• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun cinsiyeti ne?

Mustafasdas

Yeni Üye
Merhabalar geçen hafta 40 günlük yavru muhabbet kuşu sahiplendim ama cinsiyetini merak ediyorum biraz araştırdım ama emin olmak için foruma sorayım dedim :)

EnesGenç

Eski Forumcu
Henüz çok ufak kesin cinsiyetini bilmek icjn 60 günlük iken bakılır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkek mi demişim bak yine yanılmışım 😊 Latifede bulundum kuşunuz dişi ve çok tatlı bence dursun yani dişi olsun ne olacak konuşmasın @Kartal-1903 abimizin de dişisi var yedigi önünde yemediği ardında kendisine ait odası ve 30 adet sulugu, yemliği ve litrelerce vitaminler her çeşit katkı yosunlu Grit kum daha Türkiye'ye yeni gelmiş levent abi almış gerçekten bu işi layıkıyla yapan bir hayvansever😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi diye üzülme... Her şey sende bitiyor... Sevdiğini hissettirirsen ona erkekmiş dişiymiş hiç fark etmiyor... kızın olsun ister çamurdan olsun boşuna denmemiş... :ROFLMAO:

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhabbet kuşu alırken üreticisi çok önemlidir... İyi bir üretici kuşu niçin aldığını sorar... Tek kuş mu bakacaksın yoksa daha fazla kuş mı bakacaksın, üretim için mi yoksa sadece evde bakacak mısın diye sorar... Yavru bir kuşun hangi cinsten olduğunu yüksek bir ihtimal verir... Kesinlik vermez... Size önerilen kuşun az çok uysal olup olmadığını söyler... Ve en önemlisi iyi bir kuş üreticisi kuşunuzun bir hastalığa maruz kaldığında çözüm önerisine açık olur.. Kuş alırken bunlara önem verelim... Üreticiden kuş alırken tüm sorularımızı üreticiye önceden soralım sonradan üzülmeyelim...

Mustafasdas

Yeni Üye
Dişi diye üzülme... Her şey sende bitiyor... Sevdiğini hissettirirsen ona erkekmiş dişiymiş hiç fark etmiyor... kızın olsun ister çamurdan olsun boşuna denmemiş... :ROFLMAO:
hayır üzülmedim tabiki bakıcam çok seviyorum zaten şimdiden elime alıştı ama dişi kuşlara kötü yorumlar yapanlar olduğu için biraz çekinmiştim doğrusu :D yinede bidenemle yola devam :D

Mustafasdas

Yeni Üye
Muhabbet kuşu alırken üreticisi çok önemlidir... İyi bir üretici kuşu niçin aldığını sorar... Tek kuş mu bakacaksın yoksa daha fazla kuş mı bakacaksın, üretim için mi yoksa sadece evde bakacak mısın diye sorar... Yavru bir kuşun hangi cinsten olduğunu yüksek bir ihtimal verir... Kesinlik vermez... Size önerilen kuşun az çok uysal olup olmadığını söyler... Ve en önemlisi iyi bir kuş üreticisi kuşunuzun bir hastalığa maruz kaldığında çözüm önerisine açık olur.. Kuş alırken bunlara önem verelim... Üreticiden kuş alırken tüm sorularımızı üreticiye önceden soralım sonradan üzülmeyelim...
haklısınız olması gereken zaten bu şekilde :) ben kuşu bir tanıdıktan aldım kendi kuşlarının yavrusuydu 40 günlük civarıydı aldığımda. yani petshoptan ya da devamlı üreticilerden almadım :)

Üst Alt