• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yuvadan çıkmıyor

boz_turk

Yeni Üye
Merhaba dişi muhabbet kuşum birkaç saattir yuvanın içine girmiş duruyor az önce merak edip baktım hayvan normalde korkak ve hiçbir şekilde ele gelmezdi fakat yorgunluktan elime geldi tekrar bıraktım yuvanın içinde köşeye sinmiş uyuyor gibi duruyor acaba hasta mı yoksa yumurtlayacak mı ?

bu arada erkek yuvanın önünde bekliyor ötüp duruyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz..kuşunuzda yumurta tıkınmasi olabilir mümkünse kısa bir vidoe buraya eklermisiniz?eğer öyleyse yumurtayı çıkarmak gerekir aksi takdirde kötü sonuç alınabilir  :-\

boz_turk

Yeni Üye
Şimdilik şunları atayım birazdan video atacağım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuz çok genç ve erken eşleme yapılmış  :(
Elinizle bakın yumurta sertliği hissedebiliyormusunuz popo kısmına dokunun

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Poposuna bariz şişiklik olur ama yok gibi duruyor.Büyük ihtimalle dişi hastalandı ve yuvada durduğunda fark etmediniz ve artık son safada gibi poposuna bariz şişiklik var mı? Çok zayıflamış belli..

boz_turk

Yeni Üye
Hayvanın kaburgasından başka bir şey hissedemedim bakarken bir anda elime doğru hapşurduğunu farkettim sanırım grip oldu tek anlamadığım sorun daha önce böyle bir belirti vermedi bir anda oldu bu olay

[youtube]wgW5JqaFEIo[/youtube]

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Muhabbet kuşları doğası gereği kendi hastalığını son safhaya kadar saklamaya çalışır. Çünkü doğada Avcılar zayıf olanı avlar.İyi bir gözlemci ve tecrübeli değilseniz zor  ama kurumaya girmiş.Artık dönüş zor ama vitamin ve varsa devamisin bulup  kullanabilirsiniz...

boz_turk

Yeni Üye
Az önce yuvadan çıkardık kafes zeminine koyduk önğne yem ve limonlu su bıraktım birazdan vitamin içirmeyi deneyeceğim

boz_turk

Yeni Üye
Çok zorladık bir şeyler tıkalamak için erkek kuş da yedirmeye çalıştı fakat hiçbir şey yemedi gece 4 de kaybettik dişiyi ilginiz için teşekkürler gece vakti bile olsa aktiftiniz çok sağolun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
boz_turk' Alıntı:
Çok zorladık bir şeyler tıkalamak için erkek kuş da yedirmeye çalıştı fakat hiçbir şey yemedi gece 4 de kaybettik dişiyi ilginiz için teşekkürler gece vakti bile olsa aktiftiniz çok sağolun
  geçmiş olsun ve üzülmeyin yerine bir tane daha alın ve alırken erkeğinizin kendisi seçim yapmasını sağlayın

boz_turk

Yeni Üye
Yeni bir dişi için biraz bekleyeceğim erkek duruma alışsın

Erkek de hasta oldumu acaba diye biraz araştırdım ve ufak ufak hapşırıklar gördüm ama hala haraketli ve ötüp duruyor

Avisol suyu hazırladım sıcak bir ortam yaratmaya çalıştım yeme içmede bir sıkıntı göremedim ballı kraker verdim biraz başka önereceğiniz bir şey var mı acaba?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Daldari ve yulaf öneririm  :)

Üst Alt