• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumda bir sorun mu var?

omerfguldu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yemlikten yemek az yiyor
Fazlaca kaşınıyo ve kepek gibi beyaz şeyler dökülüyo
Gün içinde uyuma şekli
Hastalık Belirti Tarihi
25 Mar 2024
Öncelikle selamlar, muhabbet kuşum yaklaşık 1,5-2 yaşında. Son zamanlarda yemliğinden yemek yerken çok az yiyor yemliğin başında baya vakit geçiriyo ama sürekli gagasıyla yemliğin içinde yemleri deşiyor. Gün içinde sesli ortamlarda neşesi yerinde uçmasında, ötmesinde bir sıkıntı yok fakat ortam biraz sessizleştiğinde hemen fazlaca kaşınıyo ve beyaz beyaz şeyler dökülüyor. Kafasını gömüp uyuma şekli de son zamanlarda değişti bu şekilde değildi. Darı ile beslediğimde baya iştahlı bi şekilde yiyor onda sıkıntı yok. Yemekten sonra hemen su içiyo genellikle olumlu mu olumsuz mu tam bilmediğim için bunu da yazdım. Şu an için takviye bişey vermiyorum neler verebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Bir hastalığı var mı sizce daha önceki kuşumda bu yemlikten yerken eşeleme sorunu vardı hastalıktan ötürü kurumadan kaybettim onun aynısı olmasından şüphelendim yem konusundaki davranışını görünce.

Ekli dosyalar

rilish26

Müdavim
Ense damlası damlatabilirsiniz belki dış parazit vardır dışkılar normal gözüküyor. Kurumayı tespit etmek için kuşun 2-3 haftada bir kilosuna bakın zayıflama var mı ben öyle yapıyorum en azından. Başka türlü göğsünü kontrol etmeden anlamak kolay değil. Takviye bt amin forte, gerwit ve entrobac veriniz. Bir daha havalardan dolayı kuşların da davranışları değişiyor öğlen uykuları halsizlik falan. Gerekli takviyeleri verin kuşu gözlemleyin.