• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşuma cennet papağanı saldırdı

Venus123

Yeni Üye
2 senedir baktığım bir muhabbet kuşum var. 3 gün önce yanına cennet papağanı çifti almıştım. Yanlış yapmışım. Muhabbet kuşunun ayağına saldırmışlar. Ayağı kanamış şu an aktif bir kanaması yok. Petshopa yeni kafes almaya gittim. Saldırınca ayırmak istedim. Oradaki abi sirkeli su sür ayağına dedi. İyi gelir mi ? Ya da başka ne yapabilirim nasıl daha çabuk iyileşir ?

53201B54-6356-4C89-877F-03A1B611E742.jpegIMG_0647.jpeg

Venus123

Yeni Üye
Bir arada bakılacak kuşlar değil özellikle cennetler üreme döneminde çok agresif olurlar. Rif ampül ile pansuman yapın ama ayırın muhabbet i👍
Rifi tam olarak nasıl kullanacağım peki ? Öncesinde bir sey sürmem ya da yıkamam vs gerekiyor mu ? Rif günde kaç defa kaç gün kullanmalıyım? Boğdum sizi de kusura bakmayın. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum da 🥺

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Rifi tam olarak nasıl kullanacağım peki ? Öncesinde bir sey sürmem ya da yıkamam vs gerekiyor mu ? Rif günde kaç defa kaç gün kullanmalıyım? Boğdum sizi de kusura bakmayın. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum da 🥺
Hiç bişey yapmanıza gerek yok sadece kulak pamukçuğu yardımı ile yara yerlere sürün. Günde i2 3 kere sürün herhangi bir zararı yan etkisi yoktur.

Venus123

Yeni Üye
Hiç bişey yapmanıza gerek yok sadece kulak pamukçuğu yardımı ile yara yerlere sürün. Günde i2 3 kere sürün herhangi bir zararı yan etkisi yoktur.

Çok teşekkür ederim. Geçer değil mii ? Kalıcı bir hasar değildir. Ben çok üzüldüm böyle bir şey yaşandı diye. Çok uzgunum

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim. Geçer değil mii ? Kalıcı bir hasar değildir. Ben çok üzüldüm böyle bir şey yaşandı diye. Çok uzgunum
Geçer merak etmeyin yemesi içmesi neşesi yerindeyse sorun yoktur. Yalnız kafes ortamını daha temiz tutun kafes ve tünekleriniz baya kirli bu şekilde bakteri eşittir hastalık vs. Dışkıyla asla temasları olmamalı.

Venus123

Yeni Üye
Geçer merak etmeyin yemesi içmesi neşesi yerindeyse sorun yoktur. Yalnız kafes ortamını daha temiz tutun kafes ve tünekleriniz baya kirli bu şekilde bakteri eşittir hastalık vs. Dışkıyla asla temasları olmamalı.
Kafesi 3 gun önce temizlemiştim. Papağanlar çok kirletiyor. Daha sık temizlemeliğim haklısınız… kusa gelecek olursak da. Yemeği kesti. Ayağı sanki kopacak gibi duruyor. İyileşir mi, düşer mi o ayak ne olur ? Çok keyifsiz. Sabit yerde, öbür ayağının üstünde yan duruyor. Daha kötü oldu hayvan. Ne yapacağım hiç bilmiyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kafesi 3 gun önce temizlemiştim. Papağanlar çok kirletiyor. Daha sık temizlemeliğim haklısınız… kusa gelecek olursak da. Yemeği kesti. Ayağı sanki kopacak gibi duruyor. İyileşir mi, düşer mi o ayak ne olur ? Çok keyifsiz. Sabit yerde, öbür ayağının üstünde yan duruyor. Daha kötü oldu hayvan. Ne yapacağım hiç bilmiyorum
Tekrar yakından net resmini eklermisiniz ayağının. @Şehmus BAKIR

Venus123

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
yemi yere döktüm. Oradan yiyor şimdi. Bu kadar çekebildim. Son fotoğrafta genel hali var. Gözüken, sağlam ayağı yani. Rahatsız olan ayağı hiç gözükmüyor
İstanbul' un neresindesiniz imkanınız var ise Vetform Gözde hocaya bir gidip gösterin yada @Şehmus BAKIR hocamızla özelden iletişime geçin ona da gidebilirsiniz. Fotoğraftan tabi uzaktan ciddiyeti anlaşılamaya da biliyor siz daha iyi görüyorsunuz.

Venus123

Yeni Üye
İstanbul' un neresindesiniz imkanınız var ise Vetform Gözde hocaya bir gidip gösterin yada @Şehmus BAKIR hocamızla özelden iletişime geçin ona da gidebilirsiniz. Fotoğraftan tabi uzaktan ciddiyeti anlaşılamaya da biliyor siz daha iyi görüyorsunuz.
Silivri’deyim malesef. Ufak bebeğim var o kadar uzağa gidemem. Bebeği bırakabileceğim biri olsaydı hiç düşünmezdim. Burada geniş kapsamlı bir kliniğe götürebilirim ancak. Kedi- köpekte çok iyiler ama kuşlar için bilmiyorum. Dediğiniz kişilere mesaj atayım. Enazından anlayan birilerine ulaşayım. Veterinerler keşke kuştan da kedi köpekler kadar anlayabilse…

Üst Alt