• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun göz altında hafif şişlik var.

ArslanMeltem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözlerde Şişlik, sürekli gözünü kaşıma
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ağu 2023
İki buçuk senelik kuşum Bıcırık'ın gözü iki gündür bu şekilde. Açıkçası endişe edilecek bir durum var mı bilmiyorum. İki gün önce de evdeki 6 aylık hareketli dışı diğer muhabbet kuşum Pamuk ile aynı kafese girmişti, Pamuk onu sıkıştırmıştı ve erkek muhabbet kuşum Bıcırık bağırmaya başladı. Hemen aldım onu kafesinden. Bu ara kafes temizliğini aksattım yoğunluktan. Acaba göz nezlesi mi olmuş? Yardımcı olabilir misiniz? Ekli dosyayı görüntüle 50708Ekli dosyayı görüntüle 50709Ekli dosyayı görüntüle 50710

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ılık demlenmiş çayı pamuğu nemlendirip kuşun gözünü hafifçe silin sabah akşam günde iki defa yapın bu işlemi. Çok elzem bir durum gibi durmuyor ama çay yetersiz kalırsa akşamları terramicyn göz merhemi sürünüz kulak çubuğu yardımıyla. Sonra ışıkları kapatın uyku moduna geçsin. TV ses yada başka bir seste olmasın merhemi yememesi veya bir yerine değdirmemesi için. Geçmiş olsun 🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy döküm döneminde de göz çevresindeki tüylerde seyrekleşme olabilir. BT amin Forte takviyesi uygulayabilirsiniz. Şöyle terramicyn göz merheminin bir zararı yok. Uygulayabilirsiniz ama bana merhemlik bir durum gelmedi önce dedim doğal yollarla iyilestirelim 😊 tabi siz çıplak gözle daha iyi görüyorsunuz sizi rahatsız ediyorsa akşamları 4-5 gün boyunca sürülebilir 😊🙏🏻 rica ederim 🌸

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sürekli bu şekilde gözünü kaşıyor. Daha önce de kaşıyordu fakat iki gündür sık olmaya başladı. Sizinle paylaşmak istedim. Yarın kafes temizliğini de yapacağım. Kafesi de eskidi ama yeni alsam alışamaz. Dediğiniz gibi önce çay ile başlayacağım. İnşallah düzelir.
Gözlemleyin bir iki gün tüyde seyrekleşme artarsa terramicyn in yanında tobrased göz damlası da uygulayabilirsiniz. Gidişata göre bakarız. Gelişmelerden haberdar ediniz 🌸

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Tamam, her zaman gözlem altında zaten kuşum. Sabah onunla kalkar, akşam onunla yatarım. Çok cana yakın ve gülmemi bile taklit eden bir kuş. İnşallah ciddi bir sorun yoktur. İnanın evlat gibi oluyor, sürekli aman bir şey olmasın diye gözümüzden sakınıyoruz. Sizi de haberdar edeceğim elbette. 😇
Merhaba, ayaklarının altının resmini görebilir miyim? İlk resimlerde gözlerde bir sıkıntı göremedim. Ama sağ ayak altında kabuklar var sanki. Mantar olabilir.

Kaşınma devamlı varsa ve göz çevresi tüyleri dökülüp deri görünmeye başlarsa, göz çevresinde yara, kabuklanma olursa yine yazarsınız.

Doğacı

Eski Forumcu
Plastik galiba kuşun bulunduğu ürün. Belki de ondan sebep oldu. Plastik ürün kullanmayın

Doğacı

Eski Forumcu
Hayvan hasta olur o kafeste. Taban çok pis

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bem göz altında şişlik ya da anormal bir durum göremiyorum. Tüyde olduğundan göz çevresi tüyleri dökülmüştür. Ayak ve altında kabuklanma yoksa mantarı eliyoruz o zaman. Bolca banyo yapsın ve haftada 1 yulaf verin

Doğacı

Eski Forumcu
Tüy dökme döneminde ise o kısımdaki tüylerde de dökülme olmuş olabilir. Oraya üfleyin ve tüylerin altını kontrol edin şişlik, kızarıklık var mı diye.

Üst Alt