• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun burnunda birşey var gibi

Fıstıkkuşum

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Burnunun etrafında kurumuş akıntılar var gibi
Hastalık Belirti Tarihi
14 Şub 2025
Kullanılan İlaç
Yok
Arkadaşlar öncelikle merhabalar ve cevaplayacak olanlar için şimdiden çok teşekkürler,daha yeni fark ettim kuşumun burnu tıkalı gibiydi hızlı ve biraz zor nefes alıyordu dün gece.Bende gece gece bakmamıştım uyuyorlar diye şimdi elime alıp sevecektim bir baktım burnu sanki akmışta kuruyup deliklerin çevresini kapamış gibi duruyor enerjisi falan gayet iyi hasta değil bir tek burnu akmış gibi yani ben bunu nasıl temizleyebilirim daha önce hiç böyle bir tecrübe edinemedim kuşu tutmakta istemiyorum alalı 2 hafta geçti bize daha yeni alıştı tekrar güveni kırılsın istemiyorum fakat zorundaysam tutmalıyım tabi.. Mühim birşey mi tutmadan yapamam mı bilmiyorum ama burnundaki şeyin ne olduğunu tam olarak anlayın diye fotosunu da koyuyorum şimdi

Fıstıkkuşum

Aktif Üye
20250214_124834.jpg20250214_124832.jpg20250214_124748.jpg
Kuş telefondan korktuğu için yakından çekemedim ama pek anlaşılmıyorsa yakından çekmeyi de deneyebilirim şuan bu kadar çekebildim burnunun fotoğrafını sağ burun deliği tıkalı

Fıstıkkuşum

Aktif Üye

Ekli dosyalar

Mert G.

Tutkulu
Merhabalar, havlu kağıdın üstünde dıskı ve streample .com üzerinden bir video atarsanız hocalarımız daha iyi bilgi vereceklerdir

Mert G.

Tutkulu
Birkaç gün için sebze ve meyve verdiniz mi? Ve iştahı nasıl ? Hocalarımız gördüğün de yardım edeceklerdir?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba nefes alıp verirken kuyrukta sekme oluyor mu. Şekerleme esnasında yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Bir bakalım. Burnundaki tabaka mukus. Kekik çayı yada spreyi hazırlayın. Biraz uzaktan cereye fısfıs yapın. O tabaka yumuşasın daha sonra kulak çubuğu yardımıyla alın. Kokusuz vazelin yada tatlı badem ile cereye bakım yapın. 🌸

Fıstıkkuşum

Aktif Üye
Merhaba nefes alıp verirken kuyrukta sekme oluyor mu. Şekerleme esnasında yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Bir bakalım. Burnundaki tabaka mukus. Kekik çayı yada spreyi hazırlayın. Biraz uzaktan cereye fısfıs yapın. O tabaka yumuşasın daha sonra kulak çubuğu yardımıyla alın. Kokusuz vazelin yada tatlı badem ile cereye bakım yapın. 🌸
evet kuyruğu da hareket ediyor nefes alırken,videoyu yükledim: Watch unnamed | Streamable elimde şuan vazelin var diğer kuşumun cereside kuru ona da sürebilirim değil mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
evet kuyruğu da hareket ediyor nefes alırken,videoyu yükledim: Watch unnamed | Streamable elimde şuan vazelin var diğer kuşumun cereside kuru ona da sürebilirim değil mi
O kadarlık olur kuyruk sekmesi. Nefes alıyor sonuçta. Ama kilolu geldi bana yavrunuz. Ama Jumbo yada Jumbo kırığı yavrunuz. Normal diyebiliriz kilosunu. Evet diğer yavrunuza da bakım yapabilirsiniz 🌸

Son düzenleme:

Fıstıkkuşum

Aktif Üye
O kadarlık olur kuyruk sekmesi. Nefes alıyor sonuçta. Ama kilolu geldi bana yavrunuz. Evet diğer yavrunuza da bakım yapabilirsiniz 🌸
Teşekkürlerr bu arada jumbolar daha cok yiyorlar diye söylenmişti bana kilosunu hiç ölçmedim ama eğer normalden kiloluysa nasıl normal kiloya getirebilirim

mortsvivants

Tutkulu
Teşekkürlerr bu arada jumbolar daha cok yiyorlar diye söylenmişti bana kilosunu hiç ölçmedim ama eğer normalden kiloluysa nasıl normal kiloya getirebilirim
Mamaist.com'da diyet yem mevcut, göz atabilirsiniz. Nefes nefese kalmayacak şekilde uçsun, uçmuyorsa yürüsün. Diyet yem, egzersiz, salata ile sağlıklı kilo verecektir 🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Düzelttim yazımı. O an dikkat etmemiştim cinsini 🙂 siz gerekli takviyeleri sağlayın. İlk video da da sorun göremedim. İkinci de de bariz bir kuyruk sekmesi yok. Maşallah. cere içinde dediğim şeyleri uygulayabilirsiniz.

Üst Alt