• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumun Isırması Hk

EsnAlex

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum (yaklaşık 2-2,5 aylık) önceleri çok uysaldı. Son bir kaç gündür kafese parmağımı uzattığımda ısırıyor. Uçurduğumda zaten elimde yeşillik olmazsa gelmiyor bana. Biraz evvel de sevmek için kafese parmağımı soktuğumda çok fena ısırdı ben de refleks olarak elimi çekerken istemeden elim ona çarptı kendini kafesin içinde ordan oraya attı ve bir süre kanadını kapatmadı. Sanırım şuanda da bana küstü :( neden ısırıyor olabilir ve huyundan nasıl vazgeçirebilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba, muhabbet kuşum (yaklaşık 2-2,5 aylık) önceleri çok uysaldı. Son bir kaç gündür kafese parmağımı uzattığımda ısırıyor. Uçurduğumda zaten elimde yeşillik olmazsa gelmiyor bana. Biraz evvel de sevmek için kafese parmağımı soktuğumda çok fena ısırdı ben de refleks olarak elimi çekerken istemeden elim ona çarptı kendini kafesin içinde ordan oraya attı ve bir süre kanadını kapatmadı. Sanırım şuanda da bana küstü :( neden ısırıyor olabilir ve huyundan nasıl vazgeçirebilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, eğer ki kuşunuz elinizi normalde acıtmadan ısırıyor ise bu onun huyuna bağlı olarak stres veya sevgisinin göstergesi olabilir , acıtıyor ve sert ısırıyorsa kendisine göre problem vardır, (stres, güvenmemek) , güven sağlamaya çalışmaktan başka çare yok maalesef, zamanla düzelebilir

Zeus

Müdavim
Tüy döküyor mu bu ara? Tüy döneminde biraz hırçın oluyorlar huyu suyu değişiyor 😊 bizimki Çaki oluyor mesela 🙈 stresten, kaşıntıdan galiba sinirleniyor 🤣

Murat Özgün

Yeni Üye
Deneyimli arkadaşlar çok daha iyi bilir, kafeste kendini ordan oraya atıyorsa ciddi ürkmüş demekki. Bırakın elinizi ısırıyorsa ısırsın, dayanın. Güzel sözler sıralayın, düşük seviyede bir tonla tabi... Hiç elinizi kafes tellerine yaklaştırmayın, muhabbetle muhabbet edin. Keratalar bir defa güvenini yitirdi mi gönlünü almak zaman alıyor.
Ve insan tanıyorlar... Oğlum kafese yaklaştığında çığlık atan hayvan benim elime gelip dışarı çıkıyor, omuzumda ve elimin altında (klavye üstünde) dolanıp duruyor. Hiç zorlamaya gelmiyor keratalar :love:

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bir başka yöntem de elinizi sert ısırdığı zamanlar tepki vermeden onu kafesine geri bırakmak olabilir. Bu yöntemler kuştan kuşa değişiyor çünkü bazı kuşlar ilginizi çekmek için ısırırken bazıları kafesi güvenli yer belleyip bir an önce geri götürmeniz için ısırıyor. Neden ısırdığını tespit edip ona göre bir çözüm aramanız gerekli.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşunuz dişi mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Melek olan oğlum boncuk. Gagasını siyahken minicikken onu sahiplenmiştim. Çok oyuncu gözü pek bir çocuktu. Hiç ısırmazdı ısırmayı beceremezdi. Sonra palazlandıkça nedense ısırma huyu çıkmaya başladı. Korku stres vs gibi durumlar zaten hiç yaşamadı. Bebekler gibi bakıyordum ona. Şuan ki oğlum Pamuk gibi. Ne yaptıysam ısırma huyundan vazgeçiremedim. Hatta elinize bolca krem sürün o zaman ısırmaz falan yazıyordu internette. O zaman cahildim forumların varlığından habersizdim. Siz bu uygulamayı sakın yapmayın. Ama o da çare olmadı. Zaten üç buçuk ay yaşayabildi. Belki boncuğun genetiğinde bu huy vardı bilemiyorum yada sonradan oluştu. Şunu demek istiyorum aklı ermeye büyümeye başladıkça karakterler ortaya çıkıyor. Siz yine ısırdığında ani tepki vermeyin yada ses çıkartmayın ki onu oyun sanıp daha da inadına yapmasın. Zamanla düzelir diye düşünüyorum inşallah 🌸

Üst Alt