• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

BalSultanım

Yeni Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar 18 Nisan 2023 tarihinden itibaren kuşumu götürmediğim veteriner kalmadı ilk gittiğim veteriner kuşumdaki sıkıntıyı anlayamadı yanlış tedavi uyguladı tabi ben bunu sonradan anladım.Kuşumun hastalık belirtileri kabarık durma,kafasını gömüp uyuma ve büyük fosforlu yeşil dışkılamaydı ayriyeten kursağı temizleme ihtiyacı duyuyordu.Kızım düzelmeyince başka veterinere götürdüm orada megabakteri olduğu ortaya çıktı bu aşamada.Triflucan ve Amfoterisin B kullanıldı erkek kuşuma da aynı tedaviyi uyguladım.Bu ilaçlardan sonra dışkısı düzeldi halsizliği geçti.Kızımın tek hastalığı maalesef megabakteri değildi ayriyeten kursak bölgesinde kitlesi de çıktı bunu da veterinere 2.kez götürdüğümüzde fark ettik zayıflamıştı ve kitlesi bariz ele geliyordu.Her neyse çok uzatmadan benim kızım çok acı çekti zaman zaman toparlasa da son aylarda iyiye gidiyorduk son gittiğim veteriner sağ olsun lipomlarını küçülttü ama kitlesi geçmedi. Benim şimdi sorunum hocalarım kuşum son zamanlarda yine eskisi gibi bitkin olmaya başladı kafasını arkaya koyup uyuyor. Güncel dışkı fotoğraflarını atacağım bana dışkısı koyu tonda geliyor .Onu kaybetmek istemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz
IMG-20240113-WA0000_480x640.jpg
IMG_20240113_191828_480x640.jpg
IMG_20240113_191811_480x640.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşu görebilir miyiz ve lipom bölgesini 👍 Megabacter devam ediyor mu? Kilosu şuan kaç?

BalSultanım

Yeni Üye
Merhaba kuşu görebilir miyiz ve lipom bölgesini 👍 Megabacter devam ediyor mu? Kilosu şuan kaç?
Megabakteri geçmişti hocam.Lipomu da geçti popo tarafında lipomu vardı ama kursaktaki kitlesi hala geçmedi.En son veterinere gittiğimde kilosu 52 y di 60 kiloydu zayıflatmaya çalıştık.Kitle için metastop verildi.Karın bölgesine doğru bir şişlik var şuan kabarık durduğu için pek anlaşılmıyor olabilir kabarık duruyor sanki 😔
IMG_20240115_162917_350.jpg

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Peki röntgen çekilmişmiydi? Varsa röntgenleri ekleyin bir bakalim 👍iştahı nasıl?yemiyorsa size zeolitli kursaktan besleme öneririm zeolit tozunun bağışıklığa etkisi çoktur. Şuanki kilosu kaç bana göre 52-60 gibi görünmüyor eğer kitlesi varsa o da yanıltır

BalSultanım

Yeni Üye
Peki röntgen çekilmişmiydi? Varsa röntgenleri ekleyin bir bakalim 👍iştahı nasıl?yemiyorsa size zeolitli kursaktan besleme öneririm zeolit tozunun bağışıklığa etkisi çoktur. Şuanki kilosu kaç bana göre 52-60 gibi görünmüyor eğer kitlesi varsa o da yanıltır

Evet röntgen görüntüsü var hocam .Dışkıları sizce normal mi peki.İştah normal

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sırt üstü yatık kanat ve ayaklar açık röntgenden anlaşılır o şekilde çekinmiş yok mu? Bu röntgeni lipom için çekmişler ve görünüyor nohut büyüklüğünde bir kitle var 👍Dışkılarda yetersiz beslenme görüyorum

BalSultanım

Yeni Üye
Sırt üstü yatık kanat ve ayaklar açık röntgenden anlaşılır o şekilde çekinmiş yok mu? Bu röntgeni lipom için çekmişler ve görünüyor nohut büyüklüğünde bir kitle var 👍Dışkılarda yetersiz beslenme görüyorum
Sırt üstü yok hocam sağ sol böyle yandan 2 resim var.Bir de kitle tarafında kese gibi büyümüş bir şey mi var bana mı öyle geliyor .Dışkıları kanama veya koksidiyoz olabilir mi sanki siyah dışkı o beni korkutuyor ve çok uyuyor.Uyumasının sebebi kitleden ötürü müdür yoksa başka bir rahatsızlığı daha da mı var sizce.

beslenme düzeni meyve sebze hiç yediremiyorum yanaşmıyor sadece yem yiyor dal darıyı da kilosundan ötürü kesmiştim.

BalSultanım

Yeni Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar 18 Nisan 2023 tarihinden itibaren kuşumu götürmediğim veteriner kalmadı ilk gittiğim veteriner kuşumdaki sıkıntıyı anlayamadı yanlış tedavi uyguladı tabi ben bunu sonradan anladım.Kuşumun hastalık belirtileri kabarık durma,kafasını gömüp uyuma ve büyük fosforlu yeşil dışkılamaydı ayriyeten kursağı temizleme ihtiyacı duyuyordu.Kızım düzelmeyince başka veterinere götürdüm orada megabakteri olduğu ortaya çıktı bu aşamada.Triflucan ve Amfoterisin B kullanıldı erkek kuşuma da aynı tedaviyi uyguladım.Bu ilaçlardan sonra dışkısı düzeldi halsizliği geçti.Kızımın tek hastalığı maalesef megabakteri değildi ayriyeten kursak bölgesinde kitlesi de çıktı bunu da veterinere 2.kez götürdüğümüzde fark ettik zayıflamıştı ve kitlesi bariz ele geliyordu.Her neyse çok uzatmadan benim kızım çok acı çekti zaman zaman toparlasa da son aylarda iyiye gidiyorduk son gittiğim veteriner sağ olsun lipomlarını küçülttü ama kitlesi geçmedi. Benim şimdi sorunum hocalarım kuşum son zamanlarda yine eskisi gibi bitkin olmaya başladı kafasını arkaya koyup uyuyor. Güncel dışkı fotoğraflarını atacağım bana dışkısı koyu tonda geliyor .Onu kaybetmek istemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz
Ekli dosyayı görüntüle 58107
Ekli dosyayı görüntüle 58108
Ekli dosyayı görüntüle 58109
İç kanama olabilir mi bu dışkılar

BalSultanım

Yeni Üye
Besleme mamasında kursaktan yapabilirseniz daha garanti olur. 👍
Hocam ben veterinere götürdüm. Dışkı da bakteri göründü dışkısı ni yiyor deyince oradan kapmıştir dedi. Sulphamazethine verdi 5 gün kullanacağım

Bir de kitle için sadece metastop ilacı var dedi sizin bildiğiniz kitle için ilaç var mı hocam büyümesini engellemek için. Kursaktan besleme yapmam riskli hocam benim veteriner de tavsiye etmedi kitlesi olduğu için tıkanabilir dedi

Bu arada kuşum 41 grama düşmüş 52 den

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam sulphamazethine kullandıktan sonra kuşumun dışkıları bozuldu .ne yapacağım

Ekli dosyayı görüntüle 59080
İlaç kullanımlarında dışkılar değişebilir siz denildiği gibi 5 gün kullandıysanız 2 gün entrobac ve bir gün gerwıt desteği yapın 👍 ilaçla birlikte besleme yaptınız değil mi? Kuşun videosunu da ekler misiniz bir görelim

BalSultanım

Yeni Üye
İlaç kullanımlarında dışkılar değişebilir siz denildiği gibi 5 gün kullandıysanız 2 gün entrobac ve bir gün gerwıt desteği yapın 👍 ilaçla birlikte besleme yaptınız değil mi? Kuşun videosunu da ekler misiniz bir görelim
Evet hocam şimdi entrobac vereceğim elimde var ama gerwit yok şuan hareketli duruyor hocam oyun oynuyor gibi. Kursaktan besleme tavsiye etmedi veteriner hekim kursağında kitle olduğu için tikanabilir diyor

Üst Alt