Herkese merhaba, yaklaşık 9-10 ün önce muhabbet kuşumda dengesizlik vardı. Veterinere durumu anlattım antibiyotik verdi 5 gün kullan dedi suyuna kat ama ben ağızdan verdim damla şeklinde 3 gün boyunca ve Allaha şükür kuşumdaki dengesizliği atlattık, kabarma vardı tüylerinde hareketlendi ve biraz daha enerjik olmaya başladı. Antibiyotik bitti haliyle damla olarak verilince 3 gün içinde bende Kanatlı Oil Prozim Plus probiyotiğini vermeye başladım yaklaşık 6 gün kullandım son 1-2 gündür vermiyorum kuşa.
Bu sabah uyurken dikkat ettim göğsünde sivrilme vardı hafif sanki tam emin değilim, hemen elime alıp baktım evet göğüs kemiği hissediliyordu ve çıkıntı vardı ortasında.
Antibiyotiği bıraktıktan sonra probiyotik vermeme rağmen yavaştan yine eski haline dönmeye başladı.
Şu an denge sorunu yok kuşun Allaha şükür ama göğüs kemiği belirginleşmesi, hapşırma, tüyleri sürekli kabartma, halsizlik (çok uçamıyor kafesine giriyor.), uyku hali var ve kafesin aşağısına atlıyor dışkılardan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyoruz temiz tutuyoruz suyunu yeniliyoruz her gün.
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Resimde eklediğim gibi kuşun göğsü aynı.
Bu sabah uyurken dikkat ettim göğsünde sivrilme vardı hafif sanki tam emin değilim, hemen elime alıp baktım evet göğüs kemiği hissediliyordu ve çıkıntı vardı ortasında.
Antibiyotiği bıraktıktan sonra probiyotik vermeme rağmen yavaştan yine eski haline dönmeye başladı.
Şu an denge sorunu yok kuşun Allaha şükür ama göğüs kemiği belirginleşmesi, hapşırma, tüyleri sürekli kabartma, halsizlik (çok uçamıyor kafesine giriyor.), uyku hali var ve kafesin aşağısına atlıyor dışkılardan olabildiğince uzak tutmaya çalışıyoruz temiz tutuyoruz suyunu yeniliyoruz her gün.
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Resimde eklediğim gibi kuşun göğsü aynı.
Ekli dosyalar
-
8.8 KB Görüntüleme: 34
Son düzenleme: