• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Muhabbet kuşumun dışkısı çok büyük. Neden??

little

Aktif Üye
Herkese Merhaba.
1 yaşında dişi muhabbet kuşum var.

Tek bir kuş. Kendi kendini yumurtluyor sürekli. Bugün de yumurlamis. Kafeste üstüne oturuyor. Zorla dışarı çıkarmaya çalıştım kafesinden.

Dışarı çıktığı gibi dışkı yaptı ve şok oldum. Neden bu kadar büyük bir dışkı yapmış olabilir ??

Normal gelmedi endişelendim onun adına. Dövüyor beni yumurtasını alacağım diye 😂

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bu dişi kuşlarda içgüdüsel bir davranıştır. Kafesini yuva olarak gördüğü için dışkılamak istemezler ve tutarlar kafesten çıkınca da büyük dışkılama yaparlar. Ama bence kızgınlık yumurtası yaptığı için yumurtasını alın boşu boşuna üstüne yatıp yorulmasın.

little

Aktif Üye
Merhaba bu dişi kuşlarda içgüdüsel bir davranıştır. Kafesini yuva olarak gördüğü için dışkılamak istemezler ve tutarlar kafesten çıkınca da büyük dışkılama yaparlar. Ama bence kızgınlık yumurtası yaptığı için yumurtasını alın boşu boşuna üstüne yatıp yorulmasın.
Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim değerli cevabınız için. 🥰
İçgüdüsel yaptığını biliyorum ama her gün yumurtluyor. Gözünün içine bakıyorum. Sürekli her gün yapınca da onun adına endişeleniyorum. Yumurtasını alınca da üzülüyorum onun için. Acaba kötü mü yapıyorum diye.
Her gün yumurtlamasini ne yapmam lazım?

Totosa acıyacak yavrumun 🤧

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim değerli cevabınız için. 🥰
İçgüdüsel yaptığını biliyorum ama her gün yumurtluyor. Gözünün içine bakıyorum. Sürekli her gün yapınca da onun adına endişeleniyorum. Yumurtasını alınca da üzülüyorum onun için. Acaba kötü mü yapıyorum diye.
Her gün yumurtlamasini ne yapmam lazım?

Totosa acıyacak yavrumun 🤧
Yumurtlamayı teşvik edecek hareketlerden besinlerden uzak tutun. Havuç tarçın vs vermeyin. Sık sık öpmeyin. Bunlar üreme duygularını arttırır. Arada elma verebilirsiniz kızıştırmayı azaltır. Kalsiyum desteği sağlayın. Bazı kuşlar da yapısal olarak üreme hormonları fazla çalışır maalesef. Rica ederim 🌸

Üst Alt