• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun arka parmağı tutmuyor

Cesof

Yeni Üye
Arkadaş selam muhabbet kuşum yumurtladı ve kuluçkaya yattı aradan zaman geçtikçe arka parmağının tutmadığını farkettim parmağının üstüne basıyor yürüyemiyor ve tünekte dengesini kaybediyor. Ne yapmam lazım Yardımcı olacak varmı ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz :)
Muhtemelen parmakta kırık vardır bu zamanla kaynar lakin daha. Net cevaplar için kısa bir video ekleyin :up:

Cesof

Yeni Üye

Bu durum 1 ayı geçti kırılmış ise yanlışım kaynadı acaba? Bundan sonra düzelmezmi?

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Aramız hoş geldiniz.....

Ayağı kırılmış ve yanlış kaynamış büyük ihtimalle bu sorun kanatlıdan anlayan bir veteriner operasyonuyla düzelir.
Düzelme olur veteriner hekim kırıp tekrar alçıya alacak ve kaynayacak bu süreçte D vitamini kalsiyumla destekleyecektir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O parmağa yapacak bişey yok bu şekilde ömrünü tamamlayacak veteriner hekimler bu tür vakalara müdahale etmiyorlar ben bunu tecrübe ettim daha önce  :up: dalda durur sorun olmaz tahta tünek kullanın

Mavbul

Yeni Üye
Benim kuşum da boyle oldu yeni dün. 7 yaşında ve uçamıyor diğer kuşum kafesin üstünden itti şu an ayağı boyle. Sarmaya calistim geriye dogru ama olmuyor cikartmak istiyor. Tunekte duramiyor düzgün çok üzülüyorum ne yapmalıyım etrafimizda veteriner yok götüremiyorum😭

Mavbul

Yeni Üye
Benim kuşum da boyle oldu yeni dün. 7 yaşında ve uçamıyor diğer kuşum kafesin üstünden itti şu an ayağı boyle. Sarmaya calistim geriye dogru ama olmuyor cikartmak istiyor. Tunekte duramiyor düzgün çok üzülüyorum ne yapmalıyım etrafimizda veteriner yok götüremiyorum😭
Not: ucamamasi yeni birsey degil daha once sakatlanmisti

Mavbul

Yeni Üye
O parmağa yapacak bişey yok bu şekilde ömrünü tamamlayacak veteriner hekimler bu tür vakalara müdahale etmiyorlar ben bunu tecrübe ettim daha önce 🆙 dalda durur sorun olmaz tahta tünek kullanın
Benim zaten tahta tunek acaba yeni sakatlandigi icin mi zor basiyor. Yani iyilestiremezsem ilerde aci ceker mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeni olduğu içindir, zamanla daha iyi olacaktır 👍

Mavbul

Yeni Üye
Teşekkürler , ama sabah yorumu yazdıktan birkaç saat sonra babamla birlikte tekrar sardık. Şu anda daha rahat yürüyor ve hareket ediyor sadece bazen cikartmak için çekiştiriyor ama çok sık yapmıyor. Daha neşeli ve hareketli

Mavbul

Yeni Üye
Yeni olduğu içindir, zamanla daha iyi olacaktır 👍

Bugun sargiyi cikarmis kendisi cekistirerek. Babam acaba eklem kopmasi gibi bir durum mu var dedi kuslarda boyle birsey olur mu iyilesir mi lutfen cevap yazin boyle bir durum varsa ne yapabiliriz. O parmagi oynatmiyor

Mavbul

Yeni Üye

Bu durum 1 ayı geçti kırılmış ise yanlışım kaynadı acaba? Bundan sonra düzelmezmi?
Merhaba birşey sorabilir miyim? İlk zamanlarda badabiliyor muydu tunekte ustune benimki basamıyor fazla tunekte ne yapabilirim

Mavbul

Yeni Üye
Eklem kopması derken parmağa hala kan akışı var gözüküyor. Yanlış kaynama oluşmuş olması muhtemel. Veteriner gözlemi şart.
Maalesef yakınımızda veteriner yokk😭 tunekte zor basıyor parmak araya girdiği için parmağa basamiyor napıcam ya

Ramazan Ali ATEŞ

Yeni Üye
Aramız hoş geldiniz.....

Ayağı kırılmış ve yanlış kaynamış büyük ihtimalle bu sorun kanatlıdan anlayan bir veteriner operasyonuyla düzelir.
Düzelme olur veteriner hekim kırıp tekrar alçıya alacak ve kaynayacak bu süreçte D vitamini kalsiyumla destekleyecektir.
Ankara'da bu sorundan anlayan bir veteriner öneriniz varmı ?

Üst Alt