• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşuma eş alıp almamak konusunda kararsızım yardımmmm

çimen09

Aktif Üye
5 aylık dişi muhabbet kuşum var, erkek eş almak istiyorum. Ama birbirlerine saldırıyorlar, tüylerini yoluyorlar gibi bir kaç söylem duydum. Kuşumun zarar görmesini istemiyorum. ne yapmalıyım alsam kuşlar birbirine alışabilir mi?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
5 aylık dişi muhabbet kuşum var, erkek eş almak istiyorum. Ama birbirlerine saldırıyorlar, tüylerini yoluyorlar gibi bir kaç söylem duydum. Kuşumun zarar görmesini istemiyorum. ne yapmalıyım alsam kuşlar birbirine alışabilir mi?
Kafesiniz çok küçük değilse, yeterli yem varsa birbirlerine pek saldırmazlar. Muhabbet kuşları sosyal canlılar, sürü kuşlarıdır. Yanlarında arkadaş olunca daha mutlu olurlar. Alabilirsiniz, birlikte büyürler. Üretmek isterseniz de tavsiyem gelişimlerini tamamlamaları için en az 8-10 aylık olsunlar ama 6.aydan itibaren çiftleşme istekleri olabilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence yanına bir arkadaş alabilirsiniz ve kendisi beğenirse çok daha mutlu olurlar öyle bir imkan varsa güvenilir bir yerden alırsanız sağlıklı bir ortamda kızınızın kendi beğenmesini sağlayabilirsiniz 😊