• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun gözünün etrafındaki tüyleri döküldü ve kaşınıyor

Sorusuolan

Yeni Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşumun neredeyse 5 6 gündür gözünün etrafındaki tüyleri dökülüyor. İlk farkettiğimde kuşçuya götürdüm. Gözü için enfeksiyon riski olabilir o yüzden insanların kullandığı göz damlası kullanın, ayaklarında da pullanma var gibi ileride mantar olabilir o yüzden mantar kremi kullanın dedi. İkisinide uyguluyoruz ama gözünü kaşımaya başladı ve tüy açıklığı çoğalıyor kulağı olduğu sonucuna vardığım delik falan görünmeye başladı gözünün yanındaki. Ballı çubuk yemine falan sürtüyo kafasını, ayağıyla kaşıyo. Azalmadı şikayetleri, ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Gaga törpüleme taşını çıkardım sürtüp canını acıtmasın diye. Ama çubuk yeme sürtüyo şimdide işte. Ve bu arada tüylerinin çıkması için suyuna karıştıtabileceğim bir ilaç biliyor musunuz acaba? Ayrıca bu kaşınma eğer mantar, uyuz ya da ne bileyim bit tarzı bi şeyse bana geçer mi acaba? Aydınlatır mısınız beni

FatihB.

Tutkulu
Merhabalar. Muhabbet kuşumun neredeyse 5 6 gündür gözünün etrafındaki tüyleri dökülüyor. İlk farkettiğimde kuşçuya götürdüm. Gözü için enfeksiyon riski olabilir o yüzden insanların kullandığı göz damlası kullanın, ayaklarında da pullanma var gibi ileride mantar olabilir o yüzden mantar kremi kullanın dedi. İkisinide uyguluyoruz ama gözünü kaşımaya başladı ve tüy açıklığı çoğalıyor kulağı olduğu sonucuna vardığım delik falan görünmeye başladı gözünün yanındaki. Ballı çubuk yemine falan sürtüyo kafasını, ayağıyla kaşıyo. Azalmadı şikayetleri, ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Gaga törpüleme taşını çıkardım sürtüp canını acıtmasın diye. Ama çubuk yeme sürtüyo şimdide işte. Ve bu arada tüylerinin çıkması için suyuna karıştıtabileceğim bir ilaç biliyor musunuz acaba? Ayrıca bu kaşınma eğer mantar, uyuz ya da ne bileyim bit tarzı bi şeyse bana geçer mi acaba? Aydınlatır mısınız beni
Size bulaşmaz rahat olun. Kuşçu yerine keşke kanatlı uzmanına götürseydiniz ya. insanlar için olan göz damlasını nasıl hayvanlara sıkıyorlar? Bence bulunduğunuz yerde kanatlı uzmanı varsa yarın acil götürün 😢 Inşallah iyileşir 😓

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba kuşunuza versele laga mutavit yarım suluğa bir mercimek tanesi kadar karıştırıp verebilirsiniz. İçinde çoğu vitamin mevcut. Özellikle tüylerinin çıkmasına yardımcı olur. Eğer kuşumuzda bit varsa da Vilmectin Dış parazit ilacından sadece 1 damla ensesindeki tüylerinin dibine damlatarak ovalayın yayılsın. Damlayı fazla kaçırmamanız lazım buna dikkat edin. Onun dışında kuşun biti size geçebilir.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada biti geçer derken kafanızda dolaşıp rahatsız edebilir ama kanınızdan beslenmez. Her canlının biti farklı oluyor çünkü 😅

Sorusuolan

Yeni Üye
Kuşu ve dışkı resmi görebilir miyiz 👍
Bugün biraz toplamış gibi geldi hocam gözüme ama. İştahı çok yok gibi pek ötmüyo da. Fotoğraflarda tam belli olmuyo açılan tüylerin uçlarında sanki çakmakla yanmış gibi böyle top top olmuş ufak şeyler var

AlicanG

Paylaşımcı
Gözünde yaş yoksa nezle değildir .Mantar kremin iyiyse gözlerine kaçırmadan kulak çöpüyle çevresine günde iki kez sür dökülme durursa mantardır.Hiç dış parazit kontrolü yaptınız mı ?Herhangi pit ,bire,böcek varsa ona göre ilaç almanız gerekebilir.

Sorusuolan

Yeni Üye
Gözünde yaş yoksa nezle değildir .Mantar kremin iyiyse gözlerine kaçırmadan kulak çöpüyle çevresine günde iki kez sür dökülme durursa mantardır.Hiç dış parazit kontrolü yaptınız mı ?Herhangi pit ,bire,böcek varsa ona göre ilaç almanız gerekebilir.
Yaşadığım yerdeki veterinerler pek iyi değil. Kanatlı uzmanı da yok. Dediğiniz kontrolü kendim gerçekleştirebilir miyim, nelere dikkat etmem gerek bilginiz var mı acaba

AlicanG

Paylaşımcı
Yaşadığım yerdeki veterinerler pek iyi değil. Kanatlı uzmanı da yok. Dediğiniz kontrolü kendim gerçekleştirebilir miyim, nelere dikkat etmem gerek bilginiz var mı acaba
Evet kendiniz yapabilirsin gözle görülür hayvanın derisinde kanat diplerinde herhangi bir böcek falan var mı.Tüylerini üfleyip genel bir derisine bakacaksın canlı mı ,pullanma var mı, anormal birşey var mı bu kadar?

Sorusuolan

Yeni Üye
Evet kendiniz yapabilirsin gözle görülür hayvanın derisinde kanat diplerinde herhangi bir böcek falan var mı.Tüylerini üfleyip genel bir derisine bakacaksın canlı mı ,pullanma var mı, anormal birşey var mı bu kadar?
Ayaklarında pullanma vardı Bi haftadır kullandığım mantar kremi baya canlandırdı ayak derisini. Dediğiniz yerlere de dikkatle bakıcam. Teşekkür ederim

erdal1453

Yeni Üye
Merhaba
Benim kanaryamda bı hafta kadar önce böyle bişey çıktı nedir ne yapabilirim yardimci olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Üst Alt