• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda Kursak mantarı (megabakteri)

bespokeN

Yeni Üye
Herkese merhaba. Daha önceleri yem yedikten sonra çok su içme problemi olan yaklaşık 70 günlük muhabbet kuşumda dışkı tahlili sonucunda megabakteri yani kursak mantarı teşhis edildi.

"Megabakteri ( kursak mantarı ) ana probleminiz, ancak koksidiyozu göz ardı etmeyelim.
Dışkı bakteriyolojisinde koliform bakteri tespiti yaptık. Ancak bu normal sınırlar içerisinde.
Megabakteri tedavisi yapacağız."

Sanıyorum ki yem yedikten sonra çok su içmesinin sebebi megabakterinin yarattığı sindirim problemi. Güncel belirtiler: Yem yedikten sonra bol su içme devam ediyor. Yine yem yiyip su içtikten sonra kafasını ileri geri hareket ettirerek yemi ağzına tekrar getiriyor ve suyla yumuşatıyor. Bazı zamanlar bu hareketi yaptıktan sonra su eksik olunca sanırım bir iki tane sindirilmemiş yem çıkartıyor kuru şekilde. Her gün tartıyorum 33, 34 ve 35 gram arasında seyrediyor ağırlığı. 70 günlük yaklaşık. Tedavi için en etkili yöntemin Fungizon olduğunu söyledi ÖZM Lab'dan Ömer Bey. Buna yönelik bir karışımları varmış haber bekliyorum. Bu arada bu zamana kadar ne bir halsizlik ne bir kabarma görmedim. Maşallah çok hareketli. Bunu neye yoruyorsunuz acaba? Böyle bir şey iyi tabii ki olmasını istediğimden değil merak ettiğim şey sinsi bir hastalık olmasından dolayı mı yoksa henüz başlangıcı olmasından dolayı mıdır? Bu süreçte sizin başka tavsiyeniz var mıdır? Aynı zamanda önceliğim ilacı suluktan vermek olacaktır. Bu ilaçta bu mümkün müdür? Mama kabıyla verdiğim suyu içerisinde ne olursa olsun reddetmeden içiyor. Dışkılar daha önceki konularımdaki gibi devam ediyor bu yüzden bu konuya atmadım.

Tahlil: 150 TL
İlaç: Fungizone+metabolik stimülatörü 60 TL

Son düzenleme:

bespokeN

Yeni Üye
Evet o konuda kendilerine zaten danışacağım fakat hem geç yanıt alıyorum hem buradan da görüş alayım hem de forumda bu konuda bir günlük olsun amacıyla açtım konuyu. Bir de veteriner hekim gibi ziyaret edebildiğim veya sürekli soru sorabildiğim birisi değil dışkıyı şehir dışına gönderdim teşhisi yapıldı ve tavsiye yapılıyor. Sizce yem yedikten sonra çok su içmesi konusunda megabakteriden şüphelenmekte haklı mıyım peki? Böbrek sorunu olsa gün içinde sürekli su içerdi sanırım değil mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Megabakteri iki bakterinin Savaşında muhtemelen sizin kuşun bağışıklıği güçlü olduğu için belirtiler vermemiştir.. teşhis koyulmuş olup ona göre ilaç verildiyse söylendiği gibi tedaviyi uygulayın ve ayrıca yem yemesi çok önemli bir husustur yemezse elle besleme yapmanız gerekiyor.. sonuçları bizimle paylaşırsanız sevinirim 😊

bespokeN

Yeni Üye
Karışım şu şekildeymiş: Fungizone+metabolik stimülatör. Bu karışımdan bir damlayı bir tatlı kaşığı içerisinde çözdürüp içirebilirmişim. 1 Hafta uygulamam gerektiği söylendi şimdilik. Süreci yazacağım.

bespokeN

Yeni Üye
İlaç ve tahlil fiyatları konuya eklenmiştir. Nasıl numune alınacağına ve numune alımının maliyetine dair bir konuyu da bir iki gün içerisinde açacağım. Kuşun fotoğraf ve videolarını atayım tabii ancak sağlıklı bir kuştan fark göremeyeceksiniz muhtemelen. Dışkıları ve kilosunu atmam daha mühim sanırım. Onları gün gün atacağım.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Bazı akılda kalan sorulara cevap niteliğinde bir konu. Bu süreci bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Konuyu merakla takip ediyorum. Kısa zamanda sağlığına kavuşması dileğiyle.

bespokeN

Yeni Üye
İştahında problem yok yeteri kadar kabuk üflüyorum yemlikten. Ancak zaten sindirim problemli aklı sürekli kafes dışında olduğu için yediği yemin %90'ını akşamları yiyor o tıkıyor biraz. Bu zamana kadar kusma olmadı kusma refleksi yapıp yemi ağzına getirip yumuşatıyor seslerden anlayabiliyorum ya da kusacağını kusmayıp ağzına getirip tekrardan yiyor video yakalarsam muhtemelen anlarsınız ne olduğunu ben kestiremedim yönlendirirsiniz beni. Akşam yakalayabilirsem video alırım. Bu arada iştah maşallah iyi ancak ilaç yan etki yapabilir mi? İştahı kesilebilir mi ilaç verirken?

bespokeN

Yeni Üye
Evet takibini yaptım. Yemek yedi hemen su içmeye gitti anladım böyle yapacağını kaydı yakaladım. Bazen odaklamadı telefon ama seçiliyor. Hatta geri getirdiği yem tanesini sonra tekrardan yediğini göreceksiniz. Şıp şıp sesler geliyor. Bence yediği yemleri geri getirip içtiği su ile yumuşatıyor ancak emin değilim.

Streamable Video

Dışkılar ise bu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 7534

bespokeN

Yeni Üye
Bu süre zarfında uyku süresini artırma tavsiyesi aldım. Bu ancak akşamları mutfağa taşımamla mümkün olur. Mutfakta yemek veya temizlik ürünü kokusu olmadığı vakitlerde uyku için bulundurmamda bir sakınca var mı sizce?

bespokeN

Yeni Üye
Tedaviye başlamadan önceki dışkılar (sonuncusu tedaviden bir gün önceki)

bespokeN

Yeni Üye
Tedavinin üçüncü günündeyiz. Bunlarda tedavi sürecindeki dışkılar

sirvan

Yeni Üye
Merhaba, 30 mayıstan sonra giriş yapmamışsınız. kuşunuz umarım sağlıklıdır. tedavi işe yaradı mı?

Üst Alt