• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda geçmeyen ishal

caqr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, Sürekli kaşınma buna bağlı tüy dökümü,
Hastalık Belirti Tarihi
27 Eyl 2023
Kullanılan İlaç
Entrobac, Gerwit, Sedochol, Belgasol, Wormex, Fiproes
Merhaba çok uzun süredir belki 1 senedir erkek muhabbet kuşum ishal ve geçmiyor. Sürekli kaşınması ve tüy dökmesi de geçmiyor. Kafesinde kalamar kemiği ve Beak's Grit Kuş Kumu var. Yemi versele laga kullanıyorum. Normal hali haraketli keyifli görünüyor tabi kaşınmanın dışında.IMG_20241125_071119.jpgIMG_20241125_071104.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuza dış parazit ense damlası yaptırdınız mı hiç? Kuş kumunu tüketiyor mu?

caqr

Yeni Üye
Kuşunuza dış parazit ense damlası yaptırdınız mı hiç? Kuş kumunu tüketiyor mu?
Yaptım 2 adet kedim var onların dış parazit damlaları var Fiproes ondan ensesine 1 damla damlattım değişiklik olmadı. Kuş kumu da tüketiyor kalamar kemiği de güzel tüketiyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yaptım 2 adet kedim var onların dış parazit damlaları var Fiproes ondan ensesine 1 damla damlattım değişiklik olmadı. Kuş kumu da tüketiyor kalamar kemiği de güzel tüketiyor.
Bir daha lütfen fipronil içeren damlayı kuşa kullanmayın, kuşlarda ve kümes hayvanlarında zehirli etkisi var. İvermectin içeren damla kullanın. Ne zaman kullandınız?

caqr

Yeni Üye
Bir daha lütfen fipronil içeren damlayı kuşa kullanmayın, kuşlarda ve kümes hayvanlarında zehirli etkisi var. İvermectin içeren damla kullanın. Ne zaman kullandınız?
Bilmiyordum gerçekten 1.5 ay oldu 1 kere damlattım zaten bir daha kullanmayacağım. Ama bu durum daha önce de vardı fipronille alakalı değil yani.

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bilmiyordum gerçekten 1.5 ay oldu 1 kere damlattım zaten bir daha kullanmayacağım. Ama bu durum daha önce de vardı fipronille alakalı değil yani.
Bu durum zaten alakasız ama bundan sonrası için dedim 😊 Eğer kusma hareketi veya öğürme yoksa iç parazit olabilir, dışkıda sünme var mı

caqr

Yeni Üye
Bu durum zaten alakasız ama bundan sonrası için dedim 😊 Eğer kusma hareketi veya öğürme yoksa iç parazit olabilir, dışkıda sünme var mı
Kusma ve öğürme sürekli yok ama bu süre içinde oldu aşırı yem yiyip kusuyordu bir dönem. Dışkıda sünme yok.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Verdim düzelme olmadı
Merhaba geçmiş olsun, dışkılar bozuk idrar renkli bakteri var
Yapmanız gereken öncelikle
1/ZEOLİT TOZU bağırsak, sindirim kursak bakterilerini yok eder, söküp atar düzenler ve sağlığına kavuşur
2/probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac probiyotik
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Zeolit tozu Kuşlarımız için işlenmiş
mamaist.com dan
temin edebilirsiniz
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Çok geçmiş olsun

Üst Alt