• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun göz çevresinde kan var

aysellkrtk

Yeni Üye
Merhabalar. Kuşumun göz çevresinde kan var gibi yani şu an akmıyor ama bayağı bir kırmızı göz çevresi ve konduğu dalda da kana benzer bir şey var tırnakları biraz uzamıştı acaba kaşırken mi yaptı diye düşünüyorum. Kafasını da sanki bir şey yapışmış da silkeleyerek atmaya çalışıyor gibi sürekli silkeliyor. Korkuyorum bir şey olacak diye lütfen yardımcı olun gözü için ne yapabilirim. Elime aldım kontrol ettim vücudunda, kafasında bir şey yok gözünü biraz kısık kullanıyor. Tırnaklarını hemen kısalttım. İyileşmesi için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar. Kuşumun göz çevresinde kan var gibi yani şu an akmıyor ama bayağı bir kırmızı göz çevresi ve konduğu dalda da kana benzer bir şey var tırnakları biraz uzamıştı acaba kaşırken mi yaptı diye düşünüyorum. Kafasını da sanki bir şey yapışmış da silkeleyerek atmaya çalışıyor gibi sürekli silkeliyor. Korkuyorum bir şey olacak diye lütfen yardımcı olun gözü için ne yapabilirim. Elime aldım kontrol ettim vücudunda, kafasında bir şey yok gözünü biraz kısık kullanıyor. Tırnaklarını hemen kısalttım. İyileşmesi için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun.
Tekrar merhaba
Gözde sıkıntı olmuş çizme yeri göremedim fakat şişmiş buda enfeksiyon başlangıcı, deri de tepki olabilir
♦Eczaneden gentagut göz damlası alın ve 7 gün günde 1 defa damlatın lütfen
Başını göremedim onu da paylaşın lütfen bakayım

aysellkrtk

Yeni Üye
Tekrar merhaba
Gözde sıkıntı olmuş çizme yeri göremedim fakat şişmiş buda enfeksiyon başlangıcı, deri de tepki olabilir
♦Eczaneden gentagut göz damlası alın ve 7 gün günde 1 defa damlatın lütfen
Başını göremedim onu da paylaşın lütfen bakayım
Watch unnamed | Streamable başını salladığı videoyu bu şekilde görebilirsiniz umarım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır uygulamadım ama bu şekilde bı çırpınma öncesinde yoktu bugün başladı özellikle bu göz kızarıklığından sonra
Kontrol ettiniz mi, gözünü kaşırken başını çarpmış olabilir, kan başından gelmiş olabilir
Ayrıca dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Tüm haşereden ve bitten korur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin 6 ay ara ile uygulanır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Tüm kuşlarımıza rutin yapıyoruz

aysellkrtk

Yeni Üye
Kontrol ettiniz mi, gözünü kaşırken başını çarpmış olabilir, kan başından gelmiş olabilir
Ayrıca dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Tüm haşereden ve bitten korur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin 6 ay ara ile uygulanır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Tüm kuşlarımıza rutin yapıyoruz
Kontrol ettim başında hiçbir şey yok ama sürekli böyle çırpınıyor. Dediklerinizi yapıcam. Düzelir dimi yani ne oldu bir anda bilmiyorum. Kafeste Durmaz sürekli dışarıda durur. O sırada mı bir şey yaptı acaba diye düşünüyorum ama hiçbir bilgim yok.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kontrol ettim başında hiçbir şey yok ama sürekli böyle çırpınıyor. Dediklerinizi yapıcam. Düzelir dimi yani ne oldu bir anda bilmiyorum. Kafeste Durmaz sürekli dışarıda durur. O sırada mı bir şey yaptı acaba diye düşünüyorum ama hiçbir bilgim yok.
Düzelir Allah ın izniyle inşallah 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bir de şey acaba veterinere götürmem gerekir mi?
Göz için gentagut kullanın lütfen, büyük ihtimalle düzelir, kafasını kontrol edin yara bere var mı?
Dış parazit damlası uygulayın
Gözünden dolayıda kafasını silkeliyor olabilir
Şuan veteriner gerekmiyor, tedavisini yapın siz inşallah düzelir 😊🤲

aysellkrtk

Yeni Üye
Göz için gentagut kullanın lütfen, büyük ihtimalle düzelir, kafasını kontrol edin yara bere var mı?
Dış parazit damlası uygulayın
Gözünden dolayıda kafasını silkeliyor olabilir
Şuan veteriner gerekmiyor, tedavisini yapın siz inşallah düzelir 😊🤲
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımınız için.

Üst Alt