• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşumun Arka Tırnakları Yamuk

Turncu

Yeni Üye
Merhabalar

Benim dişi muhabbet kuşumun arka iki tırnağı yamuk, normalde bu kadar fazla yamuk değillerdi. Yavrunun üzerinde yatarken daha da çok yamuldu galiba, fakat sonradan yavrumuz öldü. Muhtemelen erkek kuşum öldürdü.

Her hangi bir şekilde canı yanmıyor, üzerine basabiliyor ve yürüyebiliyor, bazen takılıyor battaniyeye veya omuzlarıma ama rahatlıkla kendisini kurtarabiliyor. Eğer bir şekilde canını yakmadan düzeltilebilirse yardımcı olmanızı çok isterim. Ayağının ortasında bir ara yara çıkmıştı ancak vazelin sürdük, hafifçe izi kaldı ancak artık ağrımıyor. Hiç plastik tünek kullanmadım hep ahşap kullandım, yemlikleri falan plastik sadece. Yardımcı olursanız çok memnun olurum 🙏🙏

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu yavruda muhtemelen gut olma ihtimali var kanatlı uzmanına götürün derim. Yumurta vermeyin bir süre

Turncu

Yeni Üye
Bu yavruda muhtemelen gut olma ihtimali var kanatlı uzmanına götürün derim. Yumurta vermeyin bir süre
Yavru değil, 3 yaşında kendisi. Maalesef olduğum şehirde kanatlı hayvandan anlayan veteriner yok, çevre illerden bakacağım. Teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar

Benim dişi muhabbet kuşumun arka iki tırnağı yamuk, normalde bu kadar fazla yamuk değillerdi. Yavrunun üzerinde yatarken daha da çok yamuldu galiba, fakat sonradan yavrumuz öldü. Muhtemelen erkek kuşum öldürdü.

Her hangi bir şekilde canı yanmıyor, üzerine basabiliyor ve yürüyebiliyor, bazen takılıyor battaniyeye veya omuzlarıma ama rahatlıkla kendisini kurtarabiliyor. Eğer bir şekilde canını yakmadan düzeltilebilirse yardımcı olmanızı çok isterim. Ayağının ortasında bir ara yara çıkmıştı ancak vazelin sürdük, hafifçe izi kaldı ancak artık ağrımıyor. Hiç plastik tünek kullanmadım hep ahşap kullandım, yemlikleri falan plastik sadece. Yardımcı olursanız çok memnun olurum 🙏🙏
Merhaba benimde engelli güzeller güzeli bir prensesim var🥰🤲
İki ayağı birden kapalı, kambur, bir kanadı uzun 🥰🤲
Yuvalıkta diğer yavrular ezdi biliyorum, çünkü o anaçın yavrusu değildi anne bakmadı bende onun altına verdim🥰🤲
Çok sağlıklı kırkbinkere maşallah SüphanAllah 🥰🤲hergün halıda oyun oynuyoruz, seviyorum🥰🤲
Kafesin ona göre ayarladım, suluğu zeminde yemlik zeminde🥰🤲
Rabbim ona ve bana ömür verdikçe bakacağım 🥰🤲
İnanın ona bakmak çok daha sevap🥰🤲
Rabbim ömür versin sizde mutlu edin🥰🤲
Hiç önemli değil yeter ki yaşasın
Takviyelerini verin ömrü güzel geçsin
Brokoli, maydanoz sapı, dereotu ve biber salatası yapın vitamin alsın🥰🤲

Turncu

Yeni Üye
Merhaba benimde engelli güzeller güzeli bir prensesim var🥰🤲
İki ayağı birden kapalı, kambur, bir kanadı uzun 🥰🤲
Yuvalıkta diğer yavrular ezdi biliyorum, çünkü o anaçın yavrusu değildi anne bakmadı bende onun altına verdim🥰🤲
Çok sağlıklı kırkbinkere maşallah SüphanAllah 🥰🤲hergün halıda oyun oynuyoruz, seviyorum🥰🤲
Kafesin ona göre ayarladım, suluğu zeminde yemlik zeminde🥰🤲
Rabbim ona ve bana ömür verdikçe bakacağım 🥰🤲
İnanın ona bakmak çok daha sevap🥰🤲
Rabbim ömür versin sizde mutlu edin🥰🤲
Hiç önemli değil yeter ki yaşasın
Takviyelerini verin ömrü güzel geçsin
Brokoli, maydanoz sapı, dereotu ve biber salatası yapın vitamin alsın🥰🤲
Tüyü kadar ömürleri olsun İnşallah 😊😊

Üst Alt