• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşumu kedim yakaladı

antanes

Yeni Üye
iyi günler,

çarşamba akşamı muhabbet kuşumu kedim yakaladı. gördüğüm kadarıyla bir kanadı açıktı oradan tuttu diye düşünüyorum, çok kısa süre sonra bıraktı. dün gece kuşumu kaybettim..
kanatlarında, vücudunda herhangi bir yara yoktu baktığımda.2 gündür kabarık duruyordu ve poposunda siyaha yakın yeşil renkte dışkı gördüm yine dün gece dışkılamak için ıkınıyor ama yapamıyor gibiydi. en son kafesine baktığımda da yine siyaha yakın yeşil az bit su ve siyah sışkı vardı 1-2 tane. bunun sebebini öğrenmek istedim yardımcı olabilirmisiniz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zamanında benim de yavrumu kedi kapmıştı. Kanatlı hekimde yoğun bakımda kalarak atlattı. Kedilerin tırnak ve ağızlarındaki salyalarında bakteri var. Kuşu ağzına aldığı anda o salyayı yani bakteriyi kuşa vermiş oluyor. Her ne kadar yarası yada bir yerine darbe almasada bu bakteri den dolayı mutlaka antibiyotik kullanmalı. Zaten kuşların vücutları hava keseleri çok hassas yara aldığı anda da ölüm riski çok yüksek oluyor. Sıcağı sıcağına kanatlı hekim görseydi iyi olurdu. Başınız sağolsun 😔 🙏🏻

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun 😞 Aslı abla gerekeni anlatmış 🙏

antanes

Yeni Üye
Aslı hanım haklısınız hekim konusunda.. kötüleşince götürmeye karar verdim fakat o da geç oldu.. amin Allah razı olsun.. açıklamanız ve yardımınız için teşekkür ederim..

antanes

Yeni Üye
Başınız sağolsun 😞 Aslı abla gerekeni anlatmış 🙏
Amin burçak Hanım Allah sizden de razı olsun. Kediye de kızamıyorum hayvanın doğası ama bunlar da göz göre göre kedinin kucağına uçacak kadar saf hayvanlarmış hem ona çok üzülüyorum hem bu saflığı düşünemediğime çok üzülüyorum..

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Başınız sağolsun..
Eğer ki kedinizin ağzındaki bakteriden olduysa kediniz ağız enfeksiyonu geçiriyor olabilir.
Zira kedi tükürüğü antibakteriyel bileşenler içerdiğinden zararlı bakteri olma ihtimali düşüktür.

Dışkı renginin siyah/siyaha yakın olması her canlıda olduğu gibi iç kanamadan şüphelendirir. Olan olmuş ama bir daha böyle bir kaza yaşarsanız aklınızda bulunması işinize yarayabilir diyerek belirtmek istedim.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun..
Eğer ki kedinizin ağzındaki bakteriden olduysa kediniz ağız enfeksiyonu geçiriyor olabilir.
Zira kedi tükürüğü antibakteriyel bileşenler içerdiğinden zararlı bakteri olma ihtimali düşüktür.

Dışkı renginin siyah/siyaha yakın olması her canlıda olduğu gibi iç kanamadan şüphelendirir. Olan olmuş ama bir daha böyle bir kaza yaşarsanız aklınızda bulunması işinize yarayabilir diyerek belirtmek istedim.
Kedilerin ağızlarındaki bakteriler kendilerine zararsızdır. Zaten herkes bilir ki dilleriyle kendini temizleyen canlılardır. Fakat bu bakteri kuşlar için ölümcül olabiliyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bakteri kaynaklı olabileceği gibi korkudan şoktanda olabilir. Onlar bunu düşünemiyor ama sizin aynı ortamda bulundurmanız en büyük hatanız olmuş maalesef. 😥

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Amin burçak Hanım Allah sizden de razı olsun. Kediye de kızamıyorum hayvanın doğası ama bunlar da göz göre göre kedinin kucağına uçacak kadar saf hayvanlarmış hem ona çok üzülüyorum hem bu saflığı düşünemediğime çok üzülüyorum..
Cümlemizden razı olsun 🤲 Benim köpeğim kuşlara alışkın beraber de dururlar ama ben risk almıyorum hiçbir zaman ☺

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Kedilerin ağızlarındaki bakteriler kendilerine zararsızdır. Zaten herkes bilir ki dilleriyle kendini temizleyen canlılardır. Fakat bu bakteri kuşlar için ölümcül olabiliyor.
Elbette olabilir ama 2 gün boyunca şikayetlerin artarak kuşu öldürmesi daha muhtemel olurdu sanki.
Aslında bahsetmek istediğim kediye zararsız değil de kediyede zararı olabilecek bir bakteriyse gözlemlemekte fayda var anlamındaydı. Kuş ölmüş ama kedi yaşıyor odağımı ona kaydırmıştım. Diş çürüğü, ağız içi yara, serbest kaldığında avcılık yapma kaynaklı çeşitli enfeksiyona sahip olabilir.

İkinci paragrafta belirttiğim konu ise bir daha benzer bir durumda veterinere götürülmesi. En ufak şeye veterinere gidilmeyebilir ancak siyah dışkının ciddi bir belirti olduğunu maalesef acı yolla görmüş oldu. 😔

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elbette olabilir ama 2 gün boyunca şikayetlerin artarak kuşu öldürmesi daha muhtemel olurdu sanki.
Aslında bahsetmek istediğim kediye zararsız değil de kediyede zararı olabilecek bir bakteriyse gözlemlemekte fayda var anlamındaydı. Kuş ölmüş ama kedi yaşıyor odağımı ona kaydırmıştım. Diş çürüğü, ağız içi yara, serbest kaldığında avcılık yapma kaynaklı çeşitli enfeksiyona sahip olabilir.

İkinci paragrafta belirttiğim konu ise bir daha benzer bir durumda veterinere götürülmesi. En ufak şeye veterinere gidilmeyebilir ancak siyah dışkının ciddi bir belirti olduğunu maalesef acı yolla görmüş oldu. 😔
Oğlumu kedi kaptığında iki farklı kanatlı uzmana götürdüm. İki hekimde bana aynı şeyi söyledi. Kedilerin ağzındaki bakteri kuşlar için çok tehlikeli demişti. Hemen zaten antibiyotik kullandık. Sonrası yoğum bakım vs. Tabikide ben kesin bu bakteriden ölmüştür demiyorum ama ihtimal dahilinde yine de. Evet acı tecrübe olmuş maalesef. 🙏🏻

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Oğlumu kedi kaptığında iki farklı kanatlı uzmana götürdüm. İki hekimde bana aynı şeyi söyledi. Kedilerin ağzındaki bakteri kuşlar için çok tehlikeli demişti. Hemen zaten antibiyotik kullandık. Sonrası yoğum bakım vs. Tabikide ben kesin bu bakteriden ölmüştür demiyorum ama ihtimal dahilinde yine de. Evet acı tecrübe olmuş maalesef. 🙏🏻
Umarım iyileşmiştir oğlunuz. Acı tecrübeler hem canımızdan can alıyor hem gelecekte bir çok cana can veriyor..
Sağlıklı, kazasız belasız ömürlerimiz olsun.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Umarım iyileşmiştir oğlunuz. Acı tecrübeler hem canımızdan can alıyor hem gelecekte bir çok cana can veriyor..
Sağlıklı, kazasız belasız ömürlerimiz olsun.
Kedi kapmasını atlatabildi ama e coliye yenildi maalesef 😔 çok teşekkür ederim amin tüm canlarımıza Allah sağlık versin 🙏🏻🌸

Üst Alt