• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumdaki durgunluğun sebebi nedir

tugba123

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yemek yemiyor kakası sulu mavili su içmiyor halsiz bütün gün uyuyor
Hastalık Belirti Tarihi
11 Haz 2025
Yeni dişi muhabbet kuşu aldım ve sanırım hasta devamlı uyuyor kakasının rengi mavi tonunda erkek muhabbet kuşum var hiç böyle değil. Dişi kuşta ne hastalık olabilir ne tedavi uygulamalıyım. Yemek yemiyor su içmiyor kakasıda mavili beyazlı normalmi bu durum bilginiz varsa yardımcı olun lütfen17497268142874940048367224748863.jpg17497268855836618066505679035362.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş çok yaşlı gibi. Kustumu tüyleri yapışmış.

Yemiyorsa el besleme yapın
Dışkısını temiz peçete üzerine görelim.
El besleme yaparken mamasına zeolit tozu katın.
Üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin.

Tünekte videosunu streamable üzerinden yükleyip linkini burada paylaşın lütfen.

tugba123

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable

Ekledim dediğiniz sayfaya. Dün aldım kuşu bana söylenen 1 _ 1,5yaş arasında olduğu yaşının göz bebekleride daha siyah beyazlama yok videodada onu çekmeye çalıştım ama umarım net görünüyordur. Dediğiniz gibi havlu kağıt koydum birkere yaptı onuda çektim videoda. Hala uyumakta. Yüz tüyleride vitamin verdim enerjisi gelsin diye fakat onuda tam içmedi bir kısmı aktı gagadan o nedenle ıslak. Kusması yok

tugba123

Yeni Üye
Kuş çok yaşlı gibi. Kustumu tüyleri yapışmış.

Yemiyorsa el besleme yapın
Dışkısını temiz peçete üzerine görelim.
El besleme yaparken mamasına zeolit tozu katın.
Üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin.

Tünekte videosunu streamable üzerinden yükleyip linkini burada paylaşın lütfen.
Ekledim dediğiniz sayfaya. Dün aldım kuşu bana söylenen 1 _ 1,5yaş arasında olduğu yaşının göz bebekleride daha siyah beyazlama yok videodada onu çekmeye çalıştım ama umarım net görünüyordur. Dediğiniz gibi havlu kağıt koydum birkere yaptı onuda çektim videoda. Hala uyumakta. Yüz tüyleride vitamin verdim enerjisi gelsin diye fakat onuda tam içmedi bir kısmı aktı gagadan o nedenle ıslak. Kusması yok

tugba123

Yeni Üye
Yem yiyor mu peki? İştahı nasıl? Ve elinizde probiyotik var mı?
Hiç yem yemiyor su içmiyor az önce birisi söyledi aldım probiyotik elle besleyin demiş aparatınıda aldım verdim yem hala uyku modunda başka tavsiyelere açığım ilk defa karşılaşıyorum bu durumla o nedenle tedirginim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hiç yem yemiyor su içmiyor az önce birisi söyledi aldım probiyotik elle besleyin demiş aparatınıda aldım verdim yem hala uyku modunda başka tavsiyelere açığım ilk defa karşılaşıyorum bu durumla o nedenle tedirginim.
Bana enfeksiyon var gibi geldi, dışkı kokuyor mu peki

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yemediği için dışkı çok yapmıyor elle 2. Kez yemek verdim kafesde 10u geçmez kakası o nedenle dikkat çeken bir koku yok şuan
Benim tavsiyem kanatlı uzmanı görmeli gerekirse ilaç başlamalı, baytril hariç

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni gelen kuşlarda yememe ve dışkı değişikliği normal ama dışkısı beklenenden farklı. siz besleme yapmaya devam edin. Probiyotik verin mutlaka. Aldığınız kişi ne diyor bu duruma.

tugba123

Yeni Üye
Yeni gelen kuşlarda yememe ve dışkı değişikliği normal ama dışkısı beklenenden farklı. siz besleme yapmaya devam edin. Probiyotik verin mutlaka. Aldığınız kişi ne diyor bu duruma.
Oda bizde yiyordu diyor ama onca kuşun arasında nasıl takibini yapıyorlar bilmiyorum ilk geldiği için tedirgindir falan dedi ama ben ilk defa alamadimki kuş başka kuşlarımda oldu ilk geldiğinde devamlı etrafı gözlüyorlar ama yemin yerinide görüyorlar gidio yiyiorlar aldığımda yemediyse ertesi gün yemesi lazım aç çünkü yemeyip devamlı uyuyunca dedim hasta kesin benim diğer kuşum kafeste yerinde durmuyor arada yorulunca uyuma hali oluyor ama gece uykusundan sonra devamlı uyumasıda normal değil. Bizde yoktu birşey diyip kestirip attılar. Elle besliyorum bakalım enerjisi gelecekmi yerine hiç ötmüyordu ilk defa sesini duyduk toparlayacak heralde. Antibiyotikde verdim kakası kokulu gercekten enfeksiyon var belli. İnşallah iyi gelsin yetişkin dişi almama rağmen maşallah çok uysal bir kuş çıktı onunkide can orda ölüp gidecekti belki fark etmemişler bile hasta olduğunu 15 gündür bizde diyor birde belki sokaktan buldular belki eski sahibi hasta diye birakti uğrasmadi bilemiyoruz geçmiş sureci.