• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum yuvayı yok etti

cicikuş34

Yeni Üye
merhabalar forumdaki ilk konum. suçluyu ve suç mahalini görüyorsunuz bunu nasıl önleyebiliriz bu yediği 3.folluk. içeri talaş koymayı denedim talaşları tek tek delikten attı içerisini boşalttı. folluk olmazsa içeri girmiyor folluk olunca ısırıp yok ediyor.
birde gagasında sanırsam bu olaydan dolayı biraz bozulma var gibi sizce sorun var mı ? herkese iyi günler
Ekli dosyayı görüntüle 17615Ekli dosyayı görüntüle 17616

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle hoş geldiniz.
muhabbet kuşları oluşumları gereği kemirgen hayvanlar :) sadece folluk ile kaldığına şükredin, benim ne tünekler, ne yemlikler, ne salmalar gitti.
Kuşunuzun ceresine bakıldığında ciddi bir kızışma görüyorum. Bu duruma birçok etken olabilir, bakım programınız varsa o bile ağır geliyor olabilir.
Kuşunuz tek mi? ne zamandır sizde? eşi varsa anlaşıyorlar mı? daha önce yavru yumurta yaptı mı?

cicikuş34

Yeni Üye
hocam
öncelikle hoş geldiniz.
muhabbet kuşları oluşumları gereği kemirgen hayvanlar :) sadece folluk ile kaldığına şükredin, benim ne tünekler, ne yemlikler, ne salmalar gitti.
Kuşunuzun ceresine bakıldığında ciddi bir kızışma görüyorum. Bu duruma birçok etken olabilir, bakım programınız varsa o bile ağır geliyor olabilir.
Kuşunuz tek mi? ne zamandır sizde? eşi varsa anlaşıyorlar mı? daha önce yavru yumurta yaptı mı?
merhabalar hocam kuşum 2 senedir benimle 1.5 senedir eşi var daha önce 1 kere yumurtladı ilk yumurtasıydı 5 yumurta yapıp hepsini yedi. şuan yine yumurtlayacak diye düşünüyorum çünkü en az 5-6 kere çiftleşirken gördüm ondan sonra yuvalığı taktım. eşi ile araları oldukça iyi

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yuvalık için aşağıdaki resimde yer alan yuvalığı öneririm, yumurtaları yemesi konusunda ise calsiyum desteği uygulamanızı ve sahte yumurta ile bu huyundan vazgeçmesini sağlayabilirsiniz.

gagası içinde besleyici krem, vazelin, teramisin gibi kremler sürebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 17617

19.merttt

Müdavim
merhabalar forumdaki ilk konum. suçluyu ve suç mahalini görüyorsunuz bunu nasıl önleyebiliriz bu yediği 3.folluk. içeri talaş koymayı denedim talaşları tek tek delikten attı içerisini boşalttı. folluk olmazsa içeri girmiyor folluk olunca ısırıp yok ediyor.
birde gagasında sanırsam bu olaydan dolayı biraz bozulma var gibi sizce sorun var mı ? herkese iyi günler
Ekli dosyayı görüntüle 17615Ekli dosyayı görüntüle 17616
Gaga taşı varmı kafeste ve yumurta kirmasi icin kalamar kemiği iyi olur