• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumda aşırı su tüketimi ve sulu kakalar

melike_k

Yeni Üye
5 yaşına gircek muhabbet kuşum, yaklaşık 1 aydır kakaları cok sulu. Çizgi çizerek su içmesini takip ettiğimde de normal zamana göre cok cok fazla su içiyor. Poposunda bi leke yok. Enerjisi yerinde , yemesi , konuşması hepsi yerinde ama kakaları bi türlü güzelmiyor. Bu konuda düşüncelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. 🙏🏻 Paylaştığım fotoğrafta gece kuşumun uyumadan önceki sabah 9.30 arası ictiği suyun miktarını işaretledim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
5 yaşına gircek muhabbet kuşum, yaklaşık 1 aydır kakaları cok sulu. Çizgi çizerek su içmesini takip ettiğimde de normal zamana göre cok cok fazla su içiyor. Poposunda bi leke yok. Enerjisi yerinde , yemesi , konuşması hepsi yerinde ama kakaları bi türlü güzelmiyor. Bu konuda düşüncelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. 🙏🏻 Paylaştığım fotoğrafta gece kuşumun uyumadan önceki sabah 9.30 arası ictiği suyun miktarını işaretledim.
Merhaba kanatlı uzmanı görsün rontgen çektirin lütfen
Böbreklerde sıkıntı olabilir, diyabet başlancı olabilir, mutlaka rontgen çektirin

melike_k

Yeni Üye
Merhaba kanatlı uzmanı görsün rontgen çektirin lütfen
Böbreklerde sıkıntı olabilir, diyabet başlancı olabilir, mutlaka rontgen çektirin
evde deneyebileceğimiz başka bir şeyler var mı bugün kekik çayı yaptım. Sütlaç normalde cok sık tüye giriyordu uzun zamandır tüye girmedi acaba giremiyor mu diye düşünüyorum ondan olabilir mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşunuzda sıvı kaybı fazla. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat atın. Ve iyice karıştırın. Suyu tazeleyerek iki gün verin. İki günün sonunda probiyotik takviyesi yapın. Ama dışkılarda sorun varsa tekrardan nüksedecektir. Ben size doğal elektrolit takviyesi söylüyorum. Herhangi bir zararı olmaz merak etmeyin. Böbreklerde sorun yada dışkılarda mantar olabilir. Dışkı analizi yaptırmanız uygun olur.

melike_k

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzda sıvı kaybı fazla. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat atın. Ve iyice karıştırın. Suyu tazeleyerek iki gün verin. İki günün sonunda probiyotik takviyesi yapın. Ama dışkılarda sorun varsa tekrardan nüksedecektir. Ben size doğal elektrolit takviyesi söylüyorum. Herhangi bir zararı olmaz merak etmeyin. Böbreklerde sorun yada dışkılarda mantar olabilir. Dışkı analizi yaptırmanız uygun olur.
2 gün boyunca tazeleyip o su mu kalsın saf su hiç koymayayım mı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
2 gün boyunca tazeleyip o su mu kalsın saf su hiç koymayayım mı
Karbonatlı suyu sabah verin akşam yedi gibi kafesten alın. Yediden sonra temiz içme suyuyla değişim yapın. Ertesi günü yine sabah karbonatlı su akşam yedi temiz içtiği su. Üçüncü günü probiyotik. Yine sabah verin ve akşam yedide temiz su.

Üst Alt