• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun göğüs kemiği elime geliyor

Pio

Aktif Üye
Herkese merhaba, yaklaşık 9-10 ün önce muhabbet kuşumda dengesizlik vardı. Veterinere durumu anlattım antibiyotik verdi 5 gün kullan dedi suyuna kat ama ben ağızdan verdim damla şeklinde 3 gün boyunca ve Allaha şükür kuşumdaki dengesizliği atlattık, kabarma vardı tüylerinde hareketlendi ve biraz daha enerjik olmaya başladı. Antibiyotik bitti haliyle damla olarak verilince 3 gün içinde bende Kanatlı Oil Prozim Plus probiyotiğini vermeye başladım yaklaşık 6 gün kullandım son 1-2 gündür vermiyorum kuşa.

Bu sabah uyurken dikkat ettim göğsünde sivrilme vardı hafif sanki tam emin değilim, hemen elime alıp baktım evet göğüs kemiği hissediliyordu ve çıkıntı vardı ortasında.

Antibiyotiği bıraktıktan sonra probiyotik vermeme rağmen yavaştan yine eski haline dönmeye başladı.

Şu an denge sorunu yok kuşun Allaha şükür ama göğüs kemiği belirginleşmesi, hapşırma, tüyleri sürekli kabartma, halsizlik (çok uçamıyor kafesine giriyor.), uyku hali var ve kafesin aşağısına atlıyor dışkılardan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyoruz temiz tutuyoruz suyunu yeniliyoruz her gün.

Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Resimde eklediğim gibi kuşun göğsü aynı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Pio

Aktif Üye

@Burçak A.

Bir tane yaptı şimdi ekledim. Normalde biraz daha sulı ve yeşil yapıyor, su kuruyunca sarıya dönüyor probiyotikten sanıyorum ama son dışkısı bu, daha eklerim yapınca.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuruyunca renk olması normal ancak zayıflığı anormal mutlaka bir rahatsızlığı var probiyotiğin kaçıncı günündesiniz?

Pio

Aktif Üye
Kuruyunca renk olması normal ancak zayıflığı anormal mutlaka bir rahatsızlığı var probiyotiğin kaçıncı günündesiniz?
Probiyotik Çarşamba akşamı geldi, geldiği gibi koydum. Cumartesi kullanmadım yanlış hatırlamıyorsam bir o zamandan beri kullanıyorum. Normalde elime kemik gelmezdi şu sıralar gelmeye başladı, yemeğini de yiyor aslında. Megabakteri, kursak mantarı veya kuruma var diye korkmaya başladım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik Çarşamba akşamı geldi, geldiği gibi koydum. Cumartesi kullanmadım yanlış hatırlamıyorsam bir o zamandan beri kullanıyorum. Normalde elime kemik gelmezdi şu sıralar gelmeye başladı, yemeğini de yiyor aslında. Megabakteri, kursak mantarı veya kuruma var diye korkmaya başladım
Kuruma, bir hastalığın sonucudur, kuruma diye bir hastalık yoktur 🤗 Kuşa elle besleme yapın, zeolit tozu da temin edin

Pio

Aktif Üye
Kuruma, bir hastalığın sonucudur, kuruma diye bir hastalık yoktur 🤗 Kuşa elle besleme yapın, zeolit tozu da temin edin
Tekrar merhaba.

Nefes alışı daha net gözüküyor burada;

Bugün tekrar elime aldım kemik yine elime geliyor, zayıflıktan mı hastalık var da ondan mı sivrileşiyor anlayamıyorum. :cry:

Kuşumun hapşırıkları daha sertleşti kafasını sürekli öne götürüyor hapşırırken ve ağzında yem geveliyor videolarda eklediğim gibi. Sanırım solunum yolunda sıkıntı var bugün saldım hemen kafesine girdi kendisi.

Probiyotik veriyorum kafesi pisletmiş hemen akşamdan, temizleyeceğim şimdi. ☺

Son dışkılar;

@Demet bükay @Burçak A. @Şehmus BAKIR bir bakabilir misiniz rica etsem.

Son düzenleme:

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuzun Guncel Kilo Kaç Gram Bakabildiniz mi ?

• Like
Tepkiler: Pio

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotiği ağızdan 7 güne tamamlayın, 3 günde kestiyseniz ondan dolayı tam iyileşme sağlayamamış olabilir antibiyotik baytril miydi

• Like

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hiçbir bilgim yok ismini söylemedi veteriner şeffaf sıvı bir antibiyotik verdi.
Baytrildir muhtemelen. Antibiyotikler mutlaka 5-7 gün arası kullanılmalı. İyileşir gözükür ama iyileşmez yani bakteriler tamamen yok olmaz bu sefer kuşun vücudu bağışıklık kazanır bu sefer antibiyotik işe yaramaz siz 7 güne tamamlayın mutlaka

• Like

Pio

Aktif Üye
Baytrildir muhtemelen. Antibiyotikler mutlaka 5-7 gün arası kullanılmalı. İyileşir gözükür ama iyileşmez yani bakteriler tamamen yok olmaz bu sefer kuşun vücudu bağışıklık kazanır bu sefer antibiyotik işe yaramaz siz 7 güne tamamlayın mutlaka
Tamam sağ olun hemen temin edeceğim yarın o halde.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Durumum yok röntgen çektirecek :(, ben sadece ilacı temin etmiştim.

Karnı bu şekilde şu an çok zayıflamış, çok üzülüyorum pek hali yok.
Kuşunuza elle besleme maması temin edip besleyin. Bir de antibiyotiği 7 güne tamamlayın, bittikten sonra 3 gün üst üste probiyotik verin.

Pio

Aktif Üye
Kuşunuza elle besleme maması temin edip besleyin. Bir de antibiyotiği 7 güne tamamlayın, bittikten sonra 3 gün üst üste probiyotik verin.
Ya sulphamezathine aldım bugün şırınga tekte bütün ilacı attı Allahtan kuşumun yüzüne gelmedi, nasıl ilacı ağızdan verebilirim şırınga harici biliyor musunuz?

Önceki ilaçta da aynı sorunu yaşadım şırıngalarda

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ya sulphamezathine aldım bugün şırınga tekte bütün ilacı attı Allahtan kuşumun yüzüne gelmedi, nasıl ilacı ağızdan verebilirim şırınga harici biliyor musunuz?

Önceki ilaçta da aynı sorunu yaşadım şırıngalarda
Damlalık varsa evde içine enjeksiyonla boşaltın oradan ağzına bir damla damlatabilirsiniz

• Like

Pio

Aktif Üye
Damlalık varsa evde içine enjeksiyonla boşaltın oradan ağzına bir damla damlatabilirsiniz
Geçen hafta Cuma Cumartesi 1 damla ondan sonraki 5 gün sabah akşam toplam 2 damla olmak üzere verdim. Kuşum toparlandı canlandı, veteriner 5 gün ver dediği için Cumartesi günü vermeyi bıraktım. Cumartesi akşamı öğürdüğünü fark ettim ve ağzını açıp kapatıyor yine, hapşırığı da geçmedi. Böyle görünce dün yine 1 damla verdim öğlene doğru. İlaca devam edeyim mi sizce?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz 3 gün üst üste probiyotik verin, bağışıklık toparlansın 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçen hafta Cuma Cumartesi 1 damla ondan sonraki 5 gün sabah akşam toplam 2 damla olmak üzere verdim. Kuşum toparlandı canlandı, veteriner 5 gün ver dediği için Cumartesi günü vermeyi bıraktım. Cumartesi akşamı öğürdüğünü fark ettim ve ağzını açıp kapatıyor yine, hapşırığı da geçmedi. Böyle görünce dün yine 1 damla verdim öğlene doğru. İlaca devam edeyim mi sizce?
Güncel video ekler misiniz ve dışkı resmi 👍kilo kaybı var mı? Tarttınız mı

Üst Alt