• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun gagası çarpma sonrası morardı

chaosid

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum duvara çarparak oldukça yüksek bir mesafeden sert zemine düştü (Evimin tavanı normalden yüksek). Çarpma sonra bir müddet yan yattı, sonra düzelmeye başladı ama yürümekte zorlanıyor, geri geri gidiyordu. Evimin yanındaki kuşçuya gösterdim. "Hiçbir şeyi yok, merak etme, düzelir" dedi. Şu an yem yemesi normal. Çarpma sonrası kısa süreli ishal durumu oldu. Çarpmadan dolayı stresten olabiliyormuş. Ama bugün ishali de geçmiş. Tek sorun gagası morardı. Çarpmadan sonra farketmemiştim. Aşağıda çarpma öncesi ve sonrası fotoğraflarını paylaştım. Bu morarma hakkında ne düşünüyorsunuz? Endişelenmeli miyim?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ailemize hoş geldiniz... Lütfen kuşunuzun en son hali ile kısa bir videosunu paylaşın bakalım... (y)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

chaosid

Yeni Üye
Video aşağıda. Videoda gaga altının boyunla birleştiği yerde siyahlık da dikkatimi çekti. Daha önce kuşta böyle bir ayrıntı gördüğümü hatırlamıyorum. Sanki bir açıklık oluşmuş orada gibi. Ekran görüntüsü olarak da ekledim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açıkçası gaga altındaki siyahlığı göremedim fotoğraftan anlaşılmıyor ama yanında olan sizsiniz doğrudur. Gaga hızlı çarpmış. Sanırım morarma o yüzden. Kendi kendine de iyilesebilir fakat uzun vadede. Siz terramycin merhem sürebilirsiniz ince bir tabaka halinde iyice yedirin her ne kadar gaga olsa da. Akşamları ışıkları kapatmadan önce sürünüz. Sonrasi uyku moduna geçsin gagayı bir yerine degdirmemesi veya tele sürtmemesi için. Daldarı verin stresini alsın. Stres etkisiyle diski da bozukluk ta olabilir. Probiyotik entrobac kullanmıyorsanız temin ediniz diskiyi da toparlar aynı zamanda bağırsak florasını düzene sokar gerekli olan bir takviye zaten. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

chaosid

Yeni Üye
Teşekkür ederim Aslı hanım. Dışkı bozukluğu problemi bugün düzeldi. Ama hala sürekli uyukluyor. Bir de en sevdiği şey dal darısı iken düşmeden sonra yememeye başladı. Elimden normal yemini yiyor ama dal darısına tepki yok.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim Aslı hanım. Dışkı bozukluğu problemi bugün düzeldi. Ama hala sürekli uyukluyor. Bir de en sevdiği şey dal darısı iken düşmeden sonra yememeye başladı. Elimden normal yemini yiyor ama dal darısına tepki yok.
Rica ederim peki başka yerine darbe aldı mı kanat, gövde vs yoksa sadece gaga mı morardı.

chaosid

Yeni Üye
Şu an sadece gagada problem görünüyor. Ben ayaklardan korkuyordum en çok. 3-4 saat yürüyemedi. Ama şu an rahat bir şekilde tüneklere tutunabiliyor, elime zıplıyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şu an sadece gagada problem görünüyor. Ben ayaklardan korkuyordum en çok. 3-4 saat yürüyemedi. Ama şu an rahat bir şekilde tüneklere tutunabiliyor, elime zıplıyor.
Tüneği kavrayabiliyorsa ayaklarda morarma kızarıklık vs yoksa sorun yoktur o zaman. Siz gagaya da dediğim şekilde uygulama yapın. Hala stresi devam ediyor olabilir kafesinden pek çıkartmayın güvenli yeri olarak gördüğü kafesinde kalsın şimdilik ve daldarı yemiyorsa avcunuzdan verebilirsiniz. Normal yemini yiyorsa daldariyi da yakın zamanda yer 🙂 çünkü hala şok etkisi devam ediyor. Ama yine de gözlemlemeye devam edin. Farklı bir durumla karşılaşırsanız yazınız hocalarımız yada bilgi sahibi olan kişiler yorumda bulunurlar 🙏🏻

Üst Alt