• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! muhabbet kuşumun ayağı kanıyor

Aylin B

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba. daha 2 aylık olan muhabbet kuşumun bugün annesi ayağını ısırıp dirsek kısmını kopardı. birkaç saattir kanı durdurmaya uğraşıyorum ama bir türlü durmadı. baskı uyguladım, mısır unu kullandım batikon sürdüm ama hiçbir şey işe yaramıyor. birkaç defa kan durdu ama kuş hareket ettiği an tekrar kanıyor. yarabandıyla sardım ama kopardı ve ayağı daha kötü kanamaya başladı. tekrar mısır unu batikon yardımıyla falan durdurdum sonra kafese koydum yemek yesin su içsin diye kabuk bağlayan yeri didikledi ayağı şuan hafif hafif kanıyor yine. ne yapacağımı bilmiyorum lütfen acil yardım edin

Aylin B

Yeni Üye
Fotoğrafını eklermisiniz rif ampül temin etmeye çalışın nöbetçi eczaneden. @Aslı Ö.
yara olan kısmı çerçeveledim, şuan çok görünmüyor tüylerinin altında. videoda da olduğu gibi sürekli didikliyor yarasını. şuan durmuş gibi kan ama didikleyince hafif hafif kanıyor. ampül gidip alacağım şimdi onu nasıl uygulamam gerekiyor peki?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hava artık akşam oldu. Bulunduğu ortam karanlık olsun ki rif ampul sürünce orayı didiklemesin. Yara olan yere rif ampül uygulayın günde iki üç duruma göre dörtte olabilir. Rif kabuk tutmasını sağlayıp kısa zamanda deriyi onarır. Ama öncelik orası didiklenmemeli.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kulak pamuğu yardımıyla yara kısma sürünüz kullandığınız tarafı tekrar ampülün içine batırmayın enfeksiyon olmasınıda engeller.

Aylin B

Yeni Üye
Hava artık akşam oldu. Bulunduğu ortam karanlık olsun ki rif ampul sürünce orayı didiklemesin. Yara olan yere rif ampül uygulayın günde iki üç duruma göre dörtte olabilir. Rif kabuk tutmasını sağlayıp kısa zamanda deriyi onarır. Ama öncelik orası didiklenmemeli.
Kulak pamuğu yardımıyla yara kısma sürünüz kullandığınız tarafı tekrar ampülün içine batırmayın enfeksiyon olmasınıda engeller.
oncelikle yanitlariniz icin cok tesekkur ederim. ben turkiyede degilim yurtdisindayim suanlik ve neredeyse bir bucuk saattir cevredeki tum eczaneleri gezdim hicbirinde rif ampul yoktu. kusun kanamasi yok suanlik ama ara ara hala yarasini didikliyor. yara boyle acik kalsa bir sey surmesem bir sorun olur mu? onerebileceginiz baska bir sey var midir?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
oncelikle yanitlariniz icin cok tesekkur ederim. ben turkiyede degilim yurtdisindayim suanlik ve neredeyse bir bucuk saattir cevredeki tum eczaneleri gezdim hicbirinde rif ampul yoktu. kusun kanamasi yok suanlik ama ara ara hala yarasini didikliyor. yara boyle acik kalsa bir sey surmesem bir sorun olur mu? onerebileceginiz baska bir sey var midir?
Fucidin varsa onu sürün. Ama dediğim gibi sürün ve ışıkları kapatın. Orayı gagalamasin. Gagalarsa iyileşme süreci uzar. Kremi sürerken tüylere gelmemesine dikkat edin.

Aysknl

Yeni Üye
Merhabalar benimde aynı şey başıma gelmişti kanı durmuyordu veterinere götürdüm kan durdurucu toz sürüp 5 dk baskı uyguladı ve kan durdu aomrasında tozdan tekrar sürüp ayagı iyi bir şekilde sardı ve direk kapalı odaya koydum açmasın diye ışıklar kapalı olunca açmaya da çalışamadı düzeldi kan kaybından ölebiliyorlarmış direk veterinere götürmenizde fayda var

Aylin B

Yeni Üye
Merhabalar benimde aynı şey başıma gelmişti kanı durmuyordu veterinere götürdüm kan durdurucu toz sürüp 5 dk baskı uyguladı ve kan durdu aomrasında tozdan tekrar sürüp ayagı iyi bir şekilde sardı ve direk kapalı odaya koydum açmasın diye ışıklar kapalı olunca açmaya da çalışamadı düzeldi kan kaybından ölebiliyorlarmış direk veterinere götürmenizde fayda var
merhabaa, ben yakinimda bir veteriner olmadigi icin goturemedim maalesef veterinere ulasana kadar kus kan kaybindan zaten Allah korusun ölür diye dusundum. zaten cevrede kanatlilardan anlayan veteriner de yok. ama kusum suan iyi cok sukur kanamasi yok artik onerilen kremi surdum yarasi iyilesiyor kabuk bagladi keyfi de yerinde otuyor yemeğini yiyor. cok tesekkur ederim yanitiniz icin🙏🏻

Üst Alt