• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞUMUN HASTALIĞI NE OLABİLİR ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuzun durumuna biraz daha açıklık getirir misiniz. Tüy rahatsızlığı mı var yemesi içmesi nasıl uçabiliyor mu diskilar ne durumda. Herhangi bir takviye veriyor musunuz kuşunuza. Temiz peçeteye en güncel dışkı fotosu ekler misiniz. Birde kuşunuzun streamable.com dan ne olacak şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.

Gamze.T

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuzun durumuna biraz daha açıklık getirir misiniz. Tüy rahatsızlığı mı var yemesi içmesi nasıl uçabiliyor mu diskilar ne durumda. Herhangi bir takviye veriyor musunuz kuşunuza. Temiz peçeteye en güncel dışkı fotosu ekler misiniz. Birde kuşunuzun streamable.com dan ne olacak şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.

Gamze.T

Yeni Üye
2 ay önce üşütmüştü çok hasta oldu veteriner doymix verdi 0.2cc suyuna koyup 5 gün kullandım sonra iyileşti ama 1 aydırr da resimde göründüğü seklde çok kaşınıyor, tüy yonuyordu veteriner fısfıs verdi geçmedi sonra enseden damla damlattım şimdi kaşınmıyor ama hala hasta uçamıyor , eskisi kadar ötmüyor , yemesinde sıkıntı yok ve göğüs bölgesinde arkasında kafasında çok kalın tüy kapsülleri var. göğüs kısmının derisi biraz koyumsu geldi çok korkuyorum neşesi var oyunlar oynuyor ama son götürdüğüm doktor doymix ağır gelmiş dedi ne yapmalıyım
2 ay önce üşütmüştü çok hasta oldu veteriner doymix verdi 0.2cc suyuna koyup 5 gün kullandım sonra iyileşti ama 1 aydırr da resimde göründüğü seklde çok kaşınıyor, tüy yonuyordu veteriner fısfıs verdi geçmedi sonra enseden damla damlattım şimdi kaşınmıyor ama hala hasta uçamıyor , eskisi kadar ötmüyor , yemesinde sıkıntı yok ve göğüs bölgesinde arkasında kafasında çok kalın tüy kapsülleri var. göğüs kısmının derisi biraz koyumsu geldi çok korkuyorum neşesi var oyunlar oynuyor ama son götürdüğüm doktor doymix ağır gelmiş dedi ne yapmalıyım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Doxymix içerigi tam olarak nedir acaba fikrim yok da. Hocalarımız belki biliyorlardır. Ve kuşunuzda üşütmeye dair belirtiler neler oldu. Diğer resimdeki takviyelerin çok bir etkisi yok. Çok daha zengin içerikli multivitamin gervit ve probiyotik entrobac tavsiye ederim. Birde temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu da ekler misiniz. Birde dediğim yerden bir video rica edelim.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Istenilen diski resmini ve tunekte dururkenki videosunu eklerseniz bakalim. Gecmis olsun rahatsizligi varsa anlariz ama onun disinda sanirim tüyde kuşunuz ayni zamanda.

Gamze.T

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Dışkıda bir sorun görünmüyor. Eğer deride dökülme vs yoksa kaşınması da durmuşsa Bt Amin Forte geçmenizi öneririm.

Gamze.T

Yeni Üye
video eklenmedi
kafeste hiç durmuyor asılı bir şekilde bir oyana bir buyana gidiyor bir tek uyuyacağı zaman dibe çöküyor.
günün çoğunu dışarda geçirmeye alışık.
kafesini 2 gün önce temizlemiştim
son iki resimde bu akşamki hali

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör

Merhabalar, veterineriniz doksisiklin antibiyotiğin dozunu çok yüksek vermiş. 1 litreye 0.5 ml yazıyor prospektüsünde. 100 ml suluğa 0.05 ml olmalıydı. Neredeyse 500 ml su için olan ölçüyü kullandırmış size. Haliyle kuş hızlı bir tüy dökümüne girmiş. Antibiyotiklerin böyle yan etlileri olur. Tüyler çıkmaya başlamış ama şu an sıkıntı yaşaması çok normal. Normalde aşama aşama tüy değiştirmesi gerekirken, tüm tüylerini komple değiştiriyor kafadan kuyruğa. Bt amin, gerwit, entrobac, sedechol temin edelim. Mamaist sitesinden alabilirsiniz. Ayrıca haftada 1 iç yulafı yıkayarak verelim. Protein içerikli ürünler kullanabilirsiniz haftada 1. Yine probiyotik entrobac gelince, probiyotikli suyla banyo yaptırabilirsiniz. Kafeste ayrıca mineral blok ve grit kumunuz olsun. Ürünler gelince kullanımlarını ve haftalık programa nasıl oturtacağınızı bu konu içinden konuşalım. Ayrıca dışkı güzel. Bu iyi haberScreenshot_20230330_230515_Chrome.jpg

Üst Alt