• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun garip tüyleri - iplik gibi

sfirgemund

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar.
öncelikle bu kuşu geçen sene bir köy evinden sahiplendiğimizi belirtmeliyim. arkadaşı ölmüş ve kafes içinde ölü bir şekilde uzun süre kalmışlar birlikte. yemi güveliymiş, kafesi bok götürüyormuş anlayacağınız. kardeşim sahiplendiği için ben o fasla tam hakim değilim. ama anlayacağınız travmalı bir kuş. çok ürkek. sürekli ih ih diye ses çıkartıyor, odaya girerken işten falan geldiğimde korkmaması için önden sesleniyorum aşkuum ben geldim bebişimm diye. kendisi henüz konuşmuyor bu arada. kafesin yanına yaklaşınca başlıyor ih ihlemeye. ışığı sevmiyor. özellikle kafesin üstünü battaniyeyle kapatınca tesekkur eder gibi bi kere cikliyor. aynısını kafes temizliğini yaptığımda da yapıyor, oradan anlıyorum. kafasını yanaklarını kaşıdıktan sonra da cikliyor.

normalde ele gelmeyi hic sevmez, gelmez de. cok hareketsizdir. hiç de uçamıyor öyle çok. nefes nefese kalıyor. ih ih demeye başlıyor. biraz zorlayıp haftada 2 3 kere elime alıyorum, kaçmaya çalışmıyor, bazen omzuma yerleşiyor, odaları gezdiriyorum. camdan dışarıyı izliyoruz. elimle yumurta beyazı, marul, salatalık, turp falan veriyorum.

kuşu kardeşim sahiplendiğinde evimiz sobalıydı. ben kaloriferli daireye çıktım ve üşümemesi açısından kuşu da yanıma aldım. her gün, en fazla iki günde bir kafes temizliğini yaparım. suyunu değiştiririm yemini tazelerim. vitaminler aldım. güçlü bir solunum sıkıntısı çekti bir ara. antibiyotik yazdı veteriner. kullandık, şimdi geçti. arada fyup fyup diye nefes aldığını duyuyorum ama. iki gecedir çok sessiz uyuyor.

bu kadar ara bilgilendirmeden sonra konuya geleyim. kuşu sahiplendiğimizden beri tüyleri iplik gibi. en ufak rüzgarda elektriklenmiş gibi havalanıyor. yanlış anlaşılmayayım, kuşu rüzgarda bıraktığım yok. kendi çırpınınca böyle yukarı yukarı ince iplik gibi tüyler gözüküyor.

bu kuş ilk geldiğinde tüyleri bembeyazdı. döktü bunları mavileşti bayağı yani eski soluk görüntüsü yok. ama tüylerinin böyle olması beni endişelendiriyor. yakınımda kuşlarla ilgilenen veteriner yok. nedir sizce sıkıntısı ? ne yapmalı ?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba, hoşgeldiniz.
Minnoşun yaşamak zorunda kaldıklarına üzüldüm. 😔 Ama siz sahiplenmişsiniz ne güzel.

Dış parazit ilacı yaptırdınız mı?
Dış parazitten dolayı tüyler böyle olabiliyor diye biliyorum.
Birde o sesi çıkardığı zaman videosunu çekip atabilir misiniz buraya?Solunum sıkıntısı olduğu zamankinden farklı bir ses mi çıkarıyor?

Bizim soluk soluğa kaldığım dediğimiz durum kuşlar için fazla kilolu olunca geçerli oluyor, kaç gram olduğunu biliyor musunuz? Uçamaması ondan kaynaklı olabilir. Kasları güçsüz olabilir ya da tüylerinde sorun olabilir.
Şu an tüy döneminde galiba. Tüylerinin daha kaliteli çıkması için biotin takviyesi yapabilirsiniz.

Dışkı fotoğrafını da atarsanız daha sağlıklı bilgi verirler. :)

sfirgemund

Yeni Üye
korktuğunda videodaki gibi ih ihliyor. uçarken de aynı şekilde. bir şeyden rahatsız hissedince de. elimdeyse öpüyorum seviyorum sakinlesiyor. elimde değilse yanasmamayı tercih ediyorum. yanasınca daha güçlü ih ihliyor
ilk geldiğinden beri biraz kilo aldı bu arada. önceden daha zayıftı.

sfirgemund

Yeni Üye
Merhaba, hoşgeldiniz.
Minnoşun yaşamak zorunda kaldıklarına üzüldüm. 😔 Ama siz sahiplenmişsiniz ne güzel.

Dış parazit ilacı yaptırdınız mı?
Dış parazitten dolayı tüyler böyle olabiliyor diye biliyorum.
Birde o sesi çıkardığı zaman videosunu çekip atabilir misiniz buraya?Solunum sıkıntısı olduğu zamankinden farklı bir ses mi çıkarıyor?

Bizim soluk soluğa kaldığım dediğimiz durum kuşlar için fazla kilolu olunca geçerli oluyor, kaç gram olduğunu biliyor musunuz? Uçamaması ondan kaynaklı olabilir. Kasları güçsüz olabilir ya da tüylerinde sorun olabilir.
Şu an tüy döneminde galiba. Tüylerinin daha kaliteli çıkması için biotin takviyesi yapabilirsiniz.

Dışkı fotoğrafını da atarsanız daha sağlıklı bilgi verirler. :)
hocam sürekli tüy döküyor. sürekli tüy çıkarıyor. bitmiyor bunun tüy dökmesi geldiğinden beri. tüy dökmek için öyle bir kanat çırpışı var ki helikopter diyoruz biz buna.
ağırlığını bilmiyorum malesef ama eski sahipleri kafesten hic cıkarmamıs evde de kedi baktıkları için. kafes de tek kisilik kafesmiş. kanatları güçsüz diye düşünüyorum.

dış paraziti bilmiyordum hocam. onu da bir sorayım.

video üstte.

solunum sıkıntısı yaşarken snıff snıff diye burnundan ses geliyordu. o gitti. ve hastalığında bu ih ih'i çok daha fazlaydı. şuan sadece bir şeyden rahatsız olduğunda ya da uçamadığında yapıyor.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
korktuğunda videodaki gibi ih ihliyor. uçarken de aynı şekilde. bir şeyden rahatsız hissedince de. elimdeyse öpüyorum seviyorum sakinlesiyor. elimde değilse yanasmamayı tercih ediyorum. yanasınca daha güçlü ih ihliyor
ilk geldiğinden beri biraz kilo aldı bu arada. önceden daha zayıftı.

Videoda pek anlayamadım ama belli şeylerde yapıyorsa tepkisidir öyleyse. :)

İyi bir bakımla tüyleri kendine gelir diye düşünüyorum ben ama daha tecrübeli arkadaşlarımızda görünce yorum yapar.

Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
Dış parazit için vilmectin ya da zimec kullanabilirsiniz.

Kafes dışına çıkmadığı için kasları güçsüzleşmiş olabilir ama siz sebze, meyve takviyesi yapıyormuşsunuz zaten. Hiç kanatlı uzmanına gittiniz mi?

Maşallah çokta şirin kuşunuz. 💕

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ense damlasını mutlaka yapalım. Hava kesesi paraziti olabilir. Bronşlarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Dışkı resmi ekler misiniz lütfen? Bir de elinizde olan vitamin ve katkıları yazınız. Ayrıca karaciğer sıkıntısı da olabilir. Karın kısmı tüylerini aralayıp resmini ekleyebilirseniz iyi olur

sfirgemund

Yeni Üye
Videoda pek anlayamadım ama belli şeylerde yapıyorsa tepkisidir öyleyse. :)

İyi bir bakımla tüyleri kendine gelir diye düşünüyorum ben ama daha tecrübeli arkadaşlarımızda görünce yorum yapar.

Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
Dış parazit için vilmectin ya da zimec kullanabilirsiniz.

Kafes dışına çıkmadığı için kasları güçsüzleşmiş olabilir ama siz sebze, meyve takviyesi yapıyormuşsunuz zaten. Hiç kanatlı uzmanına gittiniz mi?

Maşallah çokta şirin kuşunuz. 💕
teşekkür ederim 💕
videonun sonunda kafesin icine elimi soktum diye huzursuzlandı hocam o sıra ih ihlemeye basladı. eğer tepkisi buysa o kadar rahatlarım ki gercekten. hasta diye düşününce içim cok sıkılıyor.

kuş bende 2 aydır kalıyor. daha önce de 3 ay kadar kendim ilgilendim aile evinde. uzmana gitmedim seyahat durumum yok malesef, hem kış ayı bir de... taşıma çantası almıştım ondan korktuğu için bi yere de çıkaramıyorum.
vitaminler aviast solunum sistemi güçlendirici ve vit selenyum, fornimal multivit aminoasit var. 4 5 günde bir dönüşümlü olarak kullanıyorum hocam.

antibiyotik levadoks kullanmıstım bu arada. marulu cok sevdiği için ishal oluyor o zamanlar icin elexsus bağırsak florası düzenleyici, antidiyare ve probiyotik kullanıyorum.
dış parazit için dediğiniz ilaclara bakacağım cok tesekkurler yeniden.

sfirgemund

Yeni Üye
Ense damlasını mutlaka yapalım. Hava kesesi paraziti olabilir. Bronşlarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Dışkı resmi ekler misiniz lütfen? Bir de elinizde olan vitamin ve katkıları yazınız. Ayrıca karaciğer sıkıntısı da olabilir. Karın kısmı tüylerini aralayıp resmini ekleyebilirseniz iyi olur
hocam çok çabaladım ama ne zaman karın tüylerini aralasam parmağıma çıktı :d bi elime yatırdım diğer elimle baktım bu sefer çekme fırsatım olmadı. :d renk değişimi, kitle, şişlik vs anormallik göremedim hocam. karnındaki tüyler sırtındakilerden cok daha iyi görünüyor ama.

kafesini de yeni temizledim gibi bir şey, malesef şuan dışkı yok.masaya bıraktı iki tane, fotoğrafta var. sabah biraz daha suluydu dışkısı. şimdi normal gibi göründü bana. sert değil.

karaciğer sıkıntısı olunca semptom ne oluyor henüz bir bilgim yok. ense damlasıyla birlikte araştıracağım, teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
teşekkür ederim 💕
videonun sonunda kafesin icine elimi soktum diye huzursuzlandı hocam o sıra ih ihlemeye basladı. eğer tepkisi buysa o kadar rahatlarım ki gercekten. hasta diye düşününce içim cok sıkılıyor.

kuş bende 2 aydır kalıyor. daha önce de 3 ay kadar kendim ilgilendim aile evinde. uzmana gitmedim seyahat durumum yok malesef, hem kış ayı bir de... taşıma çantası almıştım ondan korktuğu için bi yere de çıkaramıyorum.
vitaminler aviast solunum sistemi güçlendirici ve vit selenyum, fornimal multivit aminoasit var. 4 5 günde bir dönüşümlü olarak kullanıyorum hocam.

antibiyotik levadoks kullanmıstım bu arada. marulu cok sevdiği için ishal oluyor o zamanlar icin elexsus bağırsak florası düzenleyici, antidiyare ve probiyotik kullanıyorum.
dış parazit için dediğiniz ilaclara bakacağım cok tesekkurler yeniden.
Bahsettiğiniz ürünler petshop ürünleri, etkili değiller.
Probiyotik: röhnfried entrobac
Multivitamin: röhnfried gerwit
B vitamini + aminoasit: röhnfried bt amin
Karaciğer koruyucu: sedochol
Kanatlıoil respiratory turbo
Bu ürünleri sayfa kurucularından @Şehmus BAKIR beyden bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Mamaist sitesinden
Ayrıca kafeste versele laga prestige grit kum ile kalamar kemiği, gaga taşı olsun. Ürünler gelince yazarsanız kullanım dozu ve aralığı hakkında bilgi verelim. Tüylerin desteğe ihtiyacı var. Ayrıca antibiyotik tedavileri sonrası sindirim sistemi ve bağırsakların da desteklenmesi lazım. Respiratory turbo da bronş genişletici bir ürün

Üst Alt