• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun dışkısında değişiklik

kriptocuk

Yeni Üye
Merhabalar muhabbet kuşum 2 gündür normalden farklı dışkılıyor. Sabah akşam sürekli kafasını gömüp uyuyor fakat yem yemesinde bir değişiklik yok dal darı vs gayet güzel hatta fazlaca tüketiyor bu hasta haline rağmen. Bu sabah kuş yetiştiren bir dostumuzun hazırladığı bir küre başladık suyuna kattık 2 3 kez içti sudan. Bir de ağzına şırıngayla vermeyi denedim ama çok zorlandım. Kürün içinde ne olduğunu bilmiyorum maalesef fakat ekstra olarak entrobac başladık. Güncel dışkı fotoğrafını ve kuşumun sabah çekilmiş videosunu ayrıca şuan uyur halinin videosunu paylaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Video
Güncel video

Son düzenleme:

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Aynı sorunlari bende yaşadım kakası sulu ve cıvık geliyor değil mi? Mantar ve parazit olması muhtemel. Mantar ilacı için Triflucan kullanmanı tavsiye ederim. İlerleyen zamanlarda kurumaya gidiyor kuş ve nasıl olduğunu anlamıyorsun bile. Ben 2 kere veterine gittim 2 farkli antibiyotik kullandım hiçbir işe yaramadı. Yemini takip et yem yemeyi bırakabilir yemiyle oynar yedigini sanırsın o yüzden kafeste tohum var mı yenmiş mi diye sürekli takip et elinde varsa mavi su diyorlar Procid kullan yemlerine sık öyle ver. Suluğunada kullan. Bu arada kafeste tek bile olsa parazit kapabiliyorlarmış acı da olsa deneyim edindim şuan bende parazit tedavisine başlıyorum. Kurumadan son anda kurtardım umarım bir an önce iyileşir

kriptocuk

Yeni Üye
Aynı sorunlari bende yaşadım kakası sulu ve cıvık geliyor değil mi? Mantar ve parazit olması muhtemel. Mantar ilacı için Triflucan kullanmanı tavsiye ederim. İlerleyen zamanlarda kurumaya gidiyor kuş ve nasıl olduğunu anlamıyorsun bile. Ben 2 kere veterine gittim 2 farkli antibiyotik kullandım hiçbir işe yaramadı. Yemini takip et yem yemeyi bırakabilir yemiyle oynar yedigini sanırsın o yüzden kafeste tohum var mı yenmiş mi diye sürekli takip et elinde varsa mavi su diyorlar Procid kullan yemlerine sık öyle ver. Suluğunada kullan. Bu arada kafeste tek bile olsa parazit kapabiliyorlarmış acı da olsa deneyim edindim şuan bende parazit tedavisine başlıyorum. Kurumadan son anda kurtardım umarım bir an önce iyileşir
Triflucan ı suyuna mı kattınız ve ne ölçüde kattınız acaba öğrenebilir miyim eczanede var sanıyorum baktım da. Bir de şuan bir kür uyguluyoruz onun nasıl etki edeceğini beklemeyi düşünüyordum 5 gün sürecek ama tavsiyeniz için teşekkür ederim işe yaramazsa sizin dediğnizi uygulayacağım

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Normalde agzına 3 damla verilip arkasindan 2 3 damla su veriliyor ama benim oğlum yemeden içmeden kesildiği için sırıngaya 1 ml den az cekip kursağına besleme aparatiyla basıyordum gagasına da 1 damla damlatıp yutturmaya çalısıyordum. Gervit multi vitamin kesinlikle kullan sulugunda olsun. Elle besleme çok önemliymiş bunun altını çiziyorum hayvan yiyor nasılsa dememek gerekiyor elle besleme yapmadım sürekli yiyor diye ama bir anda yemeyi kesti ve kuşçularda elle besleme maması bulamadım fiyatindan sebeb getirmiyorlar aklında olsun muhakkak temin et 50 gr bile olsa evde bulunsun.

kriptocuk

Yeni Üye
Normalde agzına 3 damla verilip arkasindan 2 3 damla su veriliyor ama benim oğlum yemeden içmeden kesildiği için sırıngaya 1 ml den az cekip kursağına besleme aparatiyla basıyordum gagasına da 1 damla damlatıp yutturmaya çalısıyordum. Gervit multi vitamin kesinlikle kullan sulugunda olsun. Elle besleme çok önemliymiş bunun altını çiziyorum hayvan yiyor nasılsa dememek gerekiyor elle besleme yapmadım sürekli yiyor diye ama bir anda yemeyi kesti ve kuşçularda elle besleme maması bulamadım fiyatindan sebeb getirmiyorlar aklında olsun muhakkak temin et 50 gr bile olsa evde bulunsun.
Tamamdır dikkate alacağım söylediklerinizi teşekkürler önerileriniz için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşun durumu iyi görünmüyor ve zaten tanıdık dostunuz ilaç vermiş sizde başlamışsıniz sadece size tavsiyemiz elle besleme yapın destekleyin ilaç tedavisinde yapılacak en iyi yardımcı o olur geçmiş olsun gelişmeleri bizimle paylaşın

kriptocuk

Yeni Üye
Merhaba kuşun durumu iyi görünmüyor ve zaten tanıdık dostunuz ilaç vermiş sizde başlamışsıniz sadece size tavsiyemiz elle besleme yapın destekleyin ilaç tedavisinde yapılacak en iyi yardımcı o olur geçmiş olsun gelişmeleri bizimle paylaşın
Anlıyorum teşekkür ederim önerileriniz için

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun mantar olup olmadığı belli değil ama kür veriyorsanız büyük ihtimalle mantardır. Kuşa yönelik ilaç takviye kullanmak daha doğrudur. Trifulcan falan bunlar insan ilaçları son çaredir. Elle besleme yapıp kürü uygulayın. Eğer sonuç alamazsanız kuşa dışkı tahlili veya röntgen çektirirseniz problem ortaya çıkar ona göre ilaç kullanırsınız. İnsan ilaçlarını kafanıza göre kullanmayın yararı olduğu kadar zararı var.

kriptocuk

Yeni Üye
Kuşun mantar olup olmadığı belli değil ama kür veriyorsanız büyük ihtimalle mantardır. Kuşa yönelik ilaç takviye kullanmak daha doğrudur. Trifulcan falan bunlar insan ilaçları son çaredir. Elle besleme yapıp kürü uygulayın. Eğer sonuç alamazsanız kuşa dışkı tahlili veya röntgen çektirirseniz problem ortaya çıkar ona göre ilaç kullanırsınız. İnsan ilaçlarını kafanıza göre kullanmayın yararı olduğu kadar zararı var.
Teşekkürler yorumunuz için şuan için kontrolümde dal darı ve yem yeme konusunda sıkıntı yaşamıyor gibi görünüyor yeme konusunda şüpheye düşersem elle beslemeye geçeceğim çünkü onu başarabileceğimi düşünmüyorum şuan için hazır kendisinin de iştahı yerindeyken gözlem yapıp şu kürü birkaç gün içmesini sağlayıp göreceğiz işe yaramazsa sıradaki adıma geçeceğiz

kriptocuk

Yeni Üye
Tekrar merhaba sizce bugün dışkısında olumlu bir değişim var mı

kriptocuk

Yeni Üye
Hastalık devam ediyor
Tekrar Merhabalar bugün küre başlayalı 4. gün ilk 2 gün fazla su tüketmediği için ve ağızdan da veremediğimiz için ne kadar faydasını gördü bilmiyorum. Bana dışkısında pek bir değişiklik yok gibi geldi. Sonraki 2 gün ağızdan mamaya karıştırıp verebildiğim kadar verdim ve birkaç kez su da içti. Bu sırada bir süre yemek yemeyip ya da sadece gagalayıp akşamları 2 dal darıyı bitirdi ve yem de yedi biraz. Uyku hali devam ediyor halsizliği de öyle ama tünekte duruyor ve sanki ilk günlerdeki kadar kabarık durmuyor. Sormak istediğim şey bu kürde ne var bilmediğimden eğer işe yaramazsa 5 günün sonunda biraz daha devam etmeli mi yoksa 3 gün probiyotik arkası vitamine mi dönmeliyiz. Ya da güncel atacağım dışkıya göre bir ilaç tavsiyeniz (eczaneden temin edebileceğim birşey olursa çok iyi olur) var mıdır? Tüm bu bahsettiklerim dışında kusma dışkıda koku ağızda koku vs yok onu da belirtmek isterim. Bugün elle beslemeye başladım kedisi de darı ve yem yedi. Kuruluktan şüphelenip göğüs kemiğini de çektim tüyleri üfledim ama ancak bu kadar açıldı ve çekebildim. Başka bir forumda salmonella olabileceği söylendi çok endişelendim yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
Video

Son düzenleme: