• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşuma antibiyotik kullanımı

mertotem

Aktif Üye
Veteriner solunum yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi antibiyotik verdi. İlk gün ağzından 1 damla vermemi söyledi fakat verince kuşum baya kustu hapşırdu yeni yeni kendine geldi ne yapmalıyım

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba. Geçmiş Olsun. Ağızdan Verilen Ilaclarda Bu tür Sorunlar Olabiliyor. Hekiminizi Sorun Suluktan Vermeyi Deneyin. Antibiyotigin Adi Ne Biliyor musunuz ? Yavrunuzun Videosunu Ekleyebilir misiniz ? @Burçak A.

mertotem

Aktif Üye
İlk gün ağızdan sonraki günler suluktandı, doksimis ilacın adı şimdi baya kaşıyor kendini, titriyor birde biraz

mertotem

Aktif Üye
Titreme yoktu, kaşıntı tüy döneminden dolayı sanırım ve şuan daha iyi titremesi geçti yulaf yediriyorum hareketlendi arada hapsuruyor

mertotem

Aktif Üye
Suyuna katmaya korkuyorum birşey olur diye yarım suluğa 3 damla demişti

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
İlacı Verirken Çok Dikkat Edin. Boğazına Kacmasi Gibi İstenmeyen durumlar Olabiliyor. Bence Siz Suluguna Ekleyip Verin.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Suyuna katmaya korkuyorum birşey olur diye yarım suluğa 3 damla demişti
Şuan Vermeyin. Bilgili Arkadaşlarımız Bir Baksın. Benimde Fikrim Yok Antibiyotiği Bilmiyorum. Şuan Bekleyin Kullanan Arkadaşlarımız Bir Baksınlar Ona Göre devam Edin 3 Damla Bana Fazla Geldi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ağızdan verilen ilaçlarda hapşırma tıksırma kusma gibi belirtiler görülüyor. Solunum yollarında sorun olduğu nasıl anlaşıldı kuyrukta sekme yada nefes alış veriş te ses var mı. Yani videoda bana pek sorun var gibi gelmedi de. Sakinken yada şekerleme yaparken kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.

mertotem

Aktif Üye
Ağızdan verilen ilaçlarda hapşırma tıksırma kusma gibi belirtiler görülüyor. Solunum yollarında sorun olduğu nasıl anlaşıldı kuyrukta sekme yada nefes alış veriş te ses var mı. Yani videoda bana pek sorun var gibi gelmedi de. Sakinken yada şekerleme yaparken kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.
Kuyruk ta sekmesi var , nefes alış verişin de ses yok gün içinde çok hapsuruyor

mertotem

Aktif Üye
Videoyu birazdan çekeyim şarjım az birşey dolsun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aynen katılıyorum aslı hocaya☺👍Havakeseleri kapandığı için ilaçları ağizdan değilde suyunda vermek daha iyi olur. Video bekliyoruz 👍

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açıkçası ben kuyruk sekmesi hiç göremedim. Hapşırma dan bahsetmişsiniz. Gribal bir enfeksiyon olabilir. Boşuna antibiyotik yüklemesi yapmayın derim. Turbo respiratory işe yarar diye düşünüyorum. Arada suluğa arada burnuna fısfıs. Ama tabi yanında olan sizsiniz daha iyi bilirsiniz. Antibiyotiği kullanacaksanızda tedavi sonrası üç gün üst üste entrobac takviyesi yapın.

Üst Alt