• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumu Kurtarabilirmiydim

ynsemremny

Yeni Üye
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım. Ve 27 ocak 2025 tarihinde saat 14.30 civarı 9 yaşındaki kuşum ellerimde vefat etti. Olayı şu şekil açıklayacağım. Babamla işten öğle yemeği için geldik ben mutfaktayım yemek yapıcam babamda kuşu salmış yanıma geldi. Bende yemek yapıyorum diye içeriye gönderdim. Gittiği odanında kapısı sürgülü kapı. Babamda tekrar gelmesin takılsın o odada diye sürgülü kapıyı çekerken kuş gelmek istemiş ve kapıyla kapı eşiğinin arasına sıkışmış. Babam hemen beni çağırdı ve geldiğimde canım kuşumun ağzından kan gelmişti ve nefes alamıyordu. Ritmik bir şekilde nefes almaya çalışım acı bir ses çıkarıyordu. O an dondum kaldım hiçbirşey yapamadım. Sonra durumun farkına vardım ve ağzından nefes vermeye çalıştım ama işe yaramadı. Yaklaşık 30 saniye içinde son kez bir çığlık atarak elimde öldü. Son 3 gündür psikolojim tamamen bozuk ve ne zaman ritmik bir ses duysam aklıma canım kuşumun can çekişmesi geliyor. Acaba onu kurtarabilirmiydim bilmiyorum ve kendimi onu öldürmüş gibi hissediyorum. Ayrıca babamda çok büyük bir vicdan azabı çekiyor. Kuşum ilk öldüğünde eline alıp ağlayarak "Özür dilerim aşkım ben senın canınnı yakmak istememiştim ben nerden bileyim" demişti. kapının şiddetiyle akciğerlerinin yada diyaframının patladığını düşünüyorum. Lütfen yardım edin o an birşey yapıp kuşu kurtarabilirmiydim.

şımarıkkk

Aktif Üye
Çok bir bilgim yok ama bende buna benzer bir olay yaşadım
Benim de Kuşum gözlerimin önünde öldü
O an şoktan sadece uzaklaştım ve yaklaşık 30 sn içerisinde fln kuşumu kaybettim🥺
Sanırım kuşun iç organlarına zarar geldiği için kurtarılma ihtimali düşük oluyor😔
Bu sadece benim fikrim
Yanlış biliyor olabilirim 🙃
Ben de doğrusunu bilmek isterim 💞💞💞

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba Başınız Sağ Olsun. O An Çok Büyük İhtimal İç Kanama Geçirmiş. Yapabileceğiniz Bir Şey Yoktu. Çok Kisa Zamanla Ölum Gerçekleşir. Veterinere Gidilse Bile Yaşama Şansı Çok Azdı. 😔

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ablacım başın sağolsun 😞 Maalesef senin bu tarz durumlarda yapacağın pek bir şey yok çünkü kuşlar çok hassas canlılar.. Her canlının bir ömrü var ve senin kuşun bir muhabbet kuşuna göre gayet iyi yaşamış, çok iyi bakmışsın sana tavsiyem yeni bir canlı sahiplenip aile olabilirsin 🌸🤍

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok bir bilgim yok ama bende buna benzer bir olay yaşadım
Benim de Kuşum gözlerimin önünde öldü
O an şoktan sadece uzaklaştım ve yaklaşık 30 sn içerisinde fln kuşumu kaybettim🥺
Sanırım kuşun iç organlarına zarar geldiği için kurtarılma ihtimali düşük oluyor😔
Bu sadece benim fikrim
Yanlış biliyor olabilirim 🙃
Ben de doğrusunu bilmek isterim 💞💞💞
Evet iç organ hasarı maalesef ki veterinerin de pek yapacağı bir şey yok canım 😞

Üst Alt