• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşuma ne yapsam?

sharingan

Yeni Üye
Merhaba hediye olarak 4 yaşında bir dişi Muhabbet Kuşu edindim kuşlar hakkında hiç birşey bilmiyordum ve 4 aydır benimle bu dost.Fakat kendisi beni pek sevmiyor,ısırıyor ve kaçıyor.Hem dişi ve 4 yaşında olduğundan sanıyorum.Kendisi 4 yıldır tek başına yaşadığı için yanına yeni bir muhabbet kuşu almak istiyorum fakat kuşu kendime alıştırmak istediğim içinde yeni olan kuşu 1-2 aylık ve erkek alacağım.Çok yüksek ihtimal birbirleriyle anlaşamazlar sanırım sizin fikirlerinizi merak ediyorum en mantıklısı farklı kafeslerde olmaları mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
4 yaşındaki bir kuşu alıştırmak imkansız olmasada biraz zor. Karakteri ilede alakalı ama belliki karakterinde ılımlı değil. Ben yerinizde olsam yanına kendine uygun bir eş alırdım ve onlardan alacağım yavruyu kendime alıştırırdım. Yavru bir erken yetişkin bir dili ile geçinemeyebilir ve hatta dişi kuş erkeği öldürebilir. Arada çok yaş farkı var.

Bu arada kuşun görselini paylaşabilir misiniz.

sharingan

Yeni Üye
4 yaşındaki bir kuşu alıştırmak imkansız olmasada biraz zor. Karakteri ilede alakalı ama belliki karakterinde ılımlı değil. Ben yerinizde olsam yanına kendine uygun bir eş alırdım ve onlardan alacağım yavruyu kendime alıştırırdım. Yavru bir erken yetişkin bir dili ile geçinemeyebilir ve hatta dişi kuş erkeği öldürebilir. Arada çok yaş farkı var.

Bu arada kuşun görselini paylaşabilir misiniz.
Çok agresif bir kuş imkansız mıdır bilemem fakat çok zor olduğu kesin.Bir de yavruya nasıl bakacağımı bilmiyorum öyle bir sıkıntı var çok zor mudur? ve
dediğiniz gibi yaparsam bizim kuş da mutlu olabilir mi?
WhatsApp Image 2023-06-25 at 00.45.31.jpeg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kendine uygun eş aşmanız tabii daha mutlu eder. Yavruya kendileri bakıyor siz bakımını ve gerekli takviyelerini eksik etmeyin yeter.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Plastik tüneği çıkarıp karşılıklı iki tahta tünek kullanın. Kafeste grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blok bulundurun dışkı ile temas etmemesi için ızgara kullanın.

sharingan

Yeni Üye
Plastik tüneği çıkarıp karşılıklı iki tahta tünek kullanın. Kafeste grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blok bulundurun dışkı ile temas etmemesi için ızgara kullanın.
grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blok yenilecek.Izgara kafesin alt kısmına oturtulacak anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gazete kağıdı sermişsiniz onun üzerine konacak ızgara. Bu arada gazete yerine beyaz kağıt ya da havlu kağıt koymanız kuş için daha iyi olur. Baskılı kağıtlarda mütekkepten dolayı kemirirse zehirlenme durumu olabilir.

sharingan

Yeni Üye
Gazete kağıdı sermişsiniz onun üzerine konacak ızgara. Bu arada gazete yerine beyaz kağıt ya da havlu kağıt koymanız kuş için daha iyi olur. Baskılı kağıtlarda mütekkepten dolayı kemirirse zehirlenme durumu olabilir.
Kuşu aldığımda sahibi çok iyi bakmıyordu ben de pek değişiklik yapamadım gerekenleri aldım yardımlarınız için teşekkürler.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elinizde olmadığını düşünerek sağlıklı bir kuş bakımı için entrobac probiyotik, gerwit multivitamin ve BT amin Forte b vitanini takviyesi düzenli olarak suyuna katarak vermenizi tavsiye ederim. Ürünleri mamaist.com dan bölünmüş olarak alabilirsiniz.

Üst Alt