• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumda denge sorunu var

vFurky

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, denge problemleri
Hastalık Belirti Tarihi
24 Kas 2024
Merhaba. Muhabbet kuşum birkaç gündür halsiz. Baktım bugün kendini kafesin altına bırakmış yatıyor. Aldım elime, elimle yem yedirdim. Sonra dal darısı verdim onu yedirdim biraz. Yemek yemeyi istemedi sonradan. Doydu herhalde. Su içiremedim. Ağzına zorla vitamin damlattım 1 damla. İlk haline göre iyi gibi. Ama bir yere koyduğumda hareket etmiyor. Kendini öne bırakıveriyor. Tüy dökmüş. Elime aldığımda dengede durmakta sorun çekiyor. Ne yapabilirim? Yavru kuş değil ama daha 4 yaşını bile doldurmadı. Kuşum ölecek mi? Kafeste farklı bir kuş var erkek, saldırıyor buna. Koyduğumda yanına gidip gagalıyor. O yüzden kafese de koymuyorum. Hasta olduğu kesin ama nasıl çözebilirim bilemedim. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Buluttt

Aktif Üye
Dışkı fotoğrafını atabilir misiniz birde tünekte video atarmısınız? Streamable.com dan yükleyebilirsiniz

vFurky

Yeni Üye
Dışkı fotoğrafını atabilir misiniz birde tünekte video atarmısınız? Streamable.com dan yükleyebilirsiniz
IMG_20241127_084949.jpg
IMG_20241127_090324.jpg
Tünekte duramıyor, kafese koyunca da diğer kuş saldırıyor. Ancak atın derseniz yine de çekip atayım.

Son düzenleme:

vFurky

Yeni Üye
Merhaba acil müdahale gerekiyor Salmonella olma ihtimali yüksek imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün nerede ikamet ediyorsunuz önerelim
Merhaba. Konyanin kucuk bir ilcesindeyim. Bir veteriner hekime goturdum. Sinirsel ve kaslarla ilgili bir hastalik başladığını soyledi. İlac verdi ve suyuna 2 damla veya belirli araliklarla agzina 1er damla damlatin dedi. Tedavi olma ihtimali var fakat 3-4 gün icerisinde ölür dedi. Bir oneriniz olur mu?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben de Şehmus abim gibi salmonella olduğunu düşünüyorum eczaneden bactrim şurup alıp ağzına sabah akşam bir damla damlatın, gerisi takdiri ilahi 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tesekkurler. Salmonella oldugunu nasil anladiniz? Dengede duramamasi ile baglantisi nedir?
Salmonella bir bakteridir. İlerleme şekli bağırsaktan ve ileri vakalarda da direkt sinir sistemine ilerler. Denge kaybına sebebiyet verir. Dışkı rengini de bu şekilde yapar.

vFurky

Yeni Üye
Salmonella bir bakteridir. İlerleme şekli bağırsaktan ve ileri vakalarda da direkt sinir sistemine ilerler. Denge kaybına sebebiyet verir. Dışkı rengini de bu şekilde yapar.
Anladim tesekkurler. Bactrim surup her ecz. bulunur mu?

vFurky

Yeni Üye
Bactrim sordugumda recetesiz veremediklerini soylediler. Farkli bir alternatif var mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bactrim sordugumda recetesiz veremediklerini soylediler. Farkli bir alternatif var mi?
Antibiyotikler reçetesiz satılmaz zaten veya bir veterinerden amoksisilin içeren antibiyotik isteyin daha kolay olur