• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşumun dışkısı son zamanlarda küçük? normal mi?

mavis.mavis

Yeni Üye
merhaba,
muhabbet kuşumun dışkısı son 1 haftadır dikkatimi çekmeye başladı. her zamankinden küçük ve eskiden uyandığı zaman kafesi daha kirli oluyordu ama şimdi bakıyorum dışkısı hem daha az hem de eski boyutunun yarısı kadar. ayrıca son 2 gündür sürekli uyuyor, uyandığında gayet hareketli yemeğini falan yiyor bizimle oynayıp tekrar uyuyor.

halsizlik yok, kabarıp kafesinde bekleme yok. bütün bu olanlar tüy dökme dönemi ile ilgili olabilir mi? şu sıralar tüy döküyor çünkü. bana geçen haziran ayında geldi, daha önce tüy dökme dönemine denk gelmedim. şu an 1 yaşından biraz büyük kendisi. hasta olabilir mi fikriniz var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 24026

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşlar tüy döneminde kilo verdikleri için ister istemez sadece yem vermek işe yaramayabilir. Yumurta maması yapabilirsiniz protein de almaları için. Yada dal darı ve aspur koyabilirsiniz kafesine. Birde tüy döneminde olan kuşunuz için banyoluk takabilirsiniz kafesine az su koyarak kendi ihtiyacı olduğu kadarını kullanıp banyo yapabilir ve banyoluk takacak olursanız hem güneş ışığı görmeli hemde bulunduğu oda soğuk olmamalı bunlara dikkat etmek gerekiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni söylemişler ekleyecek bişey yok ama ben mümkünse kuşun videosunu görebilir miyim

mavis.mavis

Yeni Üye
uyuyor şimdi, sabah yollarım . keyfi yerinde halsizlik falan hiç yok. ben sadece son 1 haftadır neden dışkısı küçük bunu araştırıyorum, yani sindiremiyor mu acaba anlamadım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yetersiz beslenmeden kaynaklı ve tüy döneminde bu durumlara rastlanır. Sadece yem tüketerek kuş sağlıklı buyuyemez ihtiysci olduğu besin sadece yemde yok çünkü. Vitamin sebze meyve ve yumurta gibi protein içerikli besinlere ihtiyacı var

Üst Alt