
Ekli dosyayı görüntüle 40292 Ekli dosyayı görüntüle 40293 Ekli dosyayı görüntüle 40294

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhabalar yaklaşık 3 sene önce french moult olduğunu düşündüğüm tüy hastalığı olan bir muhabbet kuşu sahiplendim yalnız kalmasın diye yanına petshoptan bir kuş aldım. 3 senedir sorunsuz birlikte yaşarken büyük bir kafese geçiş yaptım, yeni kafese geçirdikten 1-2 hafta sonra sağlıklı olan kuşun kanatlarından biri döküldü. Uçamıyor acaba tekrar çıkar mı ne yapmam gerekir? Mavi olan french moult olduğunu düşündüğüm sahiplendiğim kuş (Yeni kafese çabuk alışmışlardı stres yaptıklarını düşünmüyorum tekrar eski kafeslerine taşıdım.) WhatsApp Video 2023-01-27 at 16.14.46
Ekli dosyayı görüntüle 40292 Ekli dosyayı görüntüle 40293 Ekli dosyayı görüntüle 40294
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Bu hastalık bildiğiniz üzere polmiyevirus ve bulaşıcıdır zamanla geçiş yapıyor ve bağışıklığın zayıflığıni kullanıyor büyük ihtimalle lanse etmiş bence tüyleri alıp analize götürün nerede ikamet ediyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Teşekkürler hoş buldum Konya'da ikamet ediyorum. Hastalığın sadece genetik olduğunu bulaşıcı olmadığını biliyordum. Ayırmalı mıyım çok iyi anlaşıyorlardı.
Malesef yanlış anlatılmış size geç seyreden bir bulaşıcı hastalık ve henüz bir ilacı tedavisi bulunmamış 😔 ürememesi için elinizden geleni yapın çünkü yavrulara da geçiş yapıyor

Üst Alt