• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşumda Yaşadığım sorunlar

yeniuser88

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuruma, Kursak Mantarı
Hastalık Belirti Tarihi
20 Eyl 2025
Selamlar, 4 yaşında dişi ve 3 yaşında erkek olmak üzere iki kuşum var bu kuşlarla alakalı sorularımı forumdakilere sormak istedim.
Dişi kuşumu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesine randevuya götürmüştüm kanat düşüklüğü için inceleyen veteriner hekim kanadında kırık çıkık yok ve röntgene de gerek yok demişti şimdi internette bir video gördüm muhabbet kuşları çok kolay bi şekilde kanatlarını kırabiliyorlarmış ve bu kendiliğinden kaynıyormuş ve bazen doğru kaynamayabiliyormuş acaba kanat düşüklüğü bundan mı kaynaklanıyor?
Ayrıca Dişi olan kuş daha dominant bir kuş ve sürekli erkeği dövüyordu hatta bu yüzden erkek kuşum artık uçamıyor (ayırmalı mıyım) fakat son zamanlarda nedense biz uzaklaştıkça özellikle biz uzaklaştıkça birbirlerine ağızlarından yem veriyorlar çiftleşiyolar mı?
Bir de son günlerde muhabbet kuşum için bir video daha gördüm sürekli yem ile beslemek karaciğer sorunlarına ve parazit sorunlarına yol açabiliyormuş yaklaşık 4 yıldır yem ile besliyorum sizce el ile beslemeye geçmeli miyim? Geçmeliysem diyet programım nasıl olmalı?
(Ek olarak son 3 gündür ayıptır söylemesi kuşum mala bağladı, normalde kendi yanağını çok kolay sevdirmezdi sürekli kusmaya çalışıyor ve aşırı halsiz duruyor sürekli tüyleri kabarıyor kuruma ve kursak mantarı olabilir mi acaba?)
İzmir içi cep yakmayan veteriner önerebilecek varsa sevinirim.

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Merhabalar erkek kuşunuzun artık uçamadığı evreye gelene kadar ayırmanız gerekirdi şimdi iyi mi anlaşıyorlar?Sürekli yem ile beslemeden kasıt sebze,meyve,yumurta maması vb.gibi alternatifleri tüketmemeleri demek.Sebze tüketseler güzel olur.Kuşların videosunu streamble üzerinden ekleyebilir misiniz?kanat düşüklüğü olan kuşun da duruşunu varsa röntgen görüntüsünü ekleyin.Tüy kabartmasını kur yaparken de yapıyorlar ancak halsiz olmasının nedenine bakmak lazım.Kursak mantarında ağızda kötü koku olur,kusma olur.Bunlar var mı?güncel dışkılarını beyaz peçete üzerinde atın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz 😊
Sorunları okudum ama bunu ben canlı da görebilir miyim mümkünse video ekler misiniz aşağıya nasıl yapacağınızı anlatan bir fotoğraf ekliyorum forumda linki de var tıklayarak direkt streamable sitesine bağlanabilirsiniz👍
Kuşların kendi kırıklarını düzelttikleri doğru ama bu doğada yani kafese kapatılmış kuşların yardımcısı bizler olacağız onların alması gereken tüm ihtiyaçlarını karşılamamiz lazım.birde peçete üzerine yapmış dışkıları da görelim
1758519673127.png

yeniuser88

Yeni Üye
Ailemize hoşgeldiniz 😊
Sorunları okudum ama bunu ben canlı da görebilir miyim mümkünse video ekler misiniz aşağıya nasıl yapacağınızı anlatan bir fotoğraf ekliyorum forumda linki de var tıklayarak direkt streamable sitesine bağlanabilirsiniz👍
Kuşların kendi kırıklarını düzelttikleri doğru ama bu doğada yani kafese kapatılmış kuşların yardımcısı bizler olacağız onların alması gereken tüm ihtiyaçlarını karşılamamiz lazım.birde peçete üzerine yapmış dışkıları da görelim
Ekli dosyayı görüntüle 94197
Bu da dışkı için
mdvyus8.jpeg - Hızlı Resim (Sol üst)

serap0854

Yeni Üye
Merhabalar; 4 yaşında dişi muhabbet kuşum var. 3 gündür ayağında sorun var. Çarpma, sıkışma birsey olmadı. Ancak ayağını topluyor ara ara yan ayak parmağı ters duruyor. Çok nadir düz yapabiliyor. Tavsiye edebileceğiniz bir bakım yöntemi varsa memnun olurum. Ne yapmam gerekiyor. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

yeniuser88

Yeni Üye

yeniuser88

Yeni Üye
Merhabalar erkek kuşunuzun artık uçamadığı evreye gelene kadar ayırmanız gerekirdi şimdi iyi mi anlaşıyorlar?Sürekli yem ile beslemeden kasıt sebze,meyve,yumurta maması vb.gibi alternatifleri tüketmemeleri demek.Sebze tüketseler güzel olur.Kuşların videosunu streamble üzerinden ekleyebilir misiniz?kanat düşüklüğü olan kuşun da duruşunu varsa röntgen görüntüsünü ekleyin.Tüy kabartmasını kur yaparken de yapıyorlar ancak halsiz olmasının nedenine bakmak lazım.Kursak mantarında ağızda kötü koku olur,kusma olur.Bunlar var mı?güncel dışkılarını beyaz peçete üzerinde atın.
Gönderdim göz atarsanız sevinirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu da dışkı için
mdvyus8.jpeg - Hızlı Resim (Sol üst)
Kursak genişletme hareketini yapıyor sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarında yaparlar 👍onu tam olarak bişey diyemeyiz tetkik ile anlaşılır ama tavsiyem eğer kilo kaybı varsa yani az yem yiyor ise zeolitli besleme yapın bunun çok faydası olur.
Entrobac varsa 3 gün verelim ve grit kum tuketsin bide yediği yem içeriğini de görelim ona özel bir karışım yapabiliriz mamaist Whatsap hattımızdan ulaşabilirsiniz

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman

yeniuser88

Yeni Üye
Kursak genişletme hareketini yapıyor sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarında yaparlar 👍onu tam olarak bişey diyemeyiz tetkik ile anlaşılır ama tavsiyem eğer kilo kaybı varsa yani az yem yiyor ise zeolitli besleme yapın bunun çok faydası olur.
Entrobac varsa 3 gün verelim ve grit kum tuketsin bide yediği yem içeriğini de görelim ona özel bir karışım yapabiliriz mamaist Whatsap hattımızdan ulaşabilirsiniz
grit kum ne oluyor hocam tam olarak bilmiyorum kusura bakmayın

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
grit kum ne oluyor hocam tam olarak bilmiyorum kusura bakmayın
koku yok ağzında kontrol etmiştim yazdığınızda
diğer bulgularım doğru mu?
Grit kum kuşların taşlıkları için gerekli bir kumdur.Sindirimi destekler.Siz Şehmus abinin dediklerini alın rahatlar bu bebiş de.Hatta takviye kullanmıyorsanız entrobac,bt amin forte,gervitw onları da temin edin.20ml sizi epey götürür.Zeolit de sindirimine iyi gelir.Bu yavru sindirmeye çalıştığı için böyle yapıyor muhtemelen😊

Üst Alt