• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun dengesi yok ve aşırı halsiz

kzl

Yeni Üye
Merhaba, birkaç hafta önce muhabbet kuşum rahatsızlandı, keyfi hiç yoktu ve sürekli kafesinde duruyordu. Elime bir kez alıp birşey mi var diye bakıp yerine koyduktan sonra kanatlarını anormal şekilde titretti uzun bir süre. Veterinere götürdüm ama üşütmüş vs deyip probiyotik verip geçiştirdi açıkcası. O zamanlar B vitamini verdiğimde bir miktar da toplamıştı. Aradan iki hafta kadar bir süre geçti bu süre zarfında suyuna bazı günler probiyotik bazı günler b vitamini ekledim. Dengesini yine çok fazla sağlayamıyordu. Bu sabah kalktığımda baktım dengesi tamamen gitmiş. Aşırı halsiz yem bile kıramıyordu. Sürekli uyuyor ve sesinde de son bir haftadır değişme var. Dışkısı gece boyunca hep koyu yeşildi. Ne yapabilirim? GPT karaciğer yağlanması olabilir dedi birkaç gündür havuç, peynir vs küçük de olsa ek şeyler vermeye çalışıyordum.

BayanLegolas

Paylaşımcı
Öncelikle geçmiş olsun probiyotik vitamin desteğiyle azda olsa toparlandıysa sindirimle ilgilide olabilir bu hastalık döneminde ek gıda vermemenizi tavsiye ederim özellikle peynir gibi süt ürünü işlenmiş insan gıdaları kuşlara çok zararlı hele ki sindirim de sorun varsa ölümcül bile olabilir siz kafesin altına temiz peçete serip biraz birikmiş yeni dışkıların fotoğrafını atabilirmisiniz

kzl

Yeni Üye
Merhaba, teşekkürler. Şuan biraz daha kendine geldi gibi ama hala çok güçsüz durumda. Ağzına aldığı yemin yaklaşık yarısını kırıp yiyebiliyor. Bir süre sonra da yorulduğu için hiç kıramıyor ve ayakta zor dengesini sağlayabiliyor. Peyniri sevdiği için vermiştim ama şimdi onu da kaldırdım. Ekteki görüntüyü de az önce çektim. Genel olarak bu şekilde ama dışkısının bazısı tamamen su.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, teşekkürler. Şuan biraz daha kendine geldi gibi ama hala çok güçsüz durumda. Ağzına aldığı yemin yaklaşık yarısını kırıp yiyebiliyor. Bir süre sonra da yorulduğu için hiç kıramıyor ve ayakta zor dengesini sağlayabiliyor. Peyniri sevdiği için vermiştim ama şimdi onu da kaldırdım. Ekteki görüntüyü de az önce çektim. Genel olarak bu şekilde ama dışkısının bazısı tamamen su.
Merhaba geçmiş olsun
Peynir kuşu zehirler😔
B vitamini takviyesi yapın haftada iki gün denge problemi içinde iyi gelir
Dışkı çok sulu, yeşillik vermeyin
yemini ve suyunu içmeli
Probiyotik ve b vitamini ne veriyorsunuz?

kzl

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Peynir kuşu zehirler😔
B vitamini takviyesi yapın haftada iki gün denge problemi içinde iyi gelir
Dışkı çok sulu, yeşillik vermeyin
yemini ve suyunu içmeli
Probiyotik ve b vitamini ne veriyorsunuz?

Teşekkür ederim. Şuan dediğiniz gibi peyniri kestim, vermiyorum ama bu titremeleri peynirden çok önce başlamıştı. Yeşillik vermedim ama havuç ve iki gün önce de az miktarda maydanoz vermiştim. Avisol b ile Avicare in probiyotik - enzim ikilisini veriyorum.

Yaşını söylemeyi unutmuşum kuşum yaklaşık 6 yaşında. Yaşından da kaynaklı olabilir mi?

Kafesinde vitamin blok ve balık kemiği var. Balık kemiğine hiç dokunmuyor ve engellemeye çalışsam da sürekli pisliğini yiyor.

Bir de her zaman olmasa da bazen öterken sesi garipleşiyor. Videoya alabildim.

Ekli dosyalar

• 5.3 MB Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

kzl

Yeni Üye
Kuş kuşum şuan bu durumda geceden beri hasta

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuş kuşum şuan bu durumda geceden beri hasta
Merhaba tekrar geçmiş olsun
Fotoğraf açılmıyor, dosya ekle kısmından yükleyin lütfen
Maydonoz yaprakları da kuşlarda zehirlenme yapabiliyor
Bu yüzden maydanoz sapı daha zararsızdır
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir mutlaka verin
Muz ezip şiringaya çekin ve yedirin antioksidandır

kzl

Yeni Üye
Muzu normalde çok sevmiyor astığımda da yemez ama maydanoz sapını verebilirim.
Paylaştığım videoyu text'e çevirmiş tekrar paylaşayım.
Video --> Kuş

Bugün çok daha iyi düne göre. Kendi isteğiyle yem yiyip su içiyor ve ayakta durabiliyor. Videodaki kasılmadan çok az var hala.
Dün akşam baya bir uyuyup güç topladı.

Probiyotiği tekrar suyuna ekleyeceğim ama biraz daha taze su içmesini bekliyorum. Tahminimce sindiriminde bir problem var. Suyla hafif bir bağırsaklarını vs temizlesin kendine gelsin sonra hemen probiyotik takviyesi vereceğim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Muzu normalde çok sevmiyor astığımda da yemez ama maydanoz sapını verebilirim.
Paylaştığım videoyu text'e çevirmiş tekrar paylaşayım.
Video --> Kuş

Bugün çok daha iyi düne göre. Kendi isteğiyle yem yiyip su içiyor ve ayakta durabiliyor. Videodaki kasılmadan çok az var hala.
Dün akşam baya bir uyuyup güç topladı.

Probiyotiği tekrar suyuna ekleyeceğim ama biraz daha taze su içmesini bekliyorum. Tahminimce sindiriminde bir problem var. Suyla hafif bir bağırsaklarını vs temizlesin kendine gelsin sonra hemen probiyotik takviyesi vereceğim.
Muz antioksidandır zehiri varsa atar
Maydanoz sapı da antioksidandır fakat muz bağırsak florasını düzenler

Üst Alt