• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşumda bronşit mi var?

Mubişdelisi

Yeni Üye
Merhabalar, kuşum 4 gündür vb hasta. Avian veterinere götüremedim burda yaşadığım yerde yok :( Olmadı bir veteriner var aklımda olan pazartesi ona götüreceğim iyiye gitmezse.

Şimdi kuşumda solunumsal bir hastalık olduğundan şüpheleniyorum. Evin içi geceleri soğuyor ama olabildiğince gun içinde ılık tutuyorum. Neşesi yerinde, dışkı normal. Kuyruk sallama var arada böyle 1 kerelik ağzını açıp burnu tıkalıymış gibi nefes alıyor gibi. Tüyler matlaştı ve döküldü ama sanırım tüy dökme mevsiminde vitamin plus verdim. Puf olmuş oturuyor ama hala geziyor uçuyor özellikle de çay içtiğimi görünce çılgına dönüp ben de isterim diye bardağıma geliyor😅

Sizce napbilirim? 4 günde çok bir değişiklik olmadı sabit gidiyor, sadece şu dedigim sümüklü gibi soluma sıklaştı. Biraz göbüşünde ateş var gibi, ayaklar normal

mortsvivants

Eski Forumcu
Çay içmesine müsaade etmeyin. Aşağıya bıraktığım etkili ürünler, bunları kullanmanızı öneririm. Geceleri soğuksa üzerini iyice örtmelisiniz. Streamble.com üzerinden video gönderin ve güncel dışkılarını ekleyin hocalarım konunuzla ilgilenecektir.

Ece A.

Paylaşımcı
Bizim içtiğimiz çaylardan içmesine izin vermeyin lütfen ama kekik çayı demleyip suluğuna koyabilirsiniz :) solunuma iyi gelir. Kafesine okaliptüs yaprağı da asabilirsiniz solunum için, yiyebilir. Forumda okumuştum :)
Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi
Ayrıca mortsvivants arkadaşımızın önerdiği vitaminleri mutlaka temin edin. En etkili vitaminlerdir. Kesinlikle soğukta ve hava değişikliklerine maruz kalmasın, çok hassas canlılardır.

Mubişdelisi

Yeni Üye
Bizim içtiğimiz çaylardan içmesine izin vermeyin lütfen ama kekik çayı demleyip suluğuna koyabilirsiniz :) solunuma iyi gelir. Kafesine okaliptüs yaprağı da asabilirsiniz solunum için, yiyebilir. Forumda okumuştum :)
Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi
Ayrıca mortsvivants arkadaşımızın önerdiği vitaminleri mutlaka temin edin. En etkili vitaminlerdir. Kesinlikle soğukta ve hava değişikliklerine maruz kalmasın, çok hassas canlılardır.
Merhaba kekik çayını suyuna damlatın demişiniz ama vitamin plus koyuyorum suya çok gelmez mi? Bugun dal darı verdim bayağı yedi iştahla ama kursak da şişti :(

Mubişdelisi

Yeni Üye
Çay içmesine müsaade etmeyin. Aşağıya bıraktığım etkili ürünler, bunları kullanmanızı öneririm. Geceleri soğuksa üzerini iyice örtmelisiniz. Streamble.com üzerinden video gönderin ve güncel dışkılarını ekleyin hocalarım konunuzla ilgilenecektir.

Hocam çay vermiyoruz bilmeden 1-2 defa az bişi verdik muptelası oldu 😂 Bir daha vermedim. Bir de yeni başladı kanatları açık duruyor ateşi var sanırım sıcaklıyor olabilir diye düşündüm. Bugün baya daldarı yedi kursağı şişti biraz videodan belli olur.
Videosu ve kaka resmi:

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam çay vermiyoruz bilmeden 1-2 defa az bişi verdik muptelası oldu 😂 Bir daha vermedim. Bir de yeni başladı kanatları açık duruyor ateşi var sanırım sıcaklıyor olabilir diye düşündüm. Bugün baya daldarı yedi kursağı şişti biraz videodan belli olur.
Videosu ve kaka resmi:
Üşütmüş, kekik çayını demleyin, sonra pamuğu batırın sıkın burnuna bastırın çekin iyi gelir 🙏 Yarın da suluğuna tekrar demleyip koyun içsin 🙏 Yemine de az bir şey zencefil tozu serpin ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Videosu ve kaka resmi:
Buraya bak ablacım @Mert G.

Mubişdelisi

Yeni Üye
Üşütmüş, kekik çayını demleyin, sonra pamuğu batırın sıkın burnuna bastırın çekin iyi gelir 🙏 Yarın da suluğuna tekrar demleyip koyun içsin 🙏 Yemine de az bir şey zencefil tozu serpin ☺
Oy kıyamam ona bennn, suyuna vitamin koyuyorum spreyleme yapsam olur mu yarın?
Çok stres oluyor avuçlamaya ama neyse yapmak zorundayım. Kekik suyu ateşe iyi gelir mi?
Sadece kekiği su içinde demleyip yapacağım değil mi?
Neşesi yerinde bu arada meyve yemek için kafesten fırladı, aşkım cicikuşlar da eksik kalmadı maşaAllah 😂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Oy kıyamam ona bennn, suyuna vitamin koyuyorum spreyleme yapsam olur mu yarın?
Çok stres oluyor avuçlamaya ama neyse yapmak zorundayım. Kekik suyu ateşe iyi gelir mi?
Sadece kekiği su içinde demleyip yapacağım değil mi?
Neşesi yerinde bu arada meyve yemek için kafesten fırladı, aşkım cicikuşlar da eksik kalmadı maşaAllah 😂
Tarifi burada, yüzüne püskürtebilirsiniz de ama pamuk iyi gelir 🙏🌸

Üst Alt