• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumun Bana Alışması.

Çimen.2ii

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar;

Çimenimi artk bir cok kisi tanıyor heralde :) çimen pazar gününden beri benimle beraber çok fazla ilgileniyorum konuşuyorum şuan elime alıştı kafes içine elimi sokunca kaçmıyor parmağıma geliyor. Geldiğinden beri henüz hiç salmadım bir kac gün sonra salmayi düşünüyorum. Sizlersen öğrenmek istediğim çimen hic doğru düzgün ötmüyor daha doğrusu öttügünü hic duymadım desem yeridir :) sizce bu normal mi çok sessiz duruyor pek hareketli değil ve ötmüyor. Yem yemesinde su içmesin de bir sorun yok dışkısı normal olmasi gerektiği gibi. Bana daha iyi daha çabuk alişabilmesi icin neler yapmam lazım ve şuan ki dediklerim bu süre zarfınca sizce normal mi ? Alışmasını beni görünce ötmesini heyecanlanmasını oynamasını hareketlenmesini istiyorum lütfen yardımcı olun :) bir de her konu açtığım da soruyorum gene sorucam :D kuşumun cinsiyeti ile ilgili fikir ayrılığı yaşıyoruz petshopa fotosunu attığımda erkek dedi tekrardan bana cinsiyetini ve yaşını söylermisini ? :) fotolarını paylaşıyorum lütfen cevaplandırır mısınız up uzun yazdım sizlere. Hepinizin yavrusuna sağlıklı uzun ömürler dilerim. Hoşçakalın :) Ekli dosyayı görüntüle 12170Ekli dosyayı görüntüle 12171Ekli dosyayı görüntüle 12172Ekli dosyayı görüntüle 12173Ekli dosyayı görüntüle 12174Ekli dosyayı görüntüle 12175Ekli dosyayı görüntüle 12176

Merve00

Paylaşımcı
Ben hala erkek olduğunu düşünüyorum, inanmanız için yemin edeceğim artık😂 neyse şaka bir yana ötme konusunda ben iki tane kuşumdam şunu gözlemledim belki öyle değildir tamamen benim tecrübelerim. İkiside erkekti ve biri çok fazla öterdi ama daha az konuşurdu. Şu anki kuşum az öter hatta geldiği zamanlar hiç ötmezdi ama aşırı çok konuşuyor. Yani diğer kuşuma göre az ötüyor ama konuşmaya yetenekli (🧿) kendi kendine konuşur, kelimeleri tekrar eder nefessiz konuşur. Diğer kuşumda dediğim gibi nefessiz öterdi. Bu tecrübelerime göre az ötüyorsa belki konuşmaya çok daha yeteneklidir. Onunla bol bol konuşun birden fazla kelimeleri hatta cümleleri öğrenecektir. Ayrıca konuşkan olan kuşum şu an 5 aylık ve ilk zamanlarına göre daha fazla ötüyor. Zamanla alıştıkça sabahları perdeyi çekmenize bile ötecektir merak etmeyin :)

Bahar Y.

Müdavim
Size alışması için ona zaman tanımanız lazım, bahsettiğiniz hale gelmek için size tamamen güvenmesi gerekir, cinsiyet konusunda çok bilgili üyeler cevap vermesine rağmen ve cevaplardan tatmin olmanıza rağmen, sormanız beni şaşırtıyor açıkçası :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Cerede çok fazla ışık olduğu için burun delikleri beyaz görünüyor bu yüzden yanıltabilir ama burun delikleri küçük ve alnı açılmaya başlamış daha dişiye döneceğini sanmıyorum fotoğraflarda gördüğüm kuş erkek 😊👍 ona biraz zaman tanıyın alışınca daha cıvıl cıvıl olur. Yem yesin Yeter

Cxcx

Paylaşımcı
Benim forumdaki arkadaşlar gibi usta değilim, ilk kuşumu martta aldım, bu haftada yeşil bir kız arkadaş aldık altı aylık kadar, normal olarak ilk kuşa göre daha farklı çünkü daha uzun süre farklı bir ortadaydı. Ben yaptıklarımdan yola çıkarak, onunla en iyi iletişim sağlamanın yolu bol bol konuşun, sevginizi hissedeceksin, sevdiği müzikler olacaktır, tepkisinden anlarsınız, daha çok dinletebilirsiniz, dal darı ve yem tarzı şeylere şu an elimden verme aşamasına geçmedik yem kabını elime alıyorum iki kuşta tünekte oluyor öyle yediriyorum, bir sonraki aşama elden dal darı uzatmak, parmak ucundan yem uzatmak, avuç içinden beslemeye çalışmak, rahatsız olduğu şeyleri yapmamaya çalışın, hava çok soğuk olmadığı müddetçe üstünü örtmeyin, uykusu geldiğinde rahatça uyuyabilsin sessiz ve karanlık bir ortamda, yemi taze olsun, kafesi temiz olsun, suyunu hergün değiştirin, sizden korkmamaya başlayacak, birbirinize alışacaksınız sabırlı olun, ses yükselmesinden korkabilir, kötü bir durumda hissediyorlar strese de girebilirler, fazlasıyla hassas canlılar, mutlu, sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Rayus

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar;

Çimenimi artk bir cok kisi tanıyor heralde :) çimen pazar gününden beri benimle beraber çok fazla ilgileniyorum konuşuyorum şuan elime alıştı kafes içine elimi sokunca kaçmıyor parmağıma geliyor. Geldiğinden beri henüz hiç salmadım bir kac gün sonra salmayi düşünüyorum. Sizlersen öğrenmek istediğim çimen hic doğru düzgün ötmüyor daha doğrusu öttügünü hic duymadım desem yeridir :) sizce bu normal mi çok sessiz duruyor pek hareketli değil ve ötmüyor. Yem yemesinde su içmesin de bir sorun yok dışkısı normal olmasi gerektiği gibi. Bana daha iyi daha çabuk alişabilmesi icin neler yapmam lazım ve şuan ki dediklerim bu süre zarfınca sizce normal mi ? Alışmasını beni görünce ötmesini heyecanlanmasını oynamasını hareketlenmesini istiyorum lütfen yardımcı olun :) bir de her konu açtığım da soruyorum gene sorucam :D kuşumun cinsiyeti ile ilgili fikir ayrılığı yaşıyoruz petshopa fotosunu attığımda erkek dedi tekrardan bana cinsiyetini ve yaşını söylermisini ? :) fotolarını paylaşıyorum lütfen cevaplandırır mısınız up uzun yazdım sizlere. Hepinizin yavrusuna sağlıklı uzun ömürler dilerim. Hoşçakalın :) Ekli dosyayı görüntüle 12170Ekli dosyayı görüntüle 12171Ekli dosyayı görüntüle 12172Ekli dosyayı görüntüle 12173Ekli dosyayı görüntüle 12174Ekli dosyayı görüntüle 12175Ekli dosyayı görüntüle 12176
Benimki de hiç ötmüyrodu ilk geldiğinde dışarı çıkmaya başladıktan sonra ötmeye başladı int den kuş sesi fln açın ondan da öter ama yani zamanla alıştıkça kendi sevecenlikle ötmeye başlar

Çimen.2ii

Aktif Üye
Benimki de hiç ötmüyrodu ilk geldiğinde dışarı çıkmaya başladıktan sonra ötmeye başladı int den kuş sesi fln açın ondan da öter ama yani zamanla alıştıkça kendi sevecenlikle ötmeye başlar
Daha hiç dışarı salmadım ama çıkmak da istiyor kendisi. Hem ortama hem bana alışması için salmadım hiç 2 3 güne kadar salacağım 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu kuşları en iyi eğitmenin püf noktası ödül maması vermektir. Yulafı muhabbet kuşları çok sever bayılırlar yemeye o yüzen elinizden korkmuyor parmağınıza geliyorsa her geldiğinde parmak şıklarıp yulaf verin bir tane öyle öyle alınacaktır

Üst Alt