• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumun ağzına yem yapışıyor ve kabarık

irem666_

Yeni Üye
5 gün önce hafif ishal şikayetiyle veterinere gittik. Çok şiddetli olmadığını yediklerinden de olabileceğini söyledi ve 2 tane damla verdi. Damlaların birinin ismi digestive diğerinin matricaria recutita. Mantar ve sindirim destekleyici. Ve suyunu karıştırmak için probiyotik takviyesi verdi. Damlaların 7 gün ağızdan vercektik durumu iyiydi bugüne kadar bugun 5. Damlayı vercektim ki ağzının kenarlarına yemler yapışmış ve daha fazla yem yiyip şu içmeye çalışıyor. İlaçlardan kaynaklı olabilir mi suan ilaçları vermedim. Ne yapmalıyım acil yardıma ihtiyacım var!!! Daha önceki kuşum ağzında yem kabukları olarak öldü çok korkuyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
5 gün önce hafif ishal şikayetiyle veterinere gittik. Çok şiddetli olmadığını yediklerinden de olabileceğini söyledi ve 2 tane damla verdi. Damlaların birinin ismi digestive diğerinin matricaria recutita. Mantar ve sindirim destekleyici. Ve suyunu karıştırmak için probiyotik takviyesi verdi. Damlaların 7 gün ağızdan vercektik durumu iyiydi bugüne kadar bugun 5. Damlayı vercektim ki ağzının kenarlarına yemler yapışmış ve daha fazla yem yiyip şu içmeye çalışıyor. İlaçlardan kaynaklı olabilir mi suan ilaçları vermedim. Ne yapmalıyım acil yardıma ihtiyacım var!!! Daha önceki kuşum ağzında yem kabukları olarak öldü çok korkuyorum
Koku geliyor mu peki ağzından

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun videosu ve peçete üzerine yapmış dışkı resmini görebilir miyiz

irem666_

Yeni Üye
Video olarak yükleyemedim
Ağzının kenarlarında yemler var ama dal dari yemeye çalışıyor
Kafasını aşağı yukarı sallıyor sanırım sindiremiyor

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Durumu iştah açıcı değil iyi bir hekıme gitmesi ve tetkikler yapılması lazım hastalığını tam olarak teşhis etmek ve ona göre tedavi uygulamak gerekir. Nerede ikamet ediyorsunuz? Ağız kenarlarını temizleyin salgı yapıyordur sebebi nezle veya sinüzit de olabilir ama tedavi şart verilen ilaçların ona bir faydası olmaz malesef

irem666_

Yeni Üye
Durumu iştah açıcı değil iyi bir hekıme gitmesi ve tetkikler yapılması lazım hastalığını tam olarak teşhis etmek ve ona göre tedavi uygulamak gerekir. Nerede ikamet ediyorsunuz? Ağız kenarlarını temizleyin salgı yapıyordur sebebi nezle veya sinüzit de olabilir ama tedavi şart verilen ilaçların ona bir faydası olmaz malesef
Eskisehirdeyim kuşlarla ilgilenen bir veterinere götürmüştüm ama test yapılmadı
Simdi tekrar veterinerler konuşacağım
Kursak mantarı gibi bir şey olabilir mu bilemiyorum ama mantar ilacı o zaman iyi gelmez miydi çok kaygılıyım

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Eskisehirdeyim kuşlarla ilgilenen bir veterinere götürmüştüm ama test yapılmadı
Simdi tekrar veterinerler konuşacağım
Kursak mantarı gibi bir şey olabilir mu bilemiyorum ama mantar ilacı o zaman iyi gelmez miydi çok kaygılıyım
Eskişehir Duru veteriner kliniği listemiz de ve giden arkadaşlarımız memnun eğer oraya gitmediyseniz orasıyla bir görüşün.

irem666_

Yeni Üye
Ilk götürdüğüm veterinere ulaşamadım izinliymiş Baska bir veterinerle görüştüm. Ilk durumunu diger veteriner verdigi bildigi icin yarın onunla gorusmemin tedavi devamliliğı açısından daha iyi olabilecegini söyledi. Videosunu attım Kusmaya çalışıyor yemi sindiremedigini söyledi. Digestive damlayı verdim. Sindirim için başka birsey yapılabilir mi

irem666_

Yeni Üye
Eskişehir Duru veteriner kliniği listemiz de ve giden arkadaşlarımız memnun eğer oraya gitmediyseniz orasıyla bir görüşün.
Aslında ilk olarak oraya götürecektim ama o da erken çıkacağını söylediğini için ishal durumundan korktuğum için petlife a götürdüm. Şuan ishali yok ama sindirim problemi yaşıyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Aslında ilk olarak oraya götürecektim ama o da erken çıkacağını söylediğini için ishal durumundan korktuğum için petlife a götürdüm. Şuan ishali yok ama sindirim problemi yaşıyor
Benim tavsiyem kesinlikle Duru veteriner kliniğine bir gidin kendileri uzmandır. Bir çok arkadaşımızı yönlendirdik tedavilerde herkes memnun kaldı. Onların yorumlarına istinaden söylüyorum bunu. Zaman kaybetmeniz yavrunuz açısından riskli.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun kursakta birikme var gibi. Mutlaka götürün, gerekirse kursak yıkama işlemi yaparlar.

Üst Alt