• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun idrar veya dışkı kanaması var

Ozgrvrl06

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Muhabbet kuşum soğuk algınlığından dolayı 2 haftadır yorgun bitkin ve ishali vardı şükür kendisini topladı kombi mix ve medtollyemin 5 gün sonrası 2 gün entrobac verdim dışkısı bu kez çokmu sert kat kat poposunda birikiyor ötmeye filan başladı kabarması gitti tam düzeldi derken fakat bu sabah kalktım hayvan sadece kan pisliyor.
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ocak 2025
Kullanılan İlaç
Kombi mix . medtollyemin . Entrobac
Muhabbet kuşum soğuk algınlığından dolayı 2 haftadır yorgun bitkin ve ishali vardı şükür kendisini topladı kombi mix ve medtollyemin 5 gün sonrası 2 gün entrobac verdim dışkısı bu kez çokmu sert kat kat poposunda birikiyor ötmeye filan başladı kabarması gitti tam düzeldi derken fakat bu sabah kalktım hayvan sadece kan pisliyor.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Teşhis ve tedavi veteriner kontrolü ile mi yapıldı bence vakit kaybetmeden kanatlı uzmanı bir hekime danışın konum Ankara gözüküyor @Demet bükay ve @Burçak A. Yardımcı olacaktır.

Ozgrvrl06

Yeni Üye
Evet hocam veteriner kontrolünde popo altı şişliği vardı komple geçmiş ishalide düzeldi fakat bu kez saf kan geliyor hayvandan

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet hocam veteriner kontrolünde popo altı şişliği vardı komple geçmiş ishalide düzeldi fakat bu kez saf kan geliyor hayvandan
Merhaba, geçmiş olsun, popoyu kontrol edin lütfen, bağırsaktan değil büyük ihtimalle, anüs yırtığı olabilir, fucidin krem varsa sürebilirsiniz

Ozgrvrl06

Yeni Üye
Merhaba çok teşekkür ederim bende bagırsaktan olduğunu düşünmüyorum kakasını yapmak istediğinde oluyor sanırım vazelin kullansam olurmu hocam

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Popo kenarı hafif kanlı
Kabızlık anüs ağzını yırttı büyük ihtimalle, Vazelin yumuşatır, yada sızma yağ varsa kantaron yağı sürebilirsiniz, geçmiş olsun, ağzına da 1 damla yağ damlatın lütfen
Bağışıklık sistemi üst seviye olmalıdır bunun için de probiyotik kullanabilirsiniz

Ozgrvrl06

Yeni Üye
Dediğiniz kremi aldık sürdüm hocam çok şükür eskiye bakarak yavrumuzun sağlık durumu düzeldi dediğiniz gibi kabızlık neden oldu hiç anlamadım yem değişikliğinden olurmu veya sade aspurdan yiyor bazen 4 aylık bi yavru sizin önerebileceginiz güzel bir yem varmı aşırı bünyesi zayıf düştü 15 gündür ishaldi yavrumuz. Şuan entrobac verdim yarın sabah saf su ertesi gün gerwit geçiyim diye düşünüyorum. En son resimde anüste kaka birikmesi kabızlık belirtisi olsa gerek bu kremi günde bir defa kaç gün kullansam uygun olur

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dediğiniz kremi aldık sürdüm hocam çok şükür eskiye bakarak yavrumuzun sağlık durumu düzeldi dediğiniz gibi kabızlık neden oldu hiç anlamadım yem değişikliğinden olurmu veya sade aspurdan yiyor bazen 4 aylık bi yavru sizin önerebileceginiz güzel bir yem varmı aşırı bünyesi zayıf düştü 15 gündür ishaldi yavrumuz. Şuan entrobac verdim yarın sabah saf su ertesi gün gerwit geçiyim diye düşünüyorum. En son resimde anüste kaka birikmesi kabızlık belirtisi olsa gerek bu kremi günde bir defa kaç gün kullansam uygun olur
Yem değişikliği, ilaçlar, aspurun fazlası da yapabilir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eski yemi açıktı Burçak hanım yeni yeme geçiş yaptım bitince ne yapmam gerekiyor yemi yiyor yani yemi tekrarmı değişiyim yoksa gerwitt vitamininemi öncelik veriyim
Açık yemde enfeksiyon riski fazladır o nedenle versele laga marka yemi öneririm size 🙏 Gervit de verin yarın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Estağfurullah, kremi günde 1 sürebilirsiniz, versele laga yada garden mix olabilir, mamaist.com dan da Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz çok güzel yem hazırlayıp yollar🤲😊
Rutin kullanın takviyelerini
Sizden bir ricam olacak bütçeniz uygunsa yada aile hekimine yazdırın
Anestol krem var, kabızlık, hemoroid için iyi gelir, yumuşatır krem bağırsağı toparlar
Fucidin krem yarayı onarır
Anestol krem bakım yapar🤲😊
Geçmiş olsun
Maydonoz sapı ve dereotu da yedirin dışkı yumuşak olsun
Her zaman kabız hemoroid yapmaz, ishal de yapar🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Maşallah SüphanAllah yarın daha iyi toparlanır anüs bölgesi emeğinize yüreğinize sağlık, Allah razı olsun 😊🤲🤲

Üst Alt