• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumu ne zaman kafesten çıkarmalıyım?

vadidekizambak

Paylaşımcı
Merhabalar daha önce farklı bir konu açmıştım. Kuşumu alalı üç dört gün oldu. İlk günler aşırı çekingendi ama dün ve bugün ilk kez dokundum dokundurdu korkmadı. Maşallah yemesi içmesinde sıkıntı yok. Sizlerin sayesinde dişi olduğunu öğrendim. Aldığım yer daha bebek 1,5-2 aylık dedi. Herkes açıkçası farklı bir şey söylüyor internet araştırmalarımda. Kimi uyurken üstünü ört diyor kimi örtme diyor. Kimi aynayı çıkar diyor kimi kalsın arkadaş olur diyor. Bir arkadaşımız da plastik tünek zararlı demişti onu değiştirip tahta alacağım, bir de gaga taşı almayı düşünüyorum.
Açıkçası genel olarak ne yapsam bilemedim. Bir de kuş kafesten ilk çıktığında korkup yere düşer mi diye tereddüt edip korkuyorum. 10 15 gün daha kalsın sonra mı çıkarsam sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de ballı gevrek takmıştım ona pek yanaşmadı.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence 10 gün çıkarma odayı iyice bi incelesin hem de siz kafes içi eğitimleri yapın o esnada. Kafesin dışına elinizi koyun, sık sık konuşun elinizi ve sesinizi tanısın iyice. Yavaş hareketlerle avcunuzdan yem yedirin, parmağınıza çıkmasını sağlayın ama korkarsa üstelemeyin sonra tekrar denersiniz. Ayaklarının dibinden karnına doğru hafifçe parmak uzatınca üstüne çıkıyorlar. Daha sonra bir parmaktan diğerine alın sonra tekrar diğer parmağa falan, merdiven çıkar gibi. Bunları yapınca dışarıda daha rahat ediyorlar, hem siz kafesine geri koyarken yakalamak zorunda kalmıyorsunuz böylece. Aynayı çıkarın size alışması için. Ballı kraker pek yararlı bişi değil, daldarı verebilirsiniz.

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar daha önce farklı bir konu açmıştım. Kuşumu alalı üç dört gün oldu. İlk günler aşırı çekingendi ama dün ve bugün ilk kez dokundum dokundurdu korkmadı. Maşallah yemesi içmesinde sıkıntı yok. Sizlerin sayesinde dişi olduğunu öğrendim. Aldığım yer daha bebek 1,5-2 aylık dedi. Herkes açıkçası farklı bir şey söylüyor internet araştırmalarımda. Kimi uyurken üstünü ört diyor kimi örtme diyor. Kimi aynayı çıkar diyor kimi kalsın arkadaş olur diyor. Bir arkadaşımız da plastik tünek zararlı demişti onu değiştirip tahta alacağım, bir de gaga taşı almayı düşünüyorum.
Açıkçası genel olarak ne yapsam bilemedim. Bir de kuş kafesten ilk çıktığında korkup yere düşer mi diye tereddüt edip korkuyorum. 10 15 gün daha kalsın sonra mı çıkarsam sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de ballı gevrek takmıştım ona pek yanaşmadı.
Ne zaman çıkarılacağı bence kuşun durumuna karakterine bağlı, mesela ben 1 gün sonra çıkarmıştım, ciddi bir çarpma durumu olmadı ama benim kuşum fazla uysal maşallah ilk geldiği günden beri ele falan geliyor o yüzden isterseniz ele alıştırın

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ne zaman çıkarılacağı bence kuşun durumuna karakterine bağlı, mesela ben 1 gün sonra çıkarmıştım, ciddi bir çarpma durumu olmadı ama benim kuşum fazla uysal maşallah ilk geldiği günden beri ele falan geliyor o yüzden isterseniz ele alıştırın
Hocam bizim paşayı gördün onla ilgili bir anımı anlatayım üretimhaneden aldım kutuda neyse metroya bindim kutu o kadar hareket ediyor ki çevremdekiler içinde köpek veya kedi var sandı hem kutuya kafa atıyor hem kutu hareket ediyor ancak eve gelip kafesine koyunca evde 2 tane horoz olamaz diye konuştum artık o kadar asi değil:cool::p

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.Hayırlı olsun kuşunuz.
Eğer sizinle aranızda bir bağı olsun istiyorsanız aynayı çıkarın ama sürekli kafeste duracak salmayacaksanız aynadaki yansımasını başka kuş sanıp onunla konuşur. Ben genel olarak aynayı önermiyorum.

Kafesin üzerini örtüyorum ben ama örtme konusu değişiyor kişiden kişiye göre. :)

Tünekleri böyle değilde ikisi karşılıklı olaak şekilde yerleşin aldığınızda.

Mineral blokta alın. :)

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence de bi 10 gün kalsın kafeste. Şuan bulunduğu odayı ezberliyor. Ezberlemeden alışmadan çıkarırsanız çarpıp heyecanlanabilir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba.Hayırlı olsun kuşunuz.
Eğer sizinle aranızda bir bağı olsun istiyorsanız aynayı çıkarın ama sürekli kafeste duracak salmayacaksanız aynadaki yansımasını başka kuş sanıp onunla konuşur. Ben genel olarak aynayı önermiyorum.

Kafesin üzerini örtüyorum ben ama örtme konusu değişiyor kişiden kişiye göre. :)

Tünekleri böyle değilde ikisi karşılıklı olaak şekilde yerleşin aldığınızda.

Mineral blokta alın. :)
Hocam plastik tünegede hayır diyelim

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evet nerden geldiğine de bağlı biraz, benimki çok yabaniydi ama o zamanki sabrım sayesinde şimdi gel diyince gelir, sırnaşır, öptürür 😁 buarada evin sıcaklığı iyiyse üstünü örmenize gerek yok bence.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa göre değişir... Aynı zamanda ortama göre de değişir... Size ne zaman yakınlık göstermesine bağlı... Ani hareketlerden ve yüksek sesli ortamdan uzak tuttun...

Bahar Y.

Müdavim
Evet nerden geldiğine de bağlı biraz, benimki çok yabaniydi ama o zamanki sabrım sayesinde şimdi gel diyince gelir, sırnaşır, öptürür 😁 buarada evin sıcaklığı iyiyse üstünü örmenize gerek yok bence.
Aynen öyle birde benim yavruyu annesi yolmuş sanırım ilk geldiğinde kafasının arkası yolunuktu, muhtemelen öyle oluncada üretici el beslemesi yaptı çünkü görseniz şok olacağınız derecede uysal maşallah, geldiği günün ertesi günü çıkardım sıkıntı yaşamadık çok şükür

AlicanG

Paylaşımcı
En az bir hafta kafesinde dursun ve o sırada korkmuyorsa sizden fazla ani hareketler yapmadan elinize alıştırabilirsiniz.Kafesten çıkarırsın bir an ürker kaçar sonra kovalamaya başlarsan o güveni tekrar kazanmak daha zor olur. Onu ürkütecek bir ortam yoksa üstünü örtmeye gerek yok ve bulunduğu yeri değiştirmeyin. Taze yem su+grit kum+kalamar kemiği bunlar standart.Ekstra olarak arada dal darı +mama ve vitamin & probiyotik takviyesi.Daha çok ekstra istersen buğday çimlendirme veya karışık çimlendirme tohumu.

vadidekizambak

Paylaşımcı
Hepinize bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum, hepsini tek tek okudum, dikkate alacağım :) Mineral taşı, vitaminleri vb.leri aldıktan sonra tekrar fotoğraf gönderirim kafes içi düzenlenmiş halini :) tahtaları da söylediğiniz gibi karşılıklı koyar aynayı çıkartırım. Üstünü örtme taraftarı ben de değilim ev ısısı iyi belki daha rahat eder diye sormuştum. Yem olarak garden mix kullanıyorum. 500 gram olanından almıştım ne kadar gider bilmiyorum. Bir de aynı markanın ballı krakeri var önerdiler diye almıştım onu da pek vermem o halde.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hepinize bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum, hepsini tek tek okudum, dikkate alacağım :) Mineral taşı, vitaminleri vb.leri aldıktan sonra tekrar fotoğraf gönderirim kafes içi düzenlenmiş halini :) tahtaları da söylediğiniz gibi karşılıklı koyar aynayı çıkartırım. Üstünü örtme taraftarı ben de değilim ev ısısı iyi belki daha rahat eder diye sormuştum. Yem olarak garden mix kullanıyorum. 500 gram olanından almıştım ne kadar gider bilmiyorum. Bir de aynı markanın ballı krakeri var önerdiler diye almıştım onu da pek vermem o halde.
Vitaminleri falan burada önerilen ürünlerden alırsanız kafanız rahat eder. Çok çeşit var ama bi kısmı dandik ☺

FatihB.

Tutkulu
o ballı krakerlerin içinde yapıştırıcı vs. var Youtube den izleyip kendiniz isterseniz evde yapabilirsiniz 😊

ebrares

Müdavim
Geceleri ince bi örtüyle örtebilirsiniz uyuması gerektiğini anlamış olur böylece ve bence güvende hisseder uyurken.

Üst Alt