• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda kafa sallama ve yutkunma var

Pasapasaa

Yeni Üye
Merhabalar kuşum 1 hafta - 10 gün önce banyoya girmişti sonradan girdiğinden su soğuktu, birkaç gün üşüme vs. görüyordum ama şu an yok ancak şu anda da kulağımı yaklaştırdığımda fıst fıst sesler çıkararak nefes aldığını duyuyorum. Ayrıca videolarda koyacağım gibi başını sallama ve yutkunma benzeri hareketini 10 gündür görüyorum. Bugün de ilk defa sidikli dışkısını gördüm. Kusması yok. Kuyruğunda titreme görüyorum uyumaya çalışırken. Mineral Blok mevcut, bazen de kullanıyor. Kum almıştım kristal beyaz şeklindeydi pek kullanmadı bugün de grit kum aldım, yemine ve ayrı bir kaba koydum. Suyuna limon damlatmıştım, vitamin de kullanıyorum ama fazla su içen bir kuş değil, biraz zorla da olsa içirdim. Kursak Mantarı olabilir mi yoksa sadece sindirim midir?

Yutkunma Watch Yutkunma | Streamable

Kafa Sallama Watch Kafa Sallama | Streamable

Dışkı
WhatsApp Görsel 2024-11-25 saat 22.52.57_9d9838c4.jpg

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun öncelikle limonlu su vermeyin daha kötü yapar. Ben üşüttüğünü ve solunum problemi olduğunu düşünüyorum, balgam birikimi var gibi.Kekik çayı demleyip verin. Bence kanatlı uzmanına gitmeli ilerlemeden 🙏

Buluttt

Aktif Üye
Geçmiş olsun öncelikle limonlu su vermeyin daha kötü yapar. Ben üşüttüğünü ve solunum problemi olduğunu düşünüyorum, balgam birikimi var gibi.Kekik çayı demleyip verin. Bence kanatlı uzmanına gitmeli ilerlemeden 🙏
Hocam balgam birikimi için asist alabilir bence.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam balgam birikimi için asist alabilir bence.
Ben son çare asist öneririm mesela turbo respiratory denerim önce son çare asist kullanırım 🙏 Esas temel hedef balgama sebep olan bakteri mi, mantar mı onu bulmak lazım 😊

Pasapasaa

Yeni Üye
Merhabalar kuşumun gagasında böyle lekeler fark ettim bugün, ilgili olabilir mi, yediği bir şeyler mi yapışmıştır?IMG-20241202-WA0005.jpgIMG-20241202-WA0007.jpg
@Burçak A.

Son düzenleme:

Boncuğum.

Aktif Üye
Öncelikle geçmiş olsun. Kekik çayı delmeye bilirsiniz kuşunu. Sıcak tutmaya çalışın onu sevin ilgi gösterin ve en kısa zamanda veterinere başvurun

Pasapasaa

Yeni Üye
Öncelikle geçmiş olsun. Kekik çayı delmeye bilirsiniz kuşunu. Sıcak tutmaya çalışın onu sevin ilgi gösterin ve en kısa zamanda veterinere başvurun
Teşekkür ederim vermiştim biraz içti, nefes alıp vermesi de düzeldi gibi. Son eklediğim fotoğraflardan bir çıkarım yapabildiniz mi?

Boncuğum.

Aktif Üye
O zaman acilen bir veterinere başvurun kursak mantarı olabilir

Boncuğum.

Aktif Üye
Siz kuşunuzun takviyeleri eksik etmeyin yarın bir veterinere
başvurun

Boncuğum.

Aktif Üye
Kuşunuz balgam atıyor olabilir antibiyotik kullanmaya başlayın. Ben bu kadar yardım edebiliyorum

Pasapasaa

Yeni Üye
Kursak mantarından şüpheleniyorum ben de, özellikle lekelerden sonra. Bu durumlarda kullanılan bilindik bir ilaç var mı?

Boncuğum.

Aktif Üye
Bir kuşunuzu banyo yaptırdıktan sonra havluya sarıp veya sıcak su torbasıninin ustune havlu koyup. Kuşunuzu üstüne koymanız gerekir aksi takdirde kuş üşür

Boncuğum.

Aktif Üye
Henüz kursak mantarı olup olmadığı bilinmiyor. Mamaist.com'dan temin edebilirsiniz ama hocalarımıza sormadan temin etmeyiniz paranız boşa gidebilir yani kursak mantarı olmayabilir.

Pasapasaa

Yeni Üye
Hâla kabarık bir şekilde kafasını sallıyor, yutkunuyor, uyku hâli var ama aşırı hareketsiz de değil, yem yiyordu. İshali birkaç dışkı vardı şu an o da yok gayet sağlıklı görünüyor dışkısı. Köpük çıkardıktan sonra kokladım gagasını çok kötü kokuyordu.

Boncuğum.

Aktif Üye
Bence yarın veterinere başvurun yardım edebildiğiysek ne mutlu bana

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O zaman mantar olabilir. Megabakteri ise orada sıvı biriktirip solunum baskısı yapar. Mutlaka kanatlı uzmanı görmeli 🙏