• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum yuva olmadan yumurtluyor

anilx

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Muhabbet kuşum yuva koymamama rağmen 2.nci kez kafesin altına yumurtladı.

Sürekli olarak aşağıda takılıyor. Erkek kuştan 1 haftadır ayrı şekilde duruyordu yani aralarında sadece tel vardı. Sanırım ayırmadan önce çiftleştiler.

Pek bilgim olmadığı için yumurtayı aldım ama kötü mü yaptım bilmiyorum. Strese sokmadan nasıl bu durumu çözebilirim bilmiyorum.
Hastalık Belirti Tarihi
20 Tem 2023
Merhabalar,

Muhabbet kuşum yuva koymamama rağmen 2.nci kez kafesin altına yumurtladı.
Sürekli olarak aşağıda takılıyor. Erkek kuştan 1 haftadır ayrı şekilde duruyordu yani aralarında sadece tel vardı. Sanırım ayırmadan önce çiftleştiler.
Pek bilgim olmadığı için yumurtayı aldım ama kötü mü yaptım bilmiyorum. Strese sokmadan nasıl bu durumu çözebilirim bilmiyorum.

NOT: Önceki dişi kuşum 8-9 tane yumurta yaptı ve boş çıktığı için strese girip ölmüştü. Bu yüzden yavru istemiyorum bilerek yuva takmıyorum. Strese sokmakta istemiyorum şuan ki dişi kuşumu.

Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kızgınlık yumurtası olma ihtimali yüksek bu yüzden kuşları ayırmayın sadece protein içerikli gıdaları azaltın ve banyo takın kuşları salın enerji dağıtsınlar

anilx

Yeni Üye
Banyoya zor giriyorlar. Özellikle erkek kuş çok korkuyor içerisine sevdiği şeyleri koysam bile girmiyor. Sadece su içiyor :D
Dediğiniz gibi arayı açtım dişi kuşu darlıyor sürekli.

Ek olarak;
Kızgınlık yumurtası ise Acaba kaç tane yumurta yaparlar? Aşağılarda takılıyor yine kuş.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşa göre değişir, benimkiler genelde bir iki tane yapıyor ama beşten fazla yapanda var. Kızgınlığı geçsin diye ekşi elma,papatya çayı,banyo verin. Kızıştırıcı tohum ve yiyeceklerden uzak tutun. :)

Üst Alt