Kuşumu Mayıs ayında aldık. Gelişimi gayet iyi durumda. Şu ana kadar; cicikuş,babacık,aşkım,çok şükür kelimelerini söyleyebiliyor. Telefonumun zil sesini taklit ediyor.Birinci sorum biz yemek masasındaysak veya çayın yanında birşeyler yiyorsak hepsinin tadına bakıyor. Örn: balık,peynir,salatalık,marul,sütlü tatlı,çay,domates,patates,börek. Bir ayrım yapmıyor.Ya kendi gelip yiyor yada ağzımızdan yemeye çalışıyor. Bazı gıdalar bize yararlı iken ona zarar verip hasta edebilir. Bunu ağzımızdan yemeye çalışmasıda beni korkutuyor. Herhangi bir hastalık kapabilir mi?
İkinci sorumda kuşum sürekli bizimle vakit geçirmesine rağmen bazı günler inanılmaz sinirli ve saldırgan. Eve gelen misafirlerlede bir süre oynuyo daha sonra ağzını gözünü kaşını ellerini ısırıyor. Bunu bizede zaman zaman yapıyor. Güven problemi çekmiyor. Isırma olayını bıraktırma videolarına baktığımda genelde yeni alınmış kuşlarda var bu durum. Yıllardır muhabbet kuşu bakıyorum. Hemen hemen her konuya hakimim. Daha önce hiç bir kuşum böyle ısırmazdı. Cinsiyle alakalı olabilirmi ?
İkinci sorumda kuşum sürekli bizimle vakit geçirmesine rağmen bazı günler inanılmaz sinirli ve saldırgan. Eve gelen misafirlerlede bir süre oynuyo daha sonra ağzını gözünü kaşını ellerini ısırıyor. Bunu bizede zaman zaman yapıyor. Güven problemi çekmiyor. Isırma olayını bıraktırma videolarına baktığımda genelde yeni alınmış kuşlarda var bu durum. Yıllardır muhabbet kuşu bakıyorum. Hemen hemen her konuya hakimim. Daha önce hiç bir kuşum böyle ısırmazdı. Cinsiyle alakalı olabilirmi ?
Ekli dosyalar
-
1.1 MB Görüntüleme: 15