• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşuma ilk defa banyo yaptırdım durgunlasti?

nazlicankusan

Aktif Üye
Merhaba ilk defa kuş besliyorum. Kuşum 3 4 aylık erkek muhabbet kuşu. Bugün ilk defa tutarak bir kabın içine koyup banyo yaptırdım sonra bir bezle kuruladım ilk başta çok titredi ama suyu ılıktı üşüdüğü için değil korktuğu için titredi diye düşünüyorum. Ondan sonra durgunlaştı bir süre sonra biraz kendine geldi ama hâlâ kafesten çıkmıyor bize arkasını dönüyor çok korkuyorum bişey olmaz dimi🥺

Doğacı

Eski Forumcu
Nasıl yıkadınız şampuan falan kullandınız mı? Fön makinesi kullanıldı mı? (Şampuan ve fön makinesi kesinlikle kullanılmamalı)

Siz mi yıkadınız o kendisi mi girip yıkandı?
Eviniz soğuk mu

nazlicankusan

Aktif Üye
Nasıl yıkadınız şampuan falan kullandınız mı? Fön makinesi kullanıldı mı? (Şampuan ve fön makinesi kesinlikle kullanılmamalı)

Eviniz soğuk mu
Hayır şampuan ve kurutma makinesi kullanmadık çok az sirke koyduk suyuna ve biz kendimiz yıkadık çünkü yavru olduğu için kendisi yikanamaz diye düşündük

nazlicankusan

Aktif Üye

Eviniz soğuk mu
Evimiz de sıcak kaloriferi de açtım baya kafesinin üstünü de hirkayla örttüm üşümesin diye

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hayır şampuan ve kurutma makinesi kullanmadık çok az sirke koyduk suyuna ve biz kendimiz yıkadık çünkü yavru olduğu için kendisi yikanamaz diye düşündük
bu yaptığınız şey travma sebebi olabilir kuşu sıcak tutun ve birdaha elinizle yıkamayın ya srepyleme ile yada bir su kabına sevdiği sebzeyi oyuncağı koyarak girmesini sağlayın

Doğacı

Eski Forumcu
Bu havalarda kuşları mümkünse yıkamayın. Ayrıca suyuna sirke de koymayın. Dış parazit ilacı yaptırmanız daha iyi olur bit,pire gibi sorun varsa.
Kaloriferin üzerine havlu serin,kuşu da üzerine koyun ve ısınsın biraz.

Kuş kendisi yıkansın,siz zorlamayın..

nazlicankusan

Aktif Üye
bu yaptığınız şey travma sebebi olabilir kuşu sıcak tutun ve birdaha elinizle yıkamayın ya srepyleme ile yada bir su kabına sevdiği sebzeyi oyuncağı koyarak girmesini sağlayın
Aslında aklımızda yoktu ama çok kaşınıyordu geleli üç hafta oldu yıkayalım dedik bu kadar korkacagini düşünemedik bıdaha kendim yikamam asla bı kaba su koysam kendi yıkanır dimi? Ve bişey olur mu uyuyamıyorum bişey olucak korkusundan ne yapmam lazım durgunluğunu atması için 🥺

Doğacı

Eski Forumcu
Niye yıkama gereği duydunuz anlayamadım? Ciğerlerine su kaçtı ise ciddi şeyler yaşanabilir. Düzelme olmaz ise kanatlı hekimine götürün

nazlicankusan

Aktif Üye
Bu havalarda kuşları mümkünse yıkamayın. Ayrıca suyuna sirke de koymayın. Dış parazit ilacı yaptırmanız daha iyi olur bit,pire gibi sorun varsa.
Kaloriferin üzerine havlu serin,kuşu da üzerine koyun ve ısınsın biraz.

Kuş kendisi yıkansın,siz zorlamayın..
İlk defa besliyoruz böyle olacağını bilseydim hiç yapar mıydım bunu🥺 geleli üç hafta oluyor bize henüz tam alışmış da değil yeni yeni alisiyordu şimdi nasıl tekrar güvenini kazanırız bişey olmaz dimi durgunluğunu atar mı üstünden zamanla? Çok uzun süre de tutmadık suda üç dk falan en fazla birdaha da asla kendim yikamam zaten🥺

nazlicankusan

Aktif Üye
Niye yıkama gereği duydunuz anlayamadım? Ciğerlerine su kaçtı ise ciddi şeyler yaşanabilir. Düzelme olmaz ise kanatlı hekimine götürün
Yok ağzına ve burnuna su girmeyecek sekilde yıkadık ya hem çok kaşınıyordu hem de dışarıya cikarmistik yemek yerken yemeğin içine atladı yağ oldu bitlenmesinden korktuk

Doğacı

Eski Forumcu
İlk defa besliyoruz böyle olacağını bilseydim hiç yapar mıydım bunu🥺 geleli üç hafta oluyor bize henüz tam alışmış da değil yeni yeni alisiyordu şimdi nasıl tekrar güvenini kazanırız bişey olmaz dimi durgunluğunu atar mı üstünden zamanla? Çok uzun süre de tutmadık suda üç dk falan en fazla birdaha da asla kendim yikamam zaten🥺
Ben polyannacılık yapmayı sevmiyorum Nazlı hanım. Yaptığınız hatalı bir davranıştı kuşun durumu ciddi de olabilir olmayadabilir videosunu,dışkılarını göremediğim için bir şey diyemem..
Dediğim gibi ciğerlerine su kaçtı ise bu kötü bir durumdur ve kanatlı hekimine görünmesi gerekir. Eğer böyle bir durum yoksa ortam ısısı iyiyse kuruduğu zaman kendine gelecektir diye düşünüyorum..

Forumda muhabbet kuşu bakmakla ilgili makaleleri okuyunuz lütfen..

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aslında aklımızda yoktu ama çok kaşınıyordu geleli üç hafta oldu yıkayalım dedik bu kadar korkacagini düşünemedik bıdaha kendim yikamam asla bı kaba su koysam kendi yıkanır dimi? Ve bişey olur mu uyuyamıyorum bişey olucak korkusundan ne yapmam lazım durgunluğunu atması için 🥺
Kuşlar ürkek hayvanlardır bu yaptığınız dediğim gibi travmaya sebep olabilir bir dahaki sefere bir kaba çok derin olmayacak sekilde ve eviniz sıcaksa ılık su koyun ve içine sevdiği sebze veya oyuncağından koyun böylece yıkanmak isteyebilir kendiniz zorlamayın ama şuanda yapmayın çünkü size alışmamıs ve ne kadar ev sicak olursa olsun havluya sarmazsanız üşütebilir

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elinize geliyorsa elinizde yem yedirin kafes dışında yem yedirin onu urkutmeden elinize gelmeyi sağlayın ve birdaha urkutecek travma yaratabilecek bir hareket yapmayın zaten daha küçükmüş geri kazanabilirsiniz

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yok ağzına ve burnuna su girmeyecek sekilde yıkadık ya hem çok kaşınıyordu hem de dışarıya cikarmistik yemek yerken yemeğin içine atladı yağ oldu bitlenmesinden korktuk
eğer çok kaşınıyorsa dış parazit yaptırmanız iyi olur veterinerlerde dış parazit ilacı bulabilirsiniz

nazlicankusan

Aktif Üye
Ben polyannacılık yapmayı sevmiyorum Nazlı hanım. Yaptığınız hatalı bir davranıştı kuşun durumu ciddi de olabilir olmayadabilir videosunu,dışkılarını göremediğim için bir şey diyemem..
Dediğim gibi ciğerlerine su kaçtı ise bu kötü bir durumdur ve kanatlı hekimine görünmesi gerekir. Eğer böyle bir durum yoksa ortam ısısı iyiyse kuruduğu zaman kendine gelecektir diye düşünüyorum..

Forumda muhabbet kuşu bakmakla ilgili makaleleri okuyunuz lütfen..
Evet hatalı tabiki ama ilk defa besliyorum YouTubeda araştırdım bu şekilde yıkayan kişiler vardı bu kadar korkacagini bilsem asla yapmazdım bidaha da asla kendim yikamam kendisinin yıkanmasını sağlarım. Burnuna ağzına su kacmadigindan eminim. Şu an biraz daha iyi ilk saatlere göre kendine geldi biraz sadece uykusu var uyuyor şu an o yüzden video ve dışkı ekleyemiyorum sabah eklerim mutlaka

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evet hatalı tabiki ama ilk defa besliyorum YouTubeda araştırdım bu şekilde yıkayan kişiler vardı bu kadar korkacagini bilsem asla yapmazdım bidaha da asla kendim yikamam kendisinin yıkanmasını sağlarım. Burnuna ağzına su kacmadigindan eminim. Şu an biraz daha iyi ilk saatlere göre kendine geldi biraz sadece uykusu var uyuyor şu an o yüzden video ve dışkı ekleyemiyorum sabah eklerim mutlaka
bence şuanda kuşunuzun bulunduğu ortamın ışıklarını kapatın ve artık rahat bir şekilde uyusun

nazlicankusan

Aktif Üye
Elinize geliyorsa elinizde yem yedirin kafes dışında yem yedirin onu urkutmeden elinize gelmeyi sağlayın ve birdaha urkutecek travma yaratabilecek bir hareket yapmayın zaten daha küçükmüş geri kazanabilirsiniz
Elimize gelmiyor henüz maalesef alışamadı hâlâ bidaha da asla böyle korkutacak güvenini sarsacak bişey yapmam🥺 çok teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏻

nazlicankusan

Aktif Üye
bence şuanda kuşunuzun bulunduğu ortamın ışıklarını kapatın ve artık rahat bir şekilde uyusun
Öyle yaptım kafesini hirkayla örttüm peteğin yanına bıraktım ışıkları kapattım uyuyor şu an sabaha daha iyi olur umarım çok teşekkür ederim tekrardan 🙏🏻

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elimize gelmiyor henüz maalesef alışamadı hâlâ bidaha da asla böyle korkutacak güvenini sarsacak bişey yapmam🥺 çok teşekkür ederim cevaplarınız için 🙏🏻
sürekli ilgi alaka ve güven kırmayan hareketlerinizle durumu toparlayacağınıza inanıyorum ve almanız gereken bazı takviyelwr var onları da temin ediniz temel olarak entrobac gervit bt-amin adlı rohnfried ürünleri var bu ürünleri mamaist.com adlı siteden temin edebilirsiniz mamaist.com'un sahibi hem bu forumunda sahibi hemde forumdaki çoğu kisi bende dahil oradan alışveriş yapıyoruz

Üst Alt