• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet Kuşumun Gaga ve Cere Bölgesinde Kabuklanma/Mantar Şüphesi

colgeceen

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun gaga çevresinde ve ceresinde (burun bölgesinde) bir süredir fark ettiğim bir değişim var. Fotoğrafları ekliyorum, mantar olduğundan şüpheleniyorum. Kuşumun durumuyla ilgili bilgileri aşağıda paylaştım, yardımcı olursanız sevinirim:

• Kuşun Yaşı ve Cinsiyeti: Erkek ve 11 yaşında

• Belirtiler: Gaga üzerinde pullanma, cere dokusunda kabarma ve hafif döküntüler var.

• Gözlemlenen Davranışlar: Biraz neşesiz diğer günlere göre ama iştahı, kakası iyi. Neşesi de hiç yok değil. Ayrıca tüylenme döneminde.

• Beslenme Düzeni: Ek takviye olarak haşlanmış yumurta, havuç vs. veriyoruz. Birde vitaminler var ancak onları bu yaşına kadar düzenli hiç kullanmadım. şu bir haftadır gözlemlediğim durumlardan ötürü entrobac, bt amin forte, gervit w vs. kullanıyoruz

• Kafes Hijyeni: Tünekler tahta ve kafesin pisliğine göre bir yahut iki haftada temizliyoruz.

Daha Önce Uygulanan Tedavi: hiç tedavilik durumu olmadı çünkü ciddi bir hastalığı olmadı, soğuk algınlığı durumlarda da ek besin gerekirse ek vitamin kullandık.
Ayriyeten üniversiteden ötürü şehir dışında oluyorum. burada olduğum vakitler görebiliyorum. Ama ailem özellikle annem kuş ile ilgileniyor. Kafes temizliğini düzenli yapar suyu besinlerini eksik etmez ve sürekli kuşla konuşur

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üst Alt