• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşumu eşine nasıl alıştırabilirim?

Hypnoss

Aktif Üye
Dişi muhabbet kuşumun yanına dün eş aldım. Ayrı kafeslerde yan yana tutuyorum erkeği salmasamda dişiyi salıyorum ve erkeğin kafesinin etrafında ya da üstünde duruyor. Dal darı yerken ikiside birbirine saldırır gibi yaptı ama darı kalkınca saldırma girişimi olmadı. 1-2 Hafta bu şekilde yan yana tutup birleştirmeyi düşünüyorum dişi kuşum henüz kızışmadı erkek ise deneyimli yaşını almış olabilir. Nasıl bir yol izlemeliyim birbirlerine zarar versinler istemiyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Karantina süresi bittikten sonra kuşları birleştirin ve akışına bırakın ama bu süre zarfında da gözlemleyin kanlı kavga olmadığı müddetçe ayirmayin. Ve yüksek bir yere konumlandırın kafesi. Yavru almak istiyorsanız da yuvalık takın bilgim dahilinde cevap verdim ama bu konuda daha tecrübeli arkadaşlarlarimiz var onlarda ekstra bir şeyler söyleyebilir 😊

Hypnoss

Aktif Üye
Karantina süresi bittikten sonra kuşları birleştirin ve akışına bırakın ama bu süre zarfında da gözlemleyin kanlı kavga olmadığı müddetçe ayirmayin. Ve yüksek bir yere konumlandırın kafesi. Yavru almak istiyorsanız da yuvalık takın bilgim dahilinde cevap verdim ama bu konuda daha tecrübeli arkadaşlarlarimiz var onlarda ekstra bir şeyler söyleyebilir 😊
Dişi şuan yavru verecek yaşta değil 1-2 ay daha sürer diye düşünüyorum ama yuvalık tavsiyesini kuşu sahiplendiğim tanıdıkta söyledi. Erkek çiftleşmek isteyip dişi istemezse yuvalık varken sorun olur mu? Birde aynı oda da farklı kafeslerde tutuyorum kuşu sahiplendiğim kişiye güvendiğimden kuşta hastalık olmadığını düşünüyorum aynı kafese sokmasam da farklı kafes ama aynı oda bir sorun oluşturur mu hem sağlık hem de birbirlerine alışma konusunda?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi henüz çiftleşmeye uygun değilse bence yuvalık takmayın. Ama bu durumu tecrübe etmiş arkadaşlarım size daha net bilgi verir. Farklı kafeste aynı odada olabilir sorun olmaz fakat her ihtimale karşı yine de kafesler birbirine çok yakın olmasın.

Hypnoss

Aktif Üye
Dişi henüz çiftleşmeye uygun değilse bence yuvalık takmayın. Ama bu durumu tecrübe etmiş arkadaşlarım size daha net bilgi verir. Farklı kafeste aynı odada olabilir sorun olmaz fakat her ihtimale karşı yine de kafesler birbirine çok yakın olmasın.
Maalesef 1 gün dip dibe bıraktım kafesleri ama şuan uzaklaştırdım. Yardımınız için teşekkür ederim.

EbuCiklet

Yeni Üye
1 hafta ayırdıktan sonra benim önümde çiftleşen kuşlar oldu. Kuşları ayırın birbirini duyacak şekilde koyun. O 1 haftalık süre boyunca da okaliptus yaprağı ve kondisyon arttırıcı tohumlar verin. Mürekkep balığı kemiği de eksik olmasın. Ama eş tutmayadabilirler sonuçta karakter sahibi canlılar nasıl ki bir insan her gördüğü karşı cins ile çiftleşmiyorsa aynı şey kuşlar için de geçerli.

Hypnoss

Aktif Üye
1 hafta ayırdıktan sonra benim önümde çiftleşen kuşlar oldu. Kuşları ayırın birbirini duyacak şekilde koyun. O 1 haftalık süre boyunca da okaliptus yaprağı ve kondisyon arttırıcı tohumlar verin. Mürekkep balığı kemiği de eksik olmasın. Ama eş tutmayadabilirler sonuçta karakter sahibi canlılar nasıl ki bir insan her gördüğü karşı cins ile çiftleşmiyorsa aynı şey kuşlar için de geçerli.
Dişi zaten çiftleşecek yaşta değil

Hypnoss

Aktif Üye
Biraz daha sabır ile olacak inşallah☺
Hocam yavru alma isteğim yok tek kalmasın istediğim için yeni erkek sahiplendim ve yeni kuş 1 yaşını doldurmuş ve daha önce yavru alınmış. Benim dişi kuş ise daha kızışmadı kuşu sahiplendiğim kişi ısrarla yuvalık takmamı öneriyor. Şuan ayrı kafesteler ne yapmamı önerirsiniz.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kafesinizin genel fotosunu paylaşır mısınız ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Maşallah ortam güzel mineral blok yerine grit kum koysanız herşey tamam

Hypnoss

Aktif Üye
Maşallah ortam güzel mineral blok yerine grit kum koysanız herşey tamam
Grit kum dişinin kafesinde henüz erkeğin kafesindeki düzeni oturtamadım maalesef. Ona da grit koymaya çalışacağım ama gagası için ne önerirsiniz gaga taşı yerine mineral blok öneriliyor diye öyle yapmıştım.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bence gaga taşı ve grit kum yeterlidir mineral blogun üzerine çıkarlar ve bakteri birikir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
size son bir tavsiye kafeste gaga taşı kalamar kemigi ve grit kum olsun multivitamini ve probiyotigi eksik etmeyin gerisi gelir

Hypnoss

Aktif Üye
size son bir tavsiye kafeste gaga taşı kalamar kemigi ve grit kum olsun multivitamini ve probiyotigi eksik etmeyin gerisi gelir
Dediğiniz vitaminleri kullanıyorum sürekli olarak. Kuşları bir araya getirmem konusunda tavsiyeniz var mı ne kadar süre tanımalıyım sizce

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
eşleme yapmak isterseniz dişi enaz 8 9 aylık olmalı yuvalık takmayın 9 aylık olana kadar 15 gün ayrı kaldıktan sonra birleştirin takip edin kanlı bir kavga olmadıgı sürece yanyana dursunlar

Üst Alt